برنامه ژاپن برای تامین ۲۲ درصد برق هستهای
دولت ژاپن اعلام کرده است که این کشور باید تا سال ۲۰۳۰ تا ۲۲ درصد از برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی هستهای تامین کند.
خبرگزاری ایسنا: به نقل از روزنامه ژاپن تایمز همچنین تپکو (شرکت برق توکیو) این کشور اعلام کرد به زودی یک راکتور هستهای جدید احداث خواهد کرد.
اعضای کابینه ژاپن در نشست روز سهشنبه خود «طرح انرژی» را که قرار است تا سال ۲۰۵۰ به اجرا گذاشته شود، تصویب کردند. نسبت انرژی هستهای مد نظر دولت ژاپن تا سال ۲۰۳۰ در این طرح ۲۰ تا۲۲ درصد تعیین شده است در حالی که این رقم پیش از فاجعه هستهای فوکوشیما بیست و پنج تا سی درصد بود.
در طرح انرژی دولت ژاپن نسبت انرژیهای تجدیدپذیر ۲۰ تا ۲۴ درصد و انرژیهای فسیلی (زغال سنگ، نفت، گاز طبیعی) ۵۶ درصد تعیین شده است.
دولت ژاپن متعهد شده است میزان انتشار گازهای گلخانهای خود را در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۵۰، ۸۰ درصد کاهش دهد، هدفی که تحقق آن مستلزم یک تلاش جمعی و جدی در این کشور است.
ژاپن که ششمین کشور آلاینده جهان محسوب میشود، تصمیم گرفته است تا سال ۲۰۳۰ میزان انتشار گازهای گلخانهای خود را نسبت به سال ۲۰۱۳، بیست و شش درصد کاهش دهد. این کشور برای این کار روی توسعه انرژیهای پاک و همچنین انرژی هستهای که بهره برداری از آن از زمان وقوع فاجعه فوکوشیما به شدت محدود شده، حساب باز کرده است. ژاپن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به طور گسترده از زغال سنگ استفاده میکند به همین علت سازمانهای غیر دولتی و موسسات تحقیقاتی طرح ژاپن را برای کاهش انتشار آلایندهها ناکافی میدانند.
با توجه به مسائلی که برای استقلال انرژی ژاپن مطرح است، دولت ژاپن اعلام کرده است یک پنجم از برق مورد نیاز این کشور باید در نیروگاههای هستهای تولید شود. از نظر مقامات ژاپن انرژی هستهای یک منبع اجتناب ناپذیر است با این حال آنها تلاش میکنند سهم انرژی هستهای را در تامین نیازهای برق کشورشان تا حد ممکن کاهش دهند.
کارشناسان ژاپنی معتقدند برای این که دولت بتواند به نسبت مورد نظر انرژی هستهای در طرح جدید خود دست یابد، نه تنها لازم است که راکتورهای بیشتری نسبت به زمان حال راه اندازی کند (در حال حاضر پنج راکتور هستهای در ژاپن فعال هستند) بلکه راکتورهای جدیدی نیز بسازد؛ چرا که بسیاری از ۳۹ راکتور باقی مانده هستهای این کشور (پیش از حادثه فوکوشیما پنجاه و چهار راکتور هستهای در این کشور فعال بود) پیش از سال ۲۰۳۰ به پایان عمر خود خواهند رسید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، توموآکی کوهاواکاوا رئیس شرکت (تپکو) در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: ما مطالعات زمین شناسی لازم را برای ساخت یک واحد هستهای جدید در منطقه هیگاشیدوری در شمال کشور انجام خواهیم داد، اما در همین راستا تدابیر ایمنی جدیدی را نیز به اجرا خواهیم گذاشت.
شرکت تپکو سرمایه گذاریهای خارجی خود را در خارج از ژاپن چند سال پیش آغاز کرد، اما حادثه فوکوشیما طرحها و برنامههای تپکو را به هم ریخت و مسئولان این شرکت را مجبور کرد بار دیگر فعالیتهای خود را به داخل ژاپن محدود سازند.
دیدگاه تان را بنویسید