پاسخ به احتمال بیوتروریستی بودن خشکسالیهای کشور
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در پاسخ به تسنیم، درباره احتمال بیوتروریستی بودن خشکسالیهای کشور پاسخ داد.
خبرگزاری تسنیم: غلامحسین طباطبایی امروز در نشست خبری با بیان اینکه اقدامات غیرنظامی از جمله تهدیداتی است که امروزه امنیت غذایی و زیستی سایر کشورها را تهدید میکند اظهار داشت: در بخش کشاورزی در حوزههای دام و گیاهی کمیتهای برای مقابله با تهدیدات زیستی در حال فعالیت است و انواع گونههای بومی، گیاهی و جانوری در بانکهای ژن کشور ذخیره میشود تا برای حفظ امنیت غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه مسئولیت جلوگیری از ورود آفات و بیماریها گیاهی و دامی با این سازمان و دامپزشکی است، گفت:برای جلوگیری از تهدیدات در این بخش باید وضعیت قرنطینهای در هنگام واردات بویژه در زمینه گیاهی تقویت شود.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته بیماریها و آفاتی در بخش کشاورزی کشور مشاهده شده است که نشانههایی مشکوک از بیوتروریسم داشته است و به نظر میرسد که به صورت عامدانه به کشور آورده شدهاند.
طباطبایی خاطرنشان کرد: در برخی موارد ورود آفات و بیماریها ناشی از واردات ارقام گیاهی به کشور بوده و اجتنابناپذیر است. بنابر این، اصلاح زیرساختهای موجود اجتنابناپذیر است.
وی گفت: در سالهای گذشته ورود بیماریها و آفاتی مانند کرم ساقهخوار برنج و مگس زیتون به کشور بوده ایم که این موارد دارای نشانههای بیو تروریسم یا ورود عامدانه آنها به کشور دارند.
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: قوانینی مربوط به جلوگیری از واردات غیرقانونی موجودات زنده به کشور وجود دارد، اما اجرای آن با مشکلاتی همراه است به طوری که برخی از بیماریهایی که مشاهده میشود از همین طریق به کشورمان آمده است.
وی در پاسخ به تسنیم گفت: ورود بیماریها در مواردی ناشی از آوردن گونههای زنده گیاهی و حتی دامی به کشور است که افراد آنها را به منظور تقویت تولیدات خود وارد میکنند، اما باید توجه داشت که همراه با این واردات، بیماریهایی را نیز به صورت ناخواسته به کشور وارد میکنند.
طباطبایی با ذکر مثالی در این ارتباط گفت: در مواردی مشاهده شده است که افراد ملکه زنبور عسل را در جیب خود گذاشته و از کشورهای دیگر بدون انجام قرنطینه حیوانی به کشورمان وارد میکنند که این امر ممکن است ورود بیماریها را نیز به همراه داشته باشد.
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در پاسخ به سوال دیگر تسنیم در این ارتباط که، موارد مشکوک بیماریهای بیوتروریسمی منجر به آن شده است که علیه کشور یا شرکتی طرح دعوی داشته باشید گفت: بنده اطلاعاتی در این باره ندارم، اما این موارد در بخش حقوقی سازمان پیگیری میشود.
پاسخ به احتمالات بیوتروریستی بودن خشکسالیهای کشور از زبان یک مسئول دولتی
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر اینکه مواردی نیز در خصوص تعمدی و حتی بیوتروریسمی بودن عوامل خشکسالی در ایران مطرح میشود، این فرضیهها چقدر مورد تأیید شما است، گفت: در خصوص اینکه خشکسالیها در ایران تعمدی است بنده نیز مواردی را در رسانهها و اخبار از زبان کارشناسان مختلف شنیدهام به طوری که مطرح میشود سیستمهایی وجود دارد که بارندگیهای کشور را کنترل میکند، اما به نظر من دلایل متقن و مطمئن و کاملی در این خصوص نداریم.
طباطبایی یادآور شد: علاوه بر ایران، کشورهای دیگری نیز با خشکسالی دست و پنجه نرم میکنند و شرایطی مشابه کشورمان دارند.
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تکنولوژیهای بخش کشاورزی وابستگی شدیدی به واردات دارد آیا این امر مشکلاتی را ایجاد نمیکند، گفت: در بخش کشاورزی سعی شده است که تا حد ممکن از تکنولوژیها و نوآوریهای داخلی برای تامین امنیت غذایی کشور استفاده کنیم و در عین حال از تکنولوژیهای روز دنیا در مواردی که تولید نداریم استفاده کنیم، اما این به معنی آن نیست که درباره ورود موجودات زنده به کشور دقت لازم را نداشته باشیم و شرایط سازگاری آنها را با اکوسیستم کشورمان را در نظر نگیریم؛ بنابراین گزارش سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی یازدهم تا دوازدهم تیرماه سالجاری در تهران برگزار میشود.
دیدگاه تان را بنویسید