رجیسترشدن گوشی‌های ایران در دوبی!

کد خبر: 850003

هدف اصلی طرح رجیستری یا همان شناسه‌دارکردن تلفن‌های همراه، مبارزه با قاچاق و واردات غیرقانونی تلفن‌های همراه به کشور است.

رجیسترشدن گوشی‌های ایران در دوبی!

روزنامه جوان: هدف اصلی طرح رجیستری یا همان شناسه‌دارکردن تلفن‌های همراه، مبارزه با قاچاق و واردات غیرقانونی تلفن‌های همراه به کشور است.

طرح رجیستری در سال ۸۵ برای اولین بار در کشور اجرا شد، اما به دلیل وجود مشکلاتی، یکسال پس از آن متوقف شد. از سال ۹۴ بار دیگر اجرایی‌شدن این طرح جدی‌تر شد و در آخر مهرماه ۹۶، فاز اول آن به طور رسمی آغاز شد.

هدف اصلی طرح رجیستری یا همان شناسه‌دارکردن تلفن‌های همراه، مبارزه با قاچاق و واردات غیرقانونی تلفن‌های همراه به کشور است. با اجرایی‌شدن این طرح گوشی‌هایی که به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شوند پس از ۳۰ روز، دیگر خدماتی از اپراتور‌ها دریافت نخواهند کرد و برای همیشه از دسترس خارج خواهند شد. اما حالا با صعود قیمت دلار و سقوط ارزش ریال و ماجرای شرکت‌های واردکننده گوشی تلفن همراه با ارز دولتی و تخلفات آنها، طرح رجیستری هم از تخلف مصون نماند و در بازار‌های دوبی گوشی‌های تلفن همراه به سادگی و با قیمتی ارزان کد‌های رجیستری دریافت می‌کنند و سپس به صورت بار ته‌لنجی وارد کشور شده و پشت ویترین موبایل‌فروشی‌ها به قیمت گوشی‌های قانونی به مشتریان فروخته می‌شوند. حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی طرح رجیستری و مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این اشکال را به سوء‌استفاده از مشکلی که در گمرک و ثبت‌گوشی‌های مسافری در سامانه مسافری گمرک وجود دارد، ربط می‌دهد و می‌گوید: به هیچ‌وجه امکان هک سامانه رجیستری وجود ندارد، اما متأسفانه امروز شاهد هستیم قاچاقچیان گوشی تلفن همراه، لیست کد IMEI گوشی‌های تلفن همراهی را که قصد واردکردن آن‌ها به کشور را دارند، از دوبی یا کشور‌های دیگر حاشیه‌ای دریافت کرده و در تهران با ثبت این کد‌ها در سامانه مسافری و اتباع خارجی گمرک، اقدام به رجیسترکردن این گوشی‌های تلفن همراه می‌کنند. وی ایراد را به گمرک وارد می‌کند و می‌افزاید: گمرک توانایی کنترل این سامانه را ندارد، به همین خاطر هم گاهی چند صد یا چند هزار گوشی با یک کد ملی یا شماره پاسپورت در سامانه مسافری، رجیستر می‌شوند و قاچاقچیان با سوءاستفاده از این وضعیت، گوشی‌های تلفن همراه را با معافیت ۸۰ درصدی حق گمرکی مختص گوشی‌های مسافری، ثبت و رجیستر می‌کنند. آنطور که دهقانی‌نیا می‌گوید: به دنبال جلسه‌ای که وزیر ارتباطات با مسئولان نیروی انتظامی و گمرک داشت، مقرر شد به زودی نیروی انتظامی اطلاعات گذرنامه‌ای را در اختیار گمرکات کشور قرار دهد تا زمینه این سوءاستفاده قاچاقچیان از سامانه مذکور از بین برود. به گفته مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با محقق‌شدن این امر، هر مسافر با یک کد ملی یا یک شماره پاسپورت قادر خواهد بود فقط یک گوشی تلفن همراه را به صورت مسافری در سامانه ثبت کند و الزاماً ثبت گوشی در سامانه با این روش تنها با محرزشدن مسافربودن افراد امکان‌پذیر خواهد بود. دهقانی‌نیا با توجه به جلسه اخیر برگزار شده، می‌گوید: تا پایان مردادماه، اطلاعات گذرنامه‌ای نیروی انتظامی در اختیار گمرکات قرار خواهد گرفت و بستر این سوء‌استفاده جمع خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد