ایرنا: «عباس آخوندی» در نشستی با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی که در شرکت راه آهن برگزار شد، افزود: سرعت قطارهای مسافری در این مسیر ۱۶۰ کیلومتر و باری بین ۶۵ تا ۷۰ کیلومتر در ساعت است و اگر این مسیر برقی شود، سرعت قطارها به ۲۰۰ کیلومتر افزایش مییابد.
وی گفت: در ۱۰ سال آینده با توسعه معادن، ظرفیت این بخش به ۲۰۰ میلیون تن بار افزایش خواهد یابد که نباید اجازه داد این بارها به سمت جاده سوق پیدا کند، زیرا مسیر ریلی بهترین شکل حمل و نقل این نوع بارها است. به گفته وزیر راه و شهرسازی، سال گذشته ۳۰.۲ میلیارد تن کیلومتر بار در شبکه ریلی جابجا شد که اگر از طریق جاده انجام میشد، هر یک تن کیلومتر آن ۳۵ سی سی بیشتر سوخت مصرف میکرد و این یعنی یک میلیارد لیتر گازوئیل بیشتر مصرف میشد. آخوندی یادآور شد: استهلاک ترانزیت ریلی در برابر جادهای بسیار اندک است. به گفته وزیر راه و شهرسازی، میزان تردد در اطراف کلانشهرها به هفت میلیارد سفر در سال رسیده که یک میلیارد سفر آن در حومه تهران با خودرو انجام میشود. آخوندی بیان کرد: روزانه به طور متوسط ۵۵۰ هزار خودرو وارد و یا از تهران خارج میشود و با توجه به سرعت توسعه سالیانه ۱۵ درصدی خودرو در کشور هر چه اتوبان در تهران و اطراف تهران ساخته میشود قبل از افتتاح به حالت اشباع رسیده است. وی با اشاره به پروژه خط آهن چابهار - زاهدان گفت: این پروژه با وجود تنگناهای مالی اکنون فعال است و در زیرسازی پیشرفت فیزیکی آن بیش از ۵۰ درصد
رسیده است و انتظار داریم با توجه به مذاکرات با هندی ها، تامین مالی این پروژه را از منابع بینالمللی تامین کنیم. در این نشست مدیرعامل راهآهن گفت: تامین ناوگان حمل و نقل ریلی سرمایه گذاری بالایی طلب میکند از این رو چندین پیشنهاد برای تامین مالی آن ارایه شده که لیزینگ یکی از این روشها است.. «سعید محمدزاده» با بیان اینکه در دولت دوازدهم ۱۲۵۰ دستگاه واگن باری با حمایت راهآهن وارد ناوگان ریلی کشور شده است، افزود: با توجه به هزینههای سنگین بخش ریلی، خریداران امکان خرید واگن از تولیدکننده داخلی ندارند و تولیدکنندگان داخلی نیز امکان فروش اقساطی به شرکتهای ریلی را ندارند بنابراین به نظر میرسد، تنها راه توسعه ناوگان ریلی کشور، تامین مالی از طریق لیزینگ است. به گزارش ایرنا، در پایان این نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با طرح سوالاتی از وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن در جریان آخرین وضعیت شبکه حمل و نقل ریلی و راهکارهای توسعه ناوگان این شبکه قرار گرفتند.
دیدگاه تان را بنویسید