بانک مرکزی ترمز بریده؟!
انتشار گزارش میدانی از حاشیههای نوسانات بازار ارز در خبرگزاری فارس، با واکنشهای متفاوت مخاطبان درباره مدیریت ارزی توسط دولت روبرو شد.
مجله فارس پلاس: رشد نرخ ارز در ۱۵ دقیقه، توقف فروش ارز در اغلب صرافیها، ازدحام دلالان و خریداران ارز در حاشیه خیابان فردوسی خلاصهای از مشاهدات خبرنگار فارس از وضعیت این روزهای بازار ارز بود که در سایت خبرگزاری منتشر شد (اینجا). این گزارش با واکنشهای فراوانی از طرف مخاطبان فارس همراه شد که حتی برخی از آنها دارای بار کارشناسی نیز بود.
مخاطبی با اشاره به حضور حسن روحانی در سازمان ملل نوشته است: چرا وقتی روحانی در نیویورک است باید دلار بالا بکشد؟ چرا؟ این چه معنی میدهد؟ نکند قصد دارند با فشار اقتصادی در داخل، گشایش سیاسی و مذاکراتی در خارج کسب کنند؟ قیمت دلار را چه کسانی تعیین میکنند؟ حالا که دیگر خریداری نیست؟ حتی دلالها هم دیگر نمیخرند؟
یکی از مخاطبان هم یک پیشنهاد عجیب به تیم اقتصادی دولت داده است: عجالتا تنها راه درمان فوری مشکل تورم در حذف ریال از پول ملی و جایگزین کردن آن با یک پول معتبر و کمتورم خارجی است که البته ما را تحریم نکرده باشد و راحت پولش وارد ایران شود. یوآن چین و روبل روسیه برای جایگزینی ریال ایده آل هستند. همه حقوقها و پرداختها اگر به یوآن باشد، چون یوآن تورم ندارد خود به خود مشکل حل میشود. زیمبابوه با همین ترفند بحران طولانی کاهش ارزش پول خود را برطرف کرد.
مخاطبی هم که انگار دل پری از این روزهای اقتصادی کشور داشته نوشته است: خدایا تا کی دولت میخواد منفعل باشد ... مردم زیر فشارند ... بانک مرکزی مرده، دولت مرده، خب مسولین امنیتی کشور لطفا به داد مردم برسید. مسولین خائن را پیدا کنید و اعدام کنید.
این کاربر هم انگشت اتهام را به سمت خود بانک مرکزی نشانه رفته است: بانک مرکزی دقیقا وسط دلالای ارز است و مشغول فروش ارز است.
مخاطبی هم که گویا قبلا نسبت به روند اقتصادی دولت هشدار بود گفته است: اگر دولت برکنار نشود وضعیت بحرانی خواهد شد. معیشت مردم ایران کشش دلار ۲۰ هزار تومانی را اصلا ندارد.
محسن هم جواب مخاطب بالا را اینگونه داده است: تا زمانی که دولت ۲۴ میلیون رأی دارد و مجلس هم از دولت حمایت میکند چطور میشود برکنارش کرد؟
وجود بازار دلالی در کشور و همچنین عدم استقبال برخی از تولید و کار، و به جای آن روی آوردن به دلالی، مورد اشاره یکی از مخاطبان بوده است: با اون حجم نقدینگی که تو جامعه است بذارید اونهایی که ریال نقد دارند اینقدر بخرند تا نقدینگی جامعه به حد تعادل برسه. بعد میتیکومون بانک مرکزی وارد شود و اینقدر دلار تو بازار بریزه که دلار ۲۰ تومنی بشته ۷-۸ تومن! اونوقت یه درس عبرت بشه واسه اونهایی که پای ماهواره و تلگرام و... درباره خودشون و جامعه تصمیم میگیرند! که دیگه عقلشون رو دست بیگانه ندهند! و به جای دلالی بروند دنبال تولید و کار با زحمت.
مخاطبی هم از افت محبوبیت دولت گفته و مدعی شده است این افت در تاریخ کشور بینظیر است.
یکی از کاربران هم به این موضوع اشاره کرده که این نوسانات توسط دولت برنامهریزی شده است: به نظرم بانک مرکزی در حال نوسانگیری ارز هست و کمبود بودجه را با نوسانات ارز تامین میکنه، ولی تبعات این کار بسیار بد است.
البته مخاطب دیگری با رد این مسئله، ذیل این نظر نوشته است: اگه اینطور بود، چرا با تصویب قوانین ورود دلار و طلا نشان دادند که دولت از لحاظ منابع ارزی و فلزات گرانبها به مشکل خورده است.
مخاطبی هم نوشته است: ما با صبر خود دشمن را خسته خواهیم کرد و درس بزرگی به مردم دربند دنیا خواهیم داد که دشمن با استفاده حداکثری از منافقان داخلی و نفوذیهای خبیث و متعفن هم نمیتواند بر امتی مصمم و بیدار پیروز شود.
اشاره به خرابکاری چند کشور عربی و دست داشتن آنها در نوسانات ارزی یکی دیگر از نظراتی بود که توسط مخاطبی ارائه شد: چند شیخ عربی با پول زیاد بوسیله واسطهها هرچه ارز وارد بازار بشه را به هر قیمتی میخرند تا هیجان ارز را بالا نگه دارند. همین کار را هم در ترکیه بخاطر حمایتش از قطر انجام میدهند.
عدم جدیت دولت در حل مشکلات و همچنین اشاره به اینکه وزیر اقتصاد و سخنگوی دولت در زمان جنگ اقتصادی در حال حاضر در دولت وجود ندارد یکی دیگر از مسائلی بود که بارها توسط مخاطبان مطرح شده است.
دیدگاه تان را بنویسید