خبرآنلاین: با تاکید بر اینکه شفافیت گمشده اقتصاد ایران است و باید دولتها سالها قبل حساسیت موضوع را شناسایی میکردند، ادامه داد: باید بپذیریم که ایجاد شفافیت در شرایط فعلی بسیار دشوار است و دولت کاری بسیار سنگین را در این حوزه بر دوش دارد.
او ادامه داد: انتشار فهرست واردکنندگان با راز ۴۲۰۰ تومانی را باید پیروزی رسانهها دانست و طبیعتا کسانی که با این اقدام مخالفند ریگی به کفش دارند.
وی در توضیح این مطلب افزود: در شرایط کنونی تک نرخی کردن ارز و رفتار استاندارد در این حوزه امکان پذیر نیست چرا که کشور با تحریم و جنگ اقتصادی روبروست از این رو ضرورت دارد دولت با ایجاد شرایطی اطمینان مردم را نسبت به این موضوع جلب کند که حقوق مردم در شرایط دشوار کنونی مورد حراست و حفاظت قرار میگیرد. وی با تاکید بر اینکه پیشتر نیز اقتصاددانان هشدارهای لازم را در خصوص بروز بحرانهایی از این دست داده بودند، اما به هر روی امروز اقتصاد با شرایطی روبروست که کنترلها و سیاستگذاریهایی از این دست را میطلبد. وی تاکید کرد: تداوم این روند سبب میشود به رغم وجود تحریم، ریسک سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی برای سرمایه گذاران داخلی کاهش یافته و رغبت برای حضور در عرصه اقتصاد افزایش یابد چرا که شفافیت اقتصادی مانع از ثروت اندوزی گروهی میشود که در سایه تشدید تحریمها قصد دارند منافع اقتصادی خود را تامین نمایند. وی راه اندازی بازار ثانویه ارز را از اقدامات ضروری دانست و گفت: البته در این حوزه لازم است تدابیری جدی صورت گیرد و مساله شرکتهای دارای طرحهای توسعه در خصوص ارائه ارز روشن شود. آرمان ادامه داد: به نظر میرسد
دولت قصد دارد صادر کنندگان کالاهای غیر نفتی را مکلف به عرضه ارز حاصل از صادرات به قیمت ۴۲۰۰ تومان کند این در حالی است که چنین اقدامی برای صنایع استراتژیکی، چون فولاد و پتروشیمی بسیار خطرناک است. این صنایع طرحهای توسعهای دارند و هزینههای خود را از محل صادراتشان تامین میکنند از این رو مکلف کردن آنها به فروش ارز به قیمت ۴۲۰۰ تومان میتواند ضرباتی به روند توسعه این کشورها وارد نماید.
دیدگاه تان را بنویسید