خروج یکطرفه راه آهن دولتی آلمان از قرارداد با ایران
عضو کمیسیون عمران مجلس، از بررسی قراردادهای بین المللی وزارت راه در این کمیسیون خبر داد و گفت: خروج شرکت راه آهن دولتی آلمانی از ایران باید مستلزم هزینههایی برای آنها باشد.
خانه ملت: سید کمال الدین شهریاری با اشاره به تصمیم شرکت راه آهن دولتی آلمان برای خروج از ایران به علت تحریم ها، گفت: باید تعهداتی که طرفین نسبت به یکدیگر در قرارداد در نظر گرفته اند ضمانت اجرایی داشته باشد.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه معمولا ضمانت اجرایی توسط ضمانت نامههایی که معتبر بوده و از طرف بانکها یا موسسات اعتباری صادر میشود میان طرفین قرارداد ردو بدل میشود، افزود: اگر یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نکند طرف مقابل میتواند از طریق ضبط ضمانت نامهها خسارتهای خود را جبران کرده و در مقابل بی تعهدی شرکت مقابل دچار خسران و زیان نشود.
جزییات قرارداد با شرکت راه آهن دولتی آلمانی هنوز منتشر نشده است
شهریاری با تاکید بر اینکه جزییات قرارداد با شرکت راه آهن دولتی آلمانی هنوز منتشر نشده و کسی در جریان آن قرار ندارد، تصریح کرد: بررسی متن این قراردادها میتواند اظهارنظر در خصوص آن را ممکن کند.
وی با بیان اینکه قاعدتا عقد قراردادهای بین المللی باید به گونهای باشد که سود و زیان دو طرف قرارداد لحاظ شده باشد، گفت: خروج شرکت راه آهن دولتی آلمانی از ایران باید مستلزم هزینههایی باشد یعنی ممکن است بین تحریم شدن از سوی خزانه داری آمریکا و پرداخت خسارت به ایران گزینه دوم را پذیرفته و از قرارداد خارج شوند.
شرکت آلمانی باید جبران خسارت کند
شهریاری ادامه داد: اگر بدون پرداخت هیچ گونه خسارتی شرکت راه آهن آلمانی از ایران خارج شده و قرارداد را یک طرفه فسخ کرده باشد نشان از ضعف طرف ایرانی در عقد قرار داد است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از دلایل خروج شرکت راه آهن آلمانی از ایران شاید مسامحه طرف ایرانی باشد، گفت: نباید شرکتها به سادگی نسبت به لغو قراردادها اقدام کرده و از آن خارج شوند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در صورت لزوم کمیسیون عمران مجلس به بررسی قراردادهای بین المللی وزارت راه و شهرسازی ورود خواهد داشت، گفت: با توجه به اهمیت موضوع بنا به صلاحدید رئیس این کمیسیون بررسی این موضوعات در کمیتههای تخصصی آغاز خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید