ماجرای گوجه‌فرنگی‌های رها شده در دشت سلطانیه چیست؟

کد خبر: 894770

​چندی پیش مطلبی با مضمون رها شدن و امحای محصول «گوجه‌فرنگی» در دشت سلطانیه در یکی از رسانه‌ها درج شد و حساسیت برخی جوامع را برانگیخت، از این‌رو خبرگزاری ایسنا، موضوع را با جدیت پیگیری کرد تا در شرایطی که باید کشت محصولات پرآب، از جمله گوجه‌فرنگی مورد توجه بیشتری از جانب مسئولان قرار گیرد، شاهد از بین رفتن محصول و متعاقب آن هدررفت میلیون‌ها لیتر آب نباشیم.

ماجرای گوجه‌فرنگی‌های رها شده در دشت سلطانیه چیست؟

خبرگزاری ایسنا: بیشترین میزان مصرف آب در دنیا در بخش کشاورزی است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این تفاوت که سهم کشاورزی ایران در مقایسه با سایر کشور‌ها از استاندارد‌های جهانی بسیار بالاتر است و این میزان مصرف در شرایطی که بحران آب روز به روز پررنگ‌تر می‌شود، می‌تواند بیش از پیش نگران‌کننده به نظر برسد.

گذشته از مسئله بحران روزافزون آب و در شرایطی که کشت محصولات کشاورزی با مصرف آب بالا، با سرعت از دایره حمایت‌های کارشناسان کشاورزی خارج می‌شود، گوجه‌فرنگی و فرآورده‌های آن طی امسال با چالش افزایش سرسام‌آور قیمت مواجه شد و مسئولان برای متعادل‌سازی قیمت، چاره‌ای نداشتند جز این‌که صادرات این محصول را ممنوع کنند. در چنین شرایطی، وقتی خبری مبنی بر رهاسازی و امحای گوجه‌فرنگی‌های یک مزرعه آن هم در دشت کم‌آب سلطانیه منتشر می‌شود، بدون شک حساسیت جوامع خبری و سازمان‌های حافظ منابع آب برانگیخته می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان سلطانیه نیز بابت درج این خبر ابراز نگرانی کرده و پس از چند ساعت بررسی‌های کارشناسانه، اظهار کرد: امسال سطح زیر کشت گوجه‌فرنگی در شهرستان سلطانیه حدود ۷۰ هکتار بود و متوسط عملکرد در واحد سطح نیز به ۵۰ تن در هکتار رسید. همچنین زمان کشت این محصول از اواسط خردادماه شروع شد و حداکثر تا آخر خرداد ادامه داشت.

پیمان حائری ادامه داد: زمان برداشت اقتصادی گوجه‌فرنگی از اواخر مردادماه شروع می‌شود و در صورت مناسب بودن شرایط جوی، حداکثر تا دهه اول مهرماه ادامه می‌یابد؛ در واقع بوته گوجه‌فرنگی یک گیاه با رشد نامحدود است و تا زمانی که دمای هوا اجازه دهد، به رشد خود ادامه می‌دهد، ولی رشد و میوه‌دهی آن پس از اوایل مهرماه به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نبوده و فاقد ارزش بازارپسندی است.

وی افزود: خبری که در یکی از رسانه‌ها با عنوان گوجه‌فرنگی‌های رها شده و یا امحا شده درج شده، مربوط به تاریخ ۲۱ آبان و زمانی است که بیش از یک ماه از اتمام برداشت محصول از مزارع گذشته است. در تصویر منتشر شده کاملا مشخص است که بوته‌های گوجه‌فرنگی در اثر سرما از بین رفته است و محصول رها شده، مربوط به زمان بعد از برداشت اقتصادی است.

حائری تصریح کرد: در واقع این بوته‌ها هنوز سبز هستند و سرمای پاییزه به آن‌ها اجازه رسیدن نداده است. به همین‌خاطر فاقد رنگ‌پذیری مطلوب از حیث بازارپسندی است و به حال خود رها شده است. خوشبختانه سازمان جهادکشاورزی استان زنجان کاملا به این موضوعات حساس است و همه تلاش خود را به کار می‌گیرد که جلوی متضرر شدن کشاورزان را بگیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت