لزوم تصویب لایحه مالیات بر عایدی سرمایه زمین و مستغلات
عبده تبریزی گفت: با بعضی اقدامات از جمله تدوین لایحه برای اخذ مالیات از بازدهی کل قیمتی زمین و مستغلات و یا منع ثبت سفارش اقلام غیرضروری میتوان شرایط تحریمی را مدیریت کرد.
خبرگزاری فارس: حسین عبده تبریزی عضو شورای عالی بورس در مراسم رونمایی از سامانه اجماع تحلیلگران و سودآوری شرکتها از سوی مدیریت سرمایه کیان با بیان اینکه پیشبینی از چشمانداز اقتصاد با توجه به شرایط کنونی و ریسکهای داخلی و خارجی بسیار دشوار است، عنوان کرد: در حال حاضر بحثهای سیاسی فارغ از اینکه نظرات طرفهای مختلف چه چیزی است هماکنون با شرایطی مواجه است که باعث شده پیشبینی متغیرها با دشواریهای بسیاری مواجه باشد. در همین راستا پیشبینی نرخ ارز و اینکه بر سر برجام چه خواهد آمد به طوری دغدغه اغلب افراد جامعه شده و این درحالی است که هماکنون از چارچوب مشخصی در کشور برای حل مشکلات مختلف تبعیت نمیشود.
وی با بیان اینکه دخالت عوامل دولتی به طور مستمر در ماههای آینده بر پیشبینیهای مختلف تأثیرگذار خواهد بود، گفت: در حال حاضر مجلس، دولت، قوه قضاییه و کارشناسان پیشبینیهای مختلفی را برای شرایط تحریمی ارائه میدهند و این در حالی است که به طور دائم نشستهای کارشناسی در این زمینه به منظور طبقهبندی گزارشها به مراجع مختلف از سوی نهادها و یا ارگانهای آموزشی و پژوهشی برگزار میشود.
عبده تبریزی با بیان اینکه نحوه تصمیمسازیها و از سوی دیگر اجرای آن باعث دیدگاههای متفاوتی در جامعه شده است، عنوان کرد: تغییر لحن و یا مواضع رسانهای همچنان مشخص نمیکند که آیا یک تصمیم میتواند خوب باشد یا بد و یا اینکه تا چه حد میتواند اجرا و یا متوقف شود. در عین حال چنانچه تصمیمی از چارچوبهای ذهنی تبعیت نکند، اما میتواند به ایجاد متغیرهای جدیدی بیانجامد که برای پیشبینی اوضاع تحلیلگر را تحت فشار قرار دهد.
وی با اشاره به متغیرهای برآوردی و انتظارات طرفهای مختلف از اعمال تحریمهای آمریکا برضد ایران عنوان کرد: این انتظارات از زوایه دید آمریکاییها، اروپاییها و همچنین ایرانیان میتواند متفاوت باشد. دیدگاه اروپا نیز در این زمینه از بروز اختلاف واقعی در میان دو طیف سنتی و آتلانتیکی حکایت دارد و در عین حال برخی نیز معتقدند اختلافات میان اروپا و آمریکا در زمینه تحریمها بسیار جدی است هرچند که اروپا در بسیاری از حوزهها به رغم مقاومت، اما در مقابل آمریکا ناتوان است.
این اقتصاددان با بیان اینکه راهکار مقابله با تحریمها میبایست از طریق اجرای برنامههای کوتاه، میان و بلندمدت پیریزی شود، گفت: مدیریت ارزی برای دستیابی به حجم قابل توجهی از منابع ارزی که در خارج از کشور نگهداری میشود و همچنین ضرورت مدیریت جریان نقدینگی که حدود ۹۰ درصد از آن در سپردههای بلندمدت رسوب شده است میتواند در دستورکار تصمیمسازان قرار گیرد چنانچه این منابع به سپردههای تبدیل شود میتواند تورم وحشتناکی را در پی داشته باشد. در عین حال ۹۰ درصد از منابع موجود، شبه پول بوده و فعال کردن آنها میتواند به ایجاد تورم بزرگ بیانجامد.
وی اظهار داشت: برای ورود بانکها به حوزههای حساس میبایست محدودیتهایی را وضع کرد و از ورود آنها به بازارهای حساس جلوگیری کرد. در عین حال تصویب مقرراتی برای نظارت بر گردش وجوه در حسابهای بانکی و ارائه پیشنهادهای جذاب سرمایهگذاری با سررسید بلندمدت مانند انتشار انواع اوراق صکوک و سایر ابزارهای مالی میتواند به بهبود اوضاع کمک کند. همچنین در حوزه ارز نیز حجم قابل توجهی از ذخایر ارزی در داخل کشور قرار داشته در حالیکه دسترسی به ارز حاضل از فروش نفت و کالا از حوزههای مهم در مدیریت بازار ارز است.
عبده تبریزی گفت: یکی از معضلات ماههای اخیر دخالت دولت در بازار ارز بوده که بر روی میعشت مردم نیز تأثیرگذار بوده است در این زمینه پیشنهاد داده شد هر شخصی که اقدام به صادرات میکند و یا مجتمعی که گاز غنی شده خود را به پتروشیمی ارائه میدهد و یا حتی فولادسازی اقدام به صادرات محصولات خود میکند رقمی را به طور مثال در حد یک سنت فارغ از اینکه چگونه این شرکت تولید یا فعالیت میکند به دولت بدهد.
وی افزود: در حوزه اقتصاد باید کسب و کارها آزادانهتر عمل کنند و در عین حال با ممانعت از ثبت سفارش غیر ضروری در حوزه تجارت به وضعیت فعلی کمک کنند.
وی اضافه کرد: اخذ مالیات بر ارزش زمین و مستغلات از دیگر روشهایی است که میتواند پیشنهاد شود. البته در این زمینه فقدان لایحهای برای کسب بازده قیمتی از زمین و مستغلات قابل تامل است. بطور مشخص اگر نظام منسجمی در حوزه زمین و ساختمان وجود داشت این همه قیمت زمین بالا نمیرفت.
دیدگاه تان را بنویسید