نفت سنگین ایران گرانتر شد
طبق جدیدترین گزارش ماهانه اوپک، تولید نفت ایران در مارس سال ۲۰۱۹ به میزان ۲۸ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد اما نفت سنگین ایران ۲ دلار و ۷۸ سنت در هر بشکه گران شد.
خبرگزاری ایسنا: گزارش اوپک بر مبنای آمار منابع ثانویه نشان میدهد تولید نفت ایران در ماه میلادی گذشته به ۲.۶۹۸ میلیون بشکه در روز رسید که ۲۸ هزار بشکه در روز در مقایسه با تولید ۲.۷۲۶ میلیون بشکه در روز در فوریه، کاهش داشت.
طبق آمار منابع ثانویه، مجموع تولید اوپک که متشکل از ۱۴ کشور است در مارس ۳۰.۰۲ میلیون بشکه در روز بود که ۵۳۴ هزار بشکه در روز نسبت به ماه پیش از آن کاهش نشان داد. تولید نفت در ونزوئلا، عربستان سعودی، ایران و عراق کاهش یافت، در حالی که تولید لیبی، کنگو و آنگولا افزایش داشت.
قیمت نفت سنگین ایران در مارس ۶۴.۱۷ دلار در هر بشکه بود که ۲ دلار و ۷۸ سنت یا ۴.۵ درصد در مقایسه با ۶۱.۳۹ دلار در فوریه افزایش نشان داد. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون ۶۰.۵۳ دلار در مقایسه با ۶۳.۴۸ دلار در سال ۲۰۱۸ بوده است.
ارزش سبد نفتی اوپک در مارس برای سومین ماه متوالی رشد کرد و با ۴ درصد یا ۲.۵۴ دلار افزایش، به ۶۶.۳۷ دلار در هر بشکه رسید. این افزایش ناشی از تحکیم عوامل بنیادین بازار و بهبود اعتماد بازار بود که از پایبندی کشورهای اوپک و غیراوپک به کاهش تولید و احیای ثبات بازار پشتیبانی شد. این تولیدکنندگان نرخ پایبندی خود به توافق کاهش تولید را در فوریه سال ۲۰۱۹ به حدود ۹۰ درصد در مقایسه با ۸۳ درصد در ماه ژانویه رساندند. طی ماه گذشته قیمتهای نفت از تقاضای بالا برای خرید فیزیکی نفت به خصوص از سوی منطقه آسیا اقیانوسیه و محدودیت تأمین نفت به دلیل تنشهای ژئوپلیتیکی و تداوم کاهش تولید کشورهای اوپک و غیراوپک تقویت شدند.
قیمت نفت با کاهش تولید اوپک متوازن شد/بشکهای 71 دلار
در ادامه افزایشهای روز گذشته، قیمت نفت همچنان در نزدیکی 71 دلار در هر بشکه معامله میشود.
به گزارش رویترز، در ادامه افزایش قیمتها به بالاترین میزان در 5 ماه گذشته که دیروز رقم خورد، قیمت نفت در معاملات امروز افزایش یافت.
این افزایشها ناشی از کاهش تولید اوپک و تحریمهای نفتی ایران و ونزوئلا بود هرچند که نگرانی در مورد اقتصاد نیز افزایش یافت.
هر بشکه نفت برنت با 25 سنت افزایش 70.86 دلار فروخته شد. هر بشکه نفت خام آمریکا نیز با 45 سنت افزایش 64.43 دلار معامله شد.
بازارهای نفتی امسال به علت تحریمهای نفتی ایران و ونزوئلا و همچنین کاهش تولید اوپک با کمبود عرضه مواجه هستند.
هر دو شاخص نفتی برنت و نفت خام آمریکا از ابتدای سال 2019 به ترتیب 30 و 40 درصد افزایش قیمت داشتند.
بانک آیانجی گفت: «به لطف کاهش تولید اوپک، بازارهای جهانی نفت آشکارا به حالت توازن برگشتند.»
دیدگاه تان را بنویسید