ادعای معاون وزیر کار در اجرای ۴ برنامه اشتغالزایی
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: ۴ برنامه اشتغالزایی در حال حاضر اجرا میشوند، ولی یک ریال پول هم نگرفته ایم. این که بدون پول این همه اقدام شده قابل دفاع است.
خبرگزاری تسنیم: در حال حاضر نرخ بالای معاون وزیر کار، نرخ بالای بیکاری فارغ التحصیلان، پایین بودن نرخ مشارکت و افزایش جمعیت غیرفعال، افزایش میانگین سنی جمعیت شاغل، عدم توازن منطقهای بیکاری و روند فزاینده اشتغال ناقص از مهمترین مسائل بازار کار کشور است.
دولت در لایحه بودجه ۹۸ به مباحثی مانند اشتغال مولد، تثبیت اشتغال موجود، اجرای سیاستهای فعال بازار کار اشاره کرده است. همچنین در سال گذشته نیز دولت با سیاست «برنامه اشتغال فراگیر» و «قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری» به دنبال کاهش نرخ بیکاری بود.
اما نکته جالب اینجاست که با وجود برنامه ریزی برای سیاستهای اشتغالی و هدفگذاری در بودجه ۹۸ به اعتقاد معاون اشتغال وزارت کار تا کنون یک ریال پول هم بابت این طرحها پرداخت نشده است.
البته به نظر میرسد منظور معاون وزیرکار عدم تأمین منابع «برنامه اشتغال فراگیر» بوده است. «برنامه اشتغال فراگیر» با هدف افزایش جمعیت شاغل کشور، در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در اردیبهشت ماه ۹۶ تصویب شد و در آن ایجاد ۹۷۰ هزار فرصت شغلی از طریق تزریق ۲۱۵ هزار میلیارد ریال منابع مالی شامل ۲۰۰ هزار میلیارد ریال منابع بانکی، ۵ هزار میلیارد ریال از بودجه عمومی و ۱۰ هزار میلیارد ریال منابع صندوق توسعه ملی پیش بینی شد.
اهداف کلی برنامه اشتغال فراگیر با محورهای «ایجاد فرصتهای شغلی جدید»، «ارتقای اشتغال پذیری و مهارت آموزی نیروی کار»، «کاهش عدم تعادلهای بازار کار» و «حفظ و صیانت از اشتغال موجود کشور» و با هدف کاهش ۰.۸ درصدی نرخ بیکاری در سال ۹۷، ایجاد ۹۷۰ هزار فرصت شغلی جدید، صیانت از اشتغال حدود ۸۰ درصد از شاغلان موجود کشور و ارتقای مهارت آموزی و اشتغال پذیری برای بیش از ۳ میلیون بیکار و ۹۵۰ هزار نفر تازه وارد به بازار کار پیش بینی شد.
اما این برنامه به دلایل عدم تأمین مالی اجرایی نشد. همین موضوع باعث گلایه مندی معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از عدم پرداخت منابع اشتغالی شد.
مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرده است: در سال ۹۷ عدم تأمین ناکافی منابع، گستردگی رویکرد وام محور عمده دستگاههای اجرایی کشور در ایجاد اشتغال، تأکید زیاد بر مداخلات دولتی در برنامه و فقدان رویکرد مشخص در تعامل دولت و بخش خصوصی از چالشهای مهم سیاست اشتغالی دولت بوده است.
معاون وزیر کار در دفاع از عملکرد وزارت کار در سیاستهای اشتغالی این وزارتخانه گفت: ظرف ۳ ماه گذشته مرکز فرماندهی و کنترل سیاستها و کنترل اشتغال را راه اندازی کرده ایم. ما مدعی هستیم باید فرماندهی واحد و وحدت رویه در حوزه سیاستهای اشتغال وجود داشته باشد و محوریت با وزارت کار باشد و زمینه آن را هم فراهم کرده ایم.
منصوری با بیان این که ۴ برنامه اشتغال فراگیر و روستایی، اشتغال حمایتی و ثبیت اشتغال را داریم، افزود: همه این ۴ برنامه در حال حاضر اجرا میشوند، ولی یک ریال پول هم نگرفته ایم. این که بدون پول این همه اقدام شده قابل دفاع است.
دیدگاه تان را بنویسید