ظرفیت مدرنترین پالایشگاههای میعانات گازی چقدر است؟
پالایشگاه ستاره خلیج فارس از جمله مدرنترین پالایشگاههای میعانات گازی در خاورمیانه است که تاکنون ۳ فاز از آن وارد مدار بهره برداری شده و ساخت فاز چهارم آن نیز در دستور کار قرار دارد.
خبرگزاری میزان: پالایشگاه ستاره خلیج فارس مصداق بارز سرمایه ملی به حساب میآید که عنوان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۵ آغاز کرد.
پالایشگاهی که عنوان مدرنترین پالایشگاه میعانات گازی خاورمیانه را از آن خود کرده و مسائل زیرساختی آن مانند تامین خوراک آن با ظرفیت دریافت ۵۰۰ هزار بشکه و در بخش تامین آب، با استفاده از آبگیری با ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعبی در ساعت و در زمینه برق نیز توسط برق سراسری با دیماند ۲۵ مگاوات ساعت پشتیبانی میگردد.
فاز نخست این پالایشگاه در سال ۱۳۹۶ شامل ۹ واحد فرآیندی افتتاح شد که به دنبال آن ۱۲ میلیون لیتر در روز به تولید بنزین کشور افزوده شد و پس از آن واحد تقطیر فاز دوم نیز راه اندازی شد.
فاز دوم پالایشگاه در سال جاری شامل ۸ واحد فرآیند افتتاح شد که مجموع و تولید بنزین ستاره خلیج فارس به حدود ۳۰ میلیون لیتر در روز رساند.
با افتتاح فاز سوم تولید پالایشگاه ستاره خلیج فارس در آخرین روزهای بهمن ماه سال جاری، میزان بنزین تولیدی این پالایشگاه را به ۴۵ میلیون لیتر در روز با استاندارد یورو رساند که این میزان تولید به معنای سهم حدود ۵۰ درصدی این پالایشگاه از کل تولید بنزین در کشور است.
پالایشگاهی که بنا بر اعلام علیرضا صادقآبادی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در زمان افتتاح پروژه سالانه ۸۰۰ میلیون دلار ارزش افزوده برای اقتصاد کشور به دنبال دارد و کشور را از واردات بنزین بی نیاز میکند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در صورت نبود پالایشگاه ستاره خلیج فارس امروز مجبور بودیم روزانه ٣۶ میلیون لیتر بنزین وارد کنیم و این مقدار روزانه ١٨ میلیون دلار و سالانه ۶.۵ میلیارد دلار هزینه به کشور تحمیل میکرد، گفت: اگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس راهاندازی نمیشد، هزینههای زیادی از محل برداشت کمتر از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، اجاره کشتیهای بزرگ برای نگهداری میعانات گازی و تحویل سوخت مایع به مصرفکنندگان بر کشور تحمیل میشد.
در کنار خودکفایی در تولید بنزین، تبدیل ایران به یکی از صادرکنندگان نیز از دیگر مزایای گسترش این پالایشگاه به حساب میآید که کفه صادرات محصولات انرژی ایران را سنگینتر میکند.
علاوه بر این مسائل، ساخت فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز در دستور کار قرار گرفته تا با مدار آمدن این پالایشگاه ۱۲۰ هزار بشکه دیگر نیز به ظرفیت این حوزه افزوده شود تا در مجموع ظرفیت پالایشگاه را به بیش از ۵۰۰ هزار بشکه برساند.
مگاپروژهای که استقلال ایران در حوزه استراتژیک بنزین، استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، تولید و صادرات محصولاتی مانند نفت گاز، گاز مایع، هیدروژن، گوگرد و سوخت جت و اشتغالزایی را به دنبال دارد.
دیدگاه تان را بنویسید