تمهیدات ایران برای صادرات نفت
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ایران گفت: با توجه به اتفاقات اخیر خواب ترامپ برای صفرکردن صادرات نفت خام ایران و کاهش قیمت نفت تعبیر نخواهد شد.
خبرگزاری صدا و سیما: دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ایران گفت: با توجه به اتفاقات اخیر خواب ترامپ برای صفرکردن صادرات نفت خام ایران و کاهش قیمت نفت تعبیر نخواهد شد.
حمید حسینی با اشاره به اینکه قیمت نفت در ۱۰ روز گذشته وارد کانال ۸۵ دلار شده، افزود: این مساله نشان میدهد دنیا نگران جایگزینی نفت ایران است.
وی گفت: ممکن است صادرات نفت ایران کاهش یابد، اما باتوجه به منافعی که خرید نفت از ایران برای کشورهایی نظیر چین و هند دارد که میتوانند به جای پول، کالا به ایران صادر کنند، قطعا صادرات ما صفر نخواهد شد.
حسینی، نفت را یک کالای امنیتی دانست و افزود: در چنین شرایطی همه کشورها سعی میکنند در تامین کنندگان منابع خود تنوع ایجاد کنند و خود را به یک کشور وابسته نکنند به همین دلیل ادامه صادرات نفت ایران امکانپذیر خواهد بود.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ایران گفت: حتی اگر کشورهایی نظیر عربستان، روسیه و عراق، توانایی جایگزین کردن نفت ایران را داشته باشند باز هم کشورهای خریدار نفت آمادگی اینکه ایران را کنار بگذارند ندارند و بعید است نفت ایران مشتری نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه آمارها نشان میدهد در ماه سپتامبر ایران روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت صادر کرده است، افزود: واقعیت بازار نشان میدهد نه تنها ظرفیت افزایش تولید در دنیا وجود ندارد بلکه مخاطرات ژئوپلتیک نیز بازار نفت را تهدید میکند.
حسینی درباره آزادسازی ذخایر نفت از سوی امریکا و عربستان با هدف تعادل بخشی در بازار انرژی هم گفت: آزادکردن ذخایر نفتی خود یک شوک به بازار است، زیرا وقتی شما ذخایر خود را آزاد میکنید این پیام را به دنیا مخابره میکنید که ظرفیت تولید در کشورهای تامین کننده نفت پایین است و همین مساله خود به افزایش قیمتها دامن خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات موجود نشان میدهد چین، هند و ترکیه به عنوان خریداران نفت ایران باقی خواهند ماند، افزود: البته اینکه این کشورها به چه میزان از ما نفت بخرند به آینده بستگی دارد.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ایران، اقدامات عملی اروپاییها در ایجاد ساز و کارهای مالی با ایران را از دیگر نشانههای مثبت برای تداوم صادرات نفت ایران عنوان کرد و گفت: اگر اروپاییها که پیش از این روزانه ۶۸۰ هزار بشکه نفت از ما میخریدند همچنان به خرید نفت از ایران ادامه دهند قطعا میتوان به آینده امیدوار بود.
حسینی با تاکید بر اینکه دوران عواقب ناشی از تحریمهای امریکا سپری شده و آثار منفی تحریمها شرایط را بدتر از آنچه در ماههای اخیر رخ داد نخواهد کرد، افزود: هر اثر منفی که تحریمها قرار بود بگذارد تا امروز گذاشته و شرایط از آنچه در ماههای اخیر بر مردم گذشت بدتر نمیشود بنابراین هر اتفاقی بعد از ۱۳ آبان رخ دهد قطعا شرایط ما را بدتر از این نخواهد کرد.
وی گفت: بعد از مدتها که مردم خبرهای بدی از افزایش نرخ دلار، آغاز تحریم ها، خروج شرکتها از ایران و کمبود کالاهای اساسی میشنیدند اکنون با اتفاقاتی که درحال رخ دادن است میتوان به آینده امیدوار بود.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ایران درخصوص ورود بخش خصوصی داخلی و خارجی به عرصه صادرات نفت خام ایران هم افزود: از همان ابتدا انتظار بود که وزارت نفت و دولت ساز و کارهای لازم برای ورود بخش خصوصی داخلی و خارجی در یک فضای شفاف و رقابتی در جهت صادرات نفت خام را فراهم کند.
حسینی گفت: تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده و این کار درحال عملیاتی شدن است هرچند ممکن است زمانبر باشد، اما این مساله لازم است و وزارت نفت باید هرچه سریعتر درخصوص این مساله تمهیدات لازم را بیندیشد.
دیدگاه تان را بنویسید