موضع جدید آمریکا در مورد بندر چابهار

کد خبر: 889967

در حالی که دولت آمریکا با عقب نشینی از سیاست‌های ضد ایرانی خود ۸ کشور را از تحریم نفتی ایران معاف کرده است هنوز موضع آمریکا در مورد ادامه فعالیت هند در بندر چابهار اعلام نشده است.

موضع جدید آمریکا در مورد بندر چابهار

خبرگزاری تسنیم: به نقل از ایکنامیک تایمز، هند نه تنها درگیر مذاکراتی سخت با آمریکا برای به دست آوردن معافیت از تحریم‌های این کشور علیه واردات نفت از ایران است، بلکه به دنبال مکانیزم‌هایی است برای حفظ منافعش در بندر استراتژیک چابهار. واشنگتن هنوز تصمیم گرفته این پروژه را از تحریم‌ها معاف نکند.

با توجه به اهمیت ایران به عنوان یک راه ورودی کلیدی به سمت منطقه اوراسیا، هند جلسه‌ای با تهران و مسکو در سطح وزیران در ماه جاری برگزار می‌کند تا این مسیر حمل و نقل شمال به جنوب بین المللی را اجرایی کند. طبق اطلاعات به دست آمده مقامات هندی از یک طرف با آمریکا مذاکره می‌کنند و از طرف دیگر با تهران و افغانستان در حال گفتگو هستند تا به حضور خود در بندر چابهار ادامه و آن را گسترش دهند. آمریکا برای استفاده از بندر چابهار توسط هند و افغانستان معافیتی اعطا نکرده است. در حالی که این بندر برای ایران درآمد نفتی ندارد، ولی موسسات هندی درگیر توسعه مجموعه بندر چابهار، عقیده دارند با تحریم این پروژه، عملیاتی کردن آن آسان نخواهد بود. در صورت نگرفتن معافیت، هند به دنبال راه‌های مختلفی بوده برای حفاظت از منافعش در مورد این پروژه. این پروژه راه اصلی رسیدن هند به افغانستان است. کابل همچنین یکی از شرکای این پروژه از طریق یک مکانیزم سه جانبه است. ویجای گوخاله، وزیر امور خارجه هند رک و روراست حرف خود را زد و گفت: هند همچنان از بندر چابهار به عنوان بخشی از پروژه وسیع‌تر اتصال هند به اقیانوس اطلس استفاده خواهد کرد. ظاهراً مذاکرات سخت هند و تهدید نشدن آن توسط تحریم‌ها باعث شد آمریکا معافیت‌هایی برای خرید نفت از ایران در چند ماه آینده برای این کشور و هفت مشتری دیگر نفت ایران در نظر بگیرد. کارکردن با ایران و حفظ منافع استراتژیک هند در منطقه وسیع اوراسیا قابل توجه است. اجلاسی در سطح وزیران برای اجرایی کردن پروژه مسیر شمال _جنوب احتمالا در هفته آخر نوامبر در روسیه برگزار می‌شود. این مسیر حمل و نقلی شمال به جنوب بین‌المللی کوتاهترین مسیر حمل و نقل چند منظوره است که اقیانوس هند و خلیج فارس را از طریق ایران به روسیه و اروپا متصل می‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد