دلالان در بورس کالا چه می‌کنند؟

کد خبر: 870141

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: زمانی که عنوان می‌شود پتروشیمی باید با قیمت پایه مواداولیه را به تولیدکننده‌ها تحویل دهد، اظهار می‌شود که سیستم توزیع نادرست است و عده‌ای دلال با واسطه مواد را از بورس خریداری می‌کنند و مواد را ۶ هزار تومان خریداری و ۲۰ هزار تومان می‌فروشند.

دلالان در بورس کالا چه می‌کنند؟

خبرگزاری فارس: رضا علیزاده، با اشاره به افزایش قیمت ۲ برابری لاستیک، اظهار داشت: کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، جلسات متعددی برای کنترل بازار و قیمت‌ها با مسوولان وزارتخانه‌ها و بورس برگزار کرده است، اما مشخص نیست که ساز و کار اجرایی این وزارتخانه‌ها چگونه است.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه پتروشیمی‌ها از دولت ماده اولیه را به قیمت ارزان و یارانه‌ای دریافت می‌کنند و متعهد هستند که مواد تولیدی خود را که نیاز داخل است به قیمت گذشته به واحد‌های تولیدی ارائه دهند، افزود: قیمت آب معدنی کوچک به دلیل افزایش قیمت ظروف پلاستیکی از ۵۰۰ تومان به یک‌هزار تومان رسیده است و زمانی که دلایل این افزایش پرسیده می‌شود اظهار می‌کنند که مواداولیه بسته بندی سه برابر شده است.

اقتصادی که یارانه به آن تزریق شود رانت ایجاد می‌کند

وی ادامه داد: زمانی که عنوان می‌شود پتروشیمی باید با قیمت پایه مواداولیه را به تولیدکننده‌ها تحویل دهد، اظهار می‌شود که سیستم توزیع نادرست است و عده‌ای دلال با واسطه مواد را از بورس خریداری می‌کنند و مواد را ۶ هزار تومان خریداری و ۲۰ هزار تومان می‌فروشند.

نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: اقتصادی که یارانه به آن تزریق شود رانت ایجاد می‌کند، بنابراین باید برای زیربنا فکری شود تا در آینده به این شیوه یارانه پرداخت نشود، چرا که از زمانی که این یارانه از صنایع بالادستی به دست مصرف‌کنننده نهایی برسد، بیش از نیمی از یارانه به شکل رانت از مدار خارج و به جیب عده اندکی سودجو می‌رود.

خرید مواداولیه لاستیک با نرخ گذشته و فروش با قیمت ۲ برابر

وی با بیان اینکه لاستیک‌های وارداتی ممکن است با افزایش نرخ دلار گران شود و تا حدودی از افزایش قیمت آن‌ها را به نرخ دلار مربوط دانست، افزود: بخشی از لاستیک‌ها تولید داخل است و تولیدکنندگان لاستیک داخلی مواداولیه را به قیمت گذشته دریافت می‌کنند و قیمت حامل‌های انرژی برای این کارخانه‌ها افزایش نیافته و دستمزد کارگران را افزایش نداده‌اند، بنابراین دلیلی ندارد که قیمت‌ها را افزایش دهند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه مجلس از دولت گله‌مند بوده و در برخی وزارتخانه‌ها سوال و استیضاح مطرح می‌شود و با این ابزار به دنبال اصلاح و قاعده‌مندی است، ادامه داد: در زمینه توزیع مواد پتروشیمی و فولاد وزارتخانه‌ها دستورالعمل‌هایی دست و پا شکسته تهیه کرده‌اند که امیدوارم مقداری از موضوعات کنونی اصلاح شود.

عمده‌ترین ایراد اقتصاد کشور در حوزه توزیع است

وی با بیان اینکه عمده‌ترین ایراد اقتصاد کشور در حوزه توزیع است، تاکید کرد: پرداخت یارانه در سیستم اقتصادی کشور وجود دارد و این یارانه به صورت رانت در حلقه‌های مختلف تولیدی بازی می‌کند و سبب می‌شود یارانه‌ای که از بیت‌المال و برای جلوگیری از بالا رفتن قیمت نهایی کالایی که به دست مصرف‌کننده پرداخت می‌شود بخشی به صورت یارانه به شکل رانت از حلقه‌ها خارج شود.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه اگر سازوکار پرداخت یارانه اصلاح نشود برای دستگاه‌های نظارتی نیز نظارت بر چگونگی هزینه کرد آن سخت است، تصریح کرد: همچنان از دولت و وزارتخانه‌های مرتبط انتظار می‌رود که با اقدامات کارشناسی مانع افزایش قیمت گزاف کالا‌ها شوند و این یارانه که از بیت‌المال پرداخت می‌شود جیب یک عده محدود و فرصت طلب را پر نکند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد