اوضاع نفتی و ارزی هند هم بهم ریخت
کاهش ارزش روپیه ۲۶ میلیارد دلار مازاد هزینه نفتی روی دست هند گذاشت
خبرگزاری فارس: مقامات دولتی هند اعلام کرد: کاهش ارزش روپیه در برابر دلار به افزایش ۲۶ میلیارد دلاری هزینه واردات نفت برای سال مالی ۲۰۱۸-۲۰۱۹ این کشور منجر خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، مقامات دولتی هند اعلام کردند در پی کاهش قابل توجه ارزش روپیه در برابر دلار هزینه واردات نفت این کشور برای سال مالی جاری افزایش قابل توجهی را تجربه خواهد کرد.
در ساعات پایانی روز جمعه ارزش روپیه هند در برابر دلار به ۷۰.۳۲ روپیه به ازای هر دلار رسید. کاهش ارزش روپیه همچنین کاهش قیمت سوخت در پمپ بنزینها و همچنین قیمت گاز خوراکپزی در هند را افزایش خواهد داد.
در عین حال پیشبینی میشود هزینه واردات نفت هند برای سال جاری افزایش قابل توجهی را نسبت به سال گذشته تجربه کند. هند سال گذشته مالی ۲۲۰.۴۳ میلیون تن نفت وارد کرد که هزینه واردات آنها ۸۷.۷ میلیارد دلار بود.
طی سال جاری میلادی پیشبینی میشود هند ۲۲۷ میلیون تن نفت وارد کند و با توجه به افزایش قیمت نفت در بازار جهانی، افزایش دلار و همچنین افت روپیه هزینه واردات نفت برای هند را به شدت افزایش دهد.
در ابتدای سال مالی جاری دولت هند پیشبینی کرد با نفت بشکهای ۶۵ دلار و برابری ارزی ۶۵ روپیه به ازای هر دلار، هند ۱۹۸ میلیارد دلار برای واردات نفت هزینه کند، اما هم قیمت نفت در پی نگرانیها نسبت به کاهش عرضه افزایش یافته است و هم ارزش روپیه نسبت به دلار کاهش یافته است، بنابراین طی سال جاری هندیها شاهد بالا رفتن غیرمنتظره هزینههای نفتی خود خواهند بود.
انتظار میرود در صورتی که قیمت نفت همچنان بالا بماند و ارزش روپیه نیز به روند کنونی خود ادامه دهد، هند برای واردات نفت ۱۱۴ میلیارد دلار طی سال میلادی جاری هزینه کند. این مسئله میتواند اقتصاد هند را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
علت کاهش ارزش روپیه در برابر دلار این بود که گزارشات اخیر نشان میدهد کسری تراز تجاری هند به ۱۸ میلیارد دلار رسیده است که از سال ۲۰۱۳ تاکنون بیسابقه بوده است. اوایل سال جاری میلادی هند از اوپک خواست تا قیمت نفت را کاهش دهد و یا اینکه با ریسک کاهش تقاضا مواجه شود.
اوپک هم تلاش کرد تا با ترغیب کشورهایی نظیر روسیه به افزایش یک میلیون بشکهای تا حدودی به این درخواست هند عمل کند اما بالا رفتن عرضه نفت از سوی اوپک و دیگر کشورهای نفتی نیز نتوانست قیمت را کاهش دهد. کاهی ۲۰۰ هزار بشکهای نفت تولید عربستان و نگرانیها نسبت به تأثیر تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران قیمت نفت را همچنان بالا نگه داشته است.
به گزارش راشاتودی، بنا به اعلام مؤسسه GFMS در ماه ژولای واردات طلا به هند نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی ۴۴.۲ درصد افزایش یافت و به ۷۵ تن رسید.
کاهش قیمت طلا و رسیدن آن به پایینترین میزان در ۱۷ ماه گذشته باعث شده تا هندیها به عنوان دومین واردکننده طلا در جهان از فرصت استفاده کرده و به سمت ذخیره طلا روی بیاورند که همین امر به بالا رفتن کسری تجاری این کشور و افت بیشتر ارز روپیه منجر خواهد شد.
کامرون الکساندر،کارشناس موسسه GFMS، میگوید این مسئله میتواند ارزش روپیه را به زیر ۷۱ روپیه در برابر دلار برساند.
دیدگاه تان را بنویسید