چرا تعرفه‌های گمرکی عراق روند افزایشی دارد

کد خبر: 851229

بررسی مصوبات دولت عراق در ماه‌های اخیر نشانگر آن است که تعرفه‌های گمرکی بر روی کالا‌های وارداتی روندی بشدت افزایشی دارد و این امر جایگاه وارد کنندگان کالا به عراق را تهدید می‌کند.

چرا تعرفه‌های گمرکی عراق روند افزایشی دارد
ایرنا: شورای وزیران عراق اخیرا در مصوبه‌ای هشت سری کالای وارداتی را مشمول افزایش تعرفه‌ها از ۲۰ تا ۲۰۰ درصد کرد.
به باور کارشناسان این تصمیمات همزمان با افزایش تولیدات داخلی عراق و با هدف حمایت از تولید داخل و همچنین با انگیزه افزایش منابع درامدی دولت اتخاذ می‌شود و همچنان هم روند افزایشی خواهد داشت.
با توجه به این که ایران دومین شریک تجاری عراق است، افزایش این تعرفه‌ها برای فعالان اقتصادی در این بخش نقش تعیین کننده‌ای ایفاد می‌کند.
کالا‌هایی که بتازگی مشمول افزایش تعرفه‌ها شده اند شامل کت و شلوار مردانه با ۲۰ درصد، ژنراتور‌های برق ۲۶ درصد، بلوک سبک ساختمانی ۲۷ درصد، مواد شوینده و بهداشتی ۳۰ درصد، مرغ و فراورده‌های آن ۵۰ درصد، چیپس سیب زمینی طبیعی ۸۵ درصد، خامه و برخی انواع واکسن دامی ۱۰۰ درصد و واردات کتاب‌های درسی ابتدایی و راهنمایی ۲۰۰ درصد می‌باشد. 'ناصر بهزاد' رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در بغداد با تایید روند افزایشی تعرفه‌های گمرکی عراق بر روی کالا‌های وارداتی می‌گوید این روند از ماه‌ها قبل آغاز شده و پیش بینی می‌شود همچنان با قدرت ادامه یابد. وی گفت: بدلیل افزایش تولیدات داخلی و تصمیم دولت عراق برای حمایت از آن، تعرفه‌های گمرکی در این کشور رو به افزایش داشته است و همین امر نیازمند توجه ویژه فعالان اقتصادی ایران به امر سرمایه گذاری بجای اکتفا به فروش کالا است. بهزاد گفت: عراق ۷۲ قلم کالای جدید را نیز در لیست حمایت از تولیدات داخلی خود قرار داده است و احتمالا افزایش تعرفه‌های آن وجود دارد. وی با تایید احتمال تشدید این روند گفت: بار‌ها خطاب به فعالان اقتصادی کشور بر این امر تاکید شده است که باید به سمت سرمایه گذاری بروند و به فروش کالا اکتفا نکنند چرا که اصل صادرات یا شرایط فروش کالا در یک کشور می‌تواند دستخوش تصمیمات محلی باشد و عراق نیز از این قاعده مستثنی نیست. بهزاد ویژگی عراق را سرمایه گذاری در بازسازی و احیای تولید در بخش‌های مختلف در دوران پساداعش خواند و گفت: همین امر احتمال جدی ادامه روند افزایش تعرفه‌های گمرکی بر کالا‌های وارداتی را مطرح می‌کند و ضروری است فعالان این بخش خود را با شرایط آن وفق دهند. سهم ایران در بازار عراق هم اکنون حدود ۱۵ درصد و ارزش تبادل تجاری ایران و عراق بیش از ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در سال است. ارزش صادرات غیر نفتی ایران به عراق در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر ارزش ۱۳ درصد و از نظر وزن سه درصد رشد نشان می‌دهد. در این مدت صادرات غیرنفتی ایران سه میلیون و ۷۵۰ هزار تن به ارزش بیش از یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار بالغ شد که نسبت به سال گذشته یکصد و ۳۰ هزار تن به ارزش دویست میلیون دلار افزایش نشان می‌دهد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت