اعتراف رئیس FATF به پیشبرد تحریم‌ها علیه ایران

کد خبر: 863177

در بسته خبری جنگ اقتصادی این هفته، اخبار مربوط به تحریم و برجام، آخرین وضعیت تجارت با اروپا شرکت‌های اروپایی نسبت به تحریم‌ها و تحولات و وقایع مربوط به تحریم‌های نفتی و تحولات مربوط به FATF و بازار ارز پوشش داده شده است.

اعتراف رئیس FATF به پیشبرد تحریم‌ها علیه ایران

خبرگزاری فارس: با توجه به اینکه کشور درگیر یک جنگ اقتصادی تمام عیار شده است و نظام سلطه جهانی زمین جنگ جدید علیه منافع مردم ایران را حوزه اقتصاد تعریف کرده است، خبرگزاری فارس برای اطلاع تصمیم‌سازان، کارشناسان و عموم مردم از اخبار مرتبط با این جنگ، در ابتدای هر هفته بسته خبری جنگ اقتصادی را تقدیم مخاطبان می‌کند.

اولین بسته خبری جنگ اقتصادی پیش روی شما قرار دارد:

تحریم، برجام و مذاکرات

۱- واکنش ترامپ به رد درخواستش برای مذاکره با ایران

ترامپ در رابطه با رد درخواست وی برای مذاکره با ایران گفت: «من نگفتم من میخواهم ملاقت کنم... اگر او می‌خواهد ملاقات کند، مشکلی ندارد. اگر او نخواهد ملاقات کند، برای من زیاد مهم نیست...، اما من درخواست ملاقات نکردم».

۲- کمیسیون اروپا با تمرکز بر روی بخش خصوصی، بسته‌ی حمایتی برای ایران به ارزش ۱۸ میلیون یورو تصویب کرد

در تاریخ ۱ شهریور ماه کمیسیون اروپا اعلام نمود اولین بسته‌ی حمایتی با ارزش ۱۸ میلیون یورو را که بخشی از یک بسته‌ی بزرگ‌تر به ارزش ۵۰ میلیون یورو است، تصویب کرده است. ۸ میلیون یورو از این بسته‌ی حمایتی برای کمک به بخش خصوصی است که شامل اقدامات حمایتی از شرکت‌های کوچک و متوسط با ظرفیت بالای ایران، توسعه‌ی زنجیر‌های ارزش منتخب و کمک فنی به سازمان توسعه تجارت ایران می‌باشد. بخش دیگری از بسته‌ی حمایتی به ارزش ۸ میلیون یورو برای کمک فنی به حل مشکلات محیط زیستی و ۲ میلیون یوروی دیگر برای کاهش آسیب‌های مواد مخدر است. قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره گفت: «بودجه ۱۸ میلیون یورویی اروپا مربوط به همکاری‌های ایران با نهاد اتحادیه اروپایی است و ربطی به بسته اقتصادی پیشنهادی اروپا که قرار است در چارچوب برجام ارائه شود ندارد».

۳- آنگلا مرکل جداسازی سیستم مالی اروپا از آمریکا را تکذیب کرد

در حالی که وزیر امور خارجه آلمان خواستار ایجاد صندوق اروپایی پول مستقل و یک سیستم مستقل سوئیفت برای نقل‌و‌انتقالات مالی شده بود و هم‌چنین خواستار بازنگری در روابط آلمان با آمریکاست، اما آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اعلام نمود تنها با بخش‌هایی از این پیشنهاد موافق است و به همین علت سخنان وزیر امور خارجه‌اش را نظر شخصی او نامیده است. صدراعظم آلمان گفت: باید در ارتباط با سیستم‌های پرداخت بین‌المللی، روابط تنگاتنگ با آمریکا را همچنان حفظ کرد. او گفت: جداسازی سیستم‌های پرداختی اتحادیه اروپا از آمریکا را به عنوان راه‌حلی برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران تایید نمی‌کند.

۴- وضعیت شرکت‌های اروپایی در ایران

شرکت نفتی اسپانیایی «اسپرونکو اینترنشنال» که در زمینه‌ی تخصصی گاز و نفت فعالیت می‌کند، با بیان اینکه در حال در نظر گرفتن از سرگیری فعالیت‌های خود در یک سطح بالاتر است گفت: «تا الان اتحادیه‌ی اروپا هیچ تحریمی علیه ایران اعمال نکرده است و چیزی که آمریکا می‌گوید مشکل خودش است است، نه ما. هیچ کس نمی‌تواند به ما بگوید که چکار کنیم و چکار نکنیم». این شرکت در سال ۲۰۱۳ در ایران فعالیت می‌کرده است، اما در سال ۲۰۱۵ به دلیل برجام و ورود رقبای دیگر فعالیت‌های خود را کاهش داده است، ولی با اعمال تحریم‌های جدید و خروج رقبا به دنبال افزایش فعالیت در ایران است. زنگنه به طور رسمی خروج شرکت توتال از ایران را تایید کرد. خبر تایید خروج رسمی توتال توسط زنگنه در رسانه‌های داخلی بازتاب زیادی نداشت؛ اما در رسانه‌های خارجی بازتاب فراوانی داشت. ۳ ایرلاین اروپایی فعالیت خود را در ایران متوقف کردند. شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز انگلستان، شرکت فرانسوی ایرفرانس و شرکت هلندی کی‌ال‌ام اعلام کردند فعالیت و پرواز‌های خود را در ایران تحت تاثیر نداشتن صرفه و توجیه اقتصادی متوقف کرده و به حالت تعلیق درخواهند آورد.

۵- رایزنی وزیران خارجه آمریکا و انگلیس درباره ایران

طبق گزارش سخنگوی وزارت خارجه‌ی آمریکا، وزیران خارجه انگلیس و آمریکا در واشنگتن با یکدیگر دیدار و درباره ایران، یمن و مسائل مختلف گفتگو کردند. وزیر امور خارجه انگلیس قبل از دیدار با پمپئو در سخنرانی در موسسه صلح آمریکا گفت که لندن در خصوص توافق هسته‌ای با ایران با دولت ترامپ اتفاق نظر نداشته و معتقد است که باید به این توافق پایبند ماند. وی افزود که معتقد است در ارزیابی سیاست خارجی دولت ترامپ، باید به کردار او توجه کرد نه گفتار او.

۶- آمریکا به دنبال وارد کردن ۱۱ میلیون بشکه نفت از ذخایر نفتی خود به بازار است

آمریکا برنامه دارد ۱۱ میلیون بشکه از ۶۶۰ میلیون بشکه نفت ذخیره‌ی اضطراری خود را در زمانی که تحریم‌های نفت ایران اعمال می‌شوند، آزاد کند. طبق یک آگهی فروش در وزارت انرژی آمریکا، نفت ترش با گوگرد بالا در ماه نوامبر به بازار خواهد آمد. اما با توجه به تخمین‌های خود دولت آمریکا، فروش ۱۱ میلیون بشکه طی دو ماه به نظر نمی‌رسد تاثیر چندانی برای جبران اثر تحریم‌ها بر روی بازار نفت داشته باشد.

۷- مقام هندی: دهلی‌نو تحت هیچ نوع فشاری رابطه تجاری با ایران را خاتمه نمی‌دهد

وبگاه «هندو بیزینس لاین» نوشته: هند همزمان با تلاش برای یافتن راهی جهت مقابله با تحریم‌های تحمیلی یکجانبه آمریکا علیه ایران، در تلاش است اطمینان یابد روابط دوجانبه‌اش با ایران دچار آسیب ساختاری نمی‌شود. یک مقام مطلع هندی در این زمینه گفت: «هند تحت هیچ نوع فشاری نمی‌تواند روابط تجاری خود با ایران را خاتمه دهد. ما جدا از اینکه تلاش می‌کنیم به آمریکا یادآوری کنیم که تحریم‌های همه جانبه اقتصادی، پیامد‌های منفی بر اقتصاد هند خواهد گذاشت، در حال گفتگو با اتحادیه اروپا هستیم تا راهی برای خروج از این وضعیت بیابیم.»

۸- کاهش صادرات نفت ایران در نیمه‌ی اول ماه آگوست

نشریه‌ی SPglobal با توجه به ارزیابی‌های اولیه از جریان تجارت نفت تخمین زده است، صادرات نفت ایران در ۱۶ روز اول ماه آگوست به مقدار ۱.۶ میلیون بشکه در روز بوده است. این آمار در مقایسه با ۱۶ روز اول ماه جولای که به میزان ۲.۱۰ میلیون بکشه بوده است، کاهش ۶۰۰ هزار بشکه‌ای را نشان می‌دهد. داده‌های اولیه مربوط به ردیابی نفت‌کش‌ها نشان می‌دهد این کاهش صادرات به دلیل کاهش واردات هند از ایران بوده است که به میزان ۲۰۳.۹۳۸ بشکه در روز در ۱۶ روز اول رسیده است.

۹- ظریف: متاسفانه درباره آمریکا اشتباه می‌کردم

ظریف در مصاحبه با سی ان ان گفت: «من بر این باورم یک بیماری در آمریکا وجود دارد و این بیماری اعتیاد به تحریم است. حتی در دولت اوباما نیز ایالات متحده تأکید بیشتری بر حفظ تحریم‌ها داشت به‌جای آنکه تحریم‌ها را لغو کرده و به تعهدات خود در قبال برداشتن تحریم‌ها عمل کند. احساس می‌کردیم آمریکا حداقل این مسأله را یاد گرفته است که تحریم‌ها تنها موجب فشار اقتصادی بر ایران می‌شود و هیچ‌گونه دستاورد و نتیجه سیاسی مورد انتظار واشنگتن را به همراه ندارد. من تصور می‌کردم آمریکایی‌ها این درس را گرفته‌اند، ولی متأسفانه اشتباه می‌کردم». وی همچنین درباره احتمال دستیابی به یک توافق پایدار با آمریکا گفت: «این به ترامپ بستگی دارد، اینکه آیا او می‌خواهد ما را به این باور برساند که او یک شریک قابل اعتماد است. اکنون اگر ما زمان صرف کردیم و توافق دیگری را با او امضا کردیم... این توافق جدید چقدر دوام خواهد داشت، آیا تا پایان دولتش؟»

سخنان ظریف در رسانه‌های منتقد دولت با تیتر‌هایی مانند «درباره آمریکایی‌ها اشتباه می‌کردم»، «ظریف: درباره آمریکا اشتباه کردم» و «متأسفم درباره امریکا اشتباه کردم» بازتاب فراوانی داشت.

۱۰- ظریف: اقدامات اروپا بیش از آنکه عملیاتی باشد اعلام موضع است؛ اروپا هنوز آماده هزینه کردن نیست

وزیر امور خارجه گفت: «از زمان اظهارات رئیس جمهور درباره بسته اولیه‌ای که اروپایی‌ها به ایران ارائه دادند و پس از آن صحبت‌هایی که من در وین و در جلسه کمیسیون مشترک وزرا داشتم، تاکنون اروپایی‌ها نکات جدیدی را مطرح و اقداماتی را که در دو حوزه مهم نفتی و بانکی انجام دادند. اروپایی‌ها برخی اقدامات عملی از جمله اجرایی کردن مقررات مسدود کننده و مجوز بانک سرمایه گذاری اروپا را انجام داده اند. از نگاه ما این اقدامات بیش از آنکه اقدام عملیاتی باشد اعلام موضع است، هر چند آن‌ها حرکت رو به جلو داشته اند، اما اعتقاد ما این است که اروپا هنوز برای هزینه کردن آماده نشده است. اروپایی‌ها تاکنون در ظاهر و در گفتار اراده سیاسی خود را نشان داده اند، اراده سیاسی اروپا زمانی قابلیت پاسخگویی از جانب ایران را پیدا می‌کند که با اقدامات اجرایی همراه شود. اینگونه نبوده که ما ۱۵ مرداد را به عنوان یک ضرب الاجل تعیین کرده و الان یک ضرب الاجل دیگر به آن‌ها داده باشیم، آن‌ها کار‌ها را تا حدی جلو برده اند، اما آن اندازه کافی نبوده و از این رو ما اروپایی‌ها را از اقداماتی که مورد انتظارمان است مطلع کرده ایم».

۱۱- پاسخ رسمی دولت به عدم خرید نفت ایران توسط کره جنوبی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت در خصوص واکنش ایران به توقف ۲.۵ ماهه صادرات نفت کشور به کره جنوبی اظهار کرد: «بخشی از واردات ما از کره جنوبی شامل کالا‌های مصرفی وارداتی بوده است که این‌ها در دو ماه گذشته مشمول محدودیت‌هایی شده است. کالا‌های کره‌ای که اکنون از گمرک ترخیص می‌شود مربوط به مجوز‌هایی بوده که از قبل برای واردات آن‌ها صادر شده است؛ بنابراین اکنون به عنوان مثال از ۳۰ خرداد ماه امسال ثبت سفارش واردات برای خودرو از کشور کره جنوبی نداشتیم. بخشی از واردات ایران از کره، خودرو بوده است که اکنون در لیست ممنوعیت قرار دارد. بخش دیگری از واردات ما شامل کالا‌های مصرفی و ساخته شده‌ای مثل لوازم خانگی بوده که اکنون لوازم خانگی هم در لیست محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها قرار دارد و وارد نمی‌شود؛ بنابراین عملا با سیاست‌هایی که در محدودیت واردات کالا‌های مصرفی و ساخته شده داشتیم، بخشی از پاسخ به کره‌ای‌ها و محدودیت واردات از این کشور اعمال شده است».

۱۲- هشدار ایران به اوپک: هیچ‌کس نمی‌تواند سهم نفت ما را تصاحب کند

کاظم غریب‌آبادی، نماینده‌ی دائمی ایران در اپک از طرف وزیر نفت ایران گفت: «هیچ کشوری تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند سهمیه‌ی تولید و صادرات اعضای دیگر را تصاحب کند». این هشدار بعد از درخواست عربستان برای تنظیم مجدد سهمیه‌ی اعضای اپک بود به طوری که تولید‌کنندگان با ظرفیت تولید بیشتر، کسری تولید کسانی را که نمی‌توانند سهم تولیدشان را افزایش دهند، جبران نمایند. غریب‌آبادی در دیدار با دبیرکل اپک خاطر نشان کرد: «ایران معتقد است که اپک بایستی به طور محکم از اعضایش تحت این شرایط پشتیبانی کند و جلوی اعضایی را که دنبال سیاسی کردن سازمان هستند بگیرد». وی افزود: «به نظر نمی‌رسد با توجه به شرایط فنی بقیه‌ی اعضای اپک، آن‌ها بتوانند تولید و صادرات خود را برای جبران خلا نفت ایران افزایش دهند».

۱۳- پاسپورت گردشگران مُهر نخواهد شد

معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام نمود که پاسپورت گردشگران خارجی مهر نخواهد خورد. این لایحه پیشنهادی به تایید ریاست سازمان میراث فرهنگی و وزیر کشور رسیده است.

تحولات و وقایع مربوط به گروه ویژه اقدام مالی (FATF)

۱. کمیسیون امنیت ملی، لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را به هیئت رئیسه مجلس ارسال کرد

در روز‌های یک شنبه و دوشنبه هفته گذشته، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (بند ۲۹ برنامه اقدام FATF) را بررسی نمود. محمد مهدی برومندی، نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این زمینه گفت: «در نامه‌ای به هیئت رئیسه اعلام کردیم که نظر کمیسیون امنیت ملی درباره این لایحه همان نظر قبلی است و اعضاء به این نتیجه رسیدند که نیاز به نظر مجدد نیست بنابراین، هیئت رئیسه در خصوص این لایحه باید تصمیم بگیرد. پرونده الحاق دولت ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم CFT در کمیسیون امنیت ملی بسته شده و طبق آئین نامه داخلی مجلس، این لایحه قابل طرح مجدد در کمیسیون نیست». فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز درباره لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم گفت: «در جلسه روز یک شنبه پیرامون این لایحه، نمایندگانی از وزارت خارجه، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، حضور داشتند و به طور محکم بر تصویب این لایحه تاکید کردند».

۲. لوایح مربوط به FATF، در دستور کار هفته جاری کمیسیون قضایی مجلس

در هفته جاری نیز، بررسی دو خواسته دیگر از FATF، در دستور کار مجلس قرار دارد:

۱- بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی

۲- بررسی لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو)

هر دوی این لوایح به دلیل مغایرت با شرع و قانون اساسی، از شورای نگهبان به مجلس اعاده شده اند. در رابطه با لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشوئی، ملک شاهی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، گفت: «هفته آینده خارج از نوبت لایحه اصلاح مبارزه با پولشویی در جلسه کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس بررسی میشود».

۳. اعتراف رئیس FATF به نقش این گروه در پیشبرد تحریم‌ها علیه ایران

بیلینگزلی، رئیس FATF، در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا: «در FATF، خزانه‌داری به دنبال تقویت استاندارد‌های مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم (AML/CFT) و ضمانت اجرای آن‌ها در سراسر دنیا است. به قیاس مشابه، فعالیت‌های FATF برای تقویت اجرای تحریم‌های سازمان ملل در سطح جهان و پاسخگو کردن کشور‌های کم‌کار از طریق فرایند "لیست خاکستری" آن، به تضعیف تلاش‌های روسیه برای دور زدن ممنوعیت‌های بین‌المللی علیه معامله با ایران و کره شمالی یا سایر برنامه‌های تحریمی سازمان ملل، کمک می‌کند».

ناگفته نماند از سال ۲۰۰۷، مقامات آمریکایی به فکر استفاده از ظرفیت FATF برای منزوی ساختن و تحریم نمودن افراد و نهاد‌ها و حکومت‌های مخالف با سیاست‌های کشور آمریکا بوده‌اند. در این زمینه دانیال گلاسر، معاون اسبق وزیر خزانه‌داری در امور تامین مالی تروریسم و جرائم مالی در سال ۲۰۰۷ گفته بود: «ما باید با سایر مراکز مالی در سراسر جهان برای ایجاد و حفظ استاندارد‌های بین‌المللی به‌منظور حفاظت از سیستم مالی بین‌المللی از منابع و عواید حاصل از فعالیت‌های غیرقانونی همکاری داشته باشیم. وزارت خزانه‌داری این موضوع استراتژیک را از طریق گروه ویژه اقدام مالی (FATF) ... پیگیری می‌کند. وزارت خزانه‌داری همچنان به نقش رهبری فعال در FATF ادامه می‌دهد. ما معتقدیم استاندارد‌های FATF باید در قالب توصیه‌ها، دستورالعمل‌ها و بهترین شیوه‌های اجرایی بیان شود».

۴. فشار رسانه‌ها و تشکل‌های حامی دولت برای اجرای خواسته‌های FATF

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان روز جمعه، ۲۵ مرداد، در توئیتی کوتاه از رد لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی در این شورا خبر داد. بعد از اعلام نظر شورای نگهبان توسط عباسعلی کدخدایی، رسانه‌های حامی دولت، روزنامه‌های ایران، شرق و اعتماد، واکنش منفی به آن نشان دادند. روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «شماره معکوس برای بازگشت به لیست سیاه»، نوشت: «با رد این لایحه نگرانی برگشت ایران به لیست سیاه گروه ویژه وجود دارد و این در حالی است که حدود ۴۰ روز تا پایان مهلت سه‌ماهه گروه اقدام مالی به ایران برای خارج‌شدن از لیست خاکستری و رفتن به منطقه سبز باقی مانده و از سوی دیگر نیمه آبان‌ماه قرار است دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران اعمال شود».

اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در نشست شنبه خود با صدور بیانیه‌ای از اجرای استاندارد‌های FATF حمایت کردند. در بخشی از بیانیه اتاق بازرگانی آمده است: «پایبندی به اصول گروه کاری اقدام مالی FATF و پذیرفته شدن در آن، این تضمین را به سایر کشور‌ها می‌دهد که مراودات مالی با ایران، پرخطر نیست. در صورت عدم پایبندی ایران به رعایت توصیه‌های ۴۰ گانه، ‏انزوای مالی کشور قطعی خواهد بود. از آنجا که تحریم علیه ایران، تبادلات مالی بین‌المللی را برای کشورمان به شدت متاثر می‌سازد، ایجاد آمادگی برای پذیرفته شدن به این گروه کاری می‌تواند تا حدودی محدودیت‌های پیش رو را تعدیل کند و روابط بانکی کشور را بهبود بخشد». این نهاد در آخرین بخش از بیانیه خویش گفته است: «به عنوان پارلمان بخش خصوصی کشور، ضمن خشنودی از مصوبه اخیر مجلس محترم شورای اسلامی در پذیرش بخشی از مقررات مبارزه با پولشویی، امیدواراست هرچه زودتر نسبت به بررسی و تصویب سایر بند‌های باقیمانده FATF اقدام مقتضی معمول دارند تا روابط بانکی کشور بیش از این دچار مشکل نشود».

۵. کدخدایی: لایحه «پالرمو» در مجمع تشخیص مصلحت بررسی می‌شود

کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان: «بخشی از ایرادات لایحه الحاق به کنوانسیون پالرمو، مربوط به شورای نگهبان و بخشی دیگر مربوط به مجمع تشخیص مصلحت نظام است. بر این اساس، کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار می‌گیرد». مجمع تشخیص مصلحت نظام در دو نامه مورخ ۱۷ و ۲۰ تیر، مخالفت خود را با این لایحه به دلیل مغایرت با سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی امنیت ملی اعلام کرده بود.

تحولات و وقایع مربوط به شرایط ارزی و بازار ارز

۱- رئیس قوه قضائیه: ۱۲۰ متهم مفاسد اقتصادی اخیر در بازداشت هستند

رئیس قوه قضائیه گفت: فعلا ۴ شعبه دادگاه به صورت ویژه برای رسیدگی به این پرونده‌ها تشکیل شده است. بیش از ۳۰ کیفرخواست آماده ارجاع به دادگاه است و ۱۲۰ متهم نیز در بازداشت به سر می‌برند. البته به دنبال این هستیم که محاکمه افراد مرتکب جرایم بزرگتر در اولویت باشد.

۲- تمدید یک‌ماهه نرخ سود سپرده‌های بازه ۲ تا ۱۱ شهریور ۹۶

بانک مرکزی اعلام کرد: با توجه به نزدیک شدن به سر رسید قرارداد‌های سپرده گذاری منعقده در بازه زمانی ۲ الی۱۱ شهریور ۱۳۹۶ در شبکه بانکی کشور و همچنین امعان نظر به تدابیر و برنامه‌های جدید بانک مرکزی که با هدف ایجاد ثبات در بازار‌های مختلف از طریق بعضی سیاست‌های موثر و کارآمد پولی و ارزی مورد نظر است، اعلام می‌دارد بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی، بنا به درخواست سپرده گذاران خود می‌توانند قرارداد‌های سپرده گذاری که در بازه زمانی یاد شده منعقد شده‌اند را به مدت یک ماه با همان شرایط قرارداد اولیه تمدید کنند.

۳- تعیین دلار ۷هزار تومانی در تسویه مابه‌التفاوت نرخ ارز واردات

بند ۵ بسته جدید ارزی دولت یکی از مواردی بود که چالش‌های زیادی را برای تجارت خارجی کشور ایجاد کرد؛ تا جایی که اتاق‌های بازرگانی تهران و ایران در نامه‌هایی جداگانه به رئیس‌جمهور و معاون اول وی، خواستار ملغی شدن این بند از بسته جدید ارزی دولت شدند. در واقع، دولت در بسته ارزی خود، اعلام کرده بود که تمامی واردکنندگانی که تا شانزدهم مردادماه موفق به ترخیص کالا‌های خود از گمرک نشده‌اند، باید مابه التفاوت نرخ دلار دولتی یعنی ۴۲۰۰ تومانی را با نرخ بازار ثانویه بپردازند. بر این اساس، واردکنندگان اعتراضات زیادی را نسبت به این اقدام دولت به طرق مختلف مطرح کردند تا جایی که هیات وزیران تصمیم گرفت تا برخی از کالا‌ها از جمله مواد اولیه و ماشین‌آلات را از پرداخت این مابه‌التفاوت معاف کند؛ اما سایر کالا‌هایی که نامشان در اصلاحیه جدید دولت نبود، اکنون باید مابه التفاوت نرخ دلار دولتی با بازار ثانویه را بپردازند. آنگونه که هیات وزیران در مصوبه ۲۹ مردادماه سال جاری اعلام کرده است، هر واردکننده باید به ازای هر دلار، ۲۸۰۰ تومان مابه التفاوت به خزانه دولت واریز کرده و اسناد آن را به گمرک ارایه دهد تا بتواند کالای خود را ترخیص نماید، به این ترتیب، نرخ دلار در تسویه حساب‌های دولتی ۷ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

۴- قیمت سکه و ارز در هفته گذشته

در هفته‌ای که گذشت، قیمت تمام سکه طرح جدید بین ۳۶۹۸۰۰۰ و ۳۹۴۰۰۰۰ تومان نوسان داشت. همچنین قیمت دلار در سامانه سنا بین ۸۷۰۳ و ۹۷۴۸ تومان نوسان داشت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت