چینی‌ها به لاک پشت‌های ایران هم رحم نکردند

کد خبر: 773627

چینی‌ها هرگز در صنعت نفت ایران خوش نام نبوده‌اند، کالا‌های بی‌کیفیت‌شان به ویژه در قسمت‌های حساس، بار‌ها حادثه آفریده است.

چینی‌ها به لاک پشت‌های ایران هم رحم نکردند
سرویس اقتصادی فردا: چینی‌ها هرگز در صنعت نفت ایران خوش نام نبوده‌اند، کالا‌های بی‌کیفیت‌شان به ویژه در قسمت‌های حساس، بار‌ها حادثه آفریده است. در حادثه رگ سفید تاکنون مسئولین اظهارنظر رسمی انجام نداده‌اند که اقلام مورد استفاده در چاه ۱۴۳،چینی بوده‌اند یا خیر، هر چند شایعات در این زمینه بسیار است. در زمان تحریم‌ها شرکت‌های معظم بین‌المللی به خاطر پای‌بندی‌شان به قوانین همان ابتدا بی‌تعارف رفتند، اما چینی‌ها داستان متفاوتی داشتند. آن‌ها در ایران ماندند و ما نیز در دولت قبل از این ماندشان چه تشکر‌ها که نکردیم، اما این ماندن حکایتی غریب داشت. تمام پروژه‌هایی که چینی‌ها در ابتدا مدعی انجامش بودند بر زمین ماند و آن‌ها عملاً کار را خواباندند و مطلقاً فعالیتی نمی‌کردند. ایجاد شرکت‌هایی برای دلالی کالا‌های بی‌کیفیت چینی و نقره داغ کردن شرکت‌های ایرانی به بهانه تحریم بخشی از عمکلرد چینی‌ها در ایران بود. چند شرکت چینی مستقر در ایران ابداً از رفع تحریم‌های نفتی خوشحال نبودند. ادامه این گزارش را به نقل از روزنامه آفتاب یزد می خوانید:
اینجا بخوانید: خرس پاندا غذای چینی‌های باستان/عکس
تاسف بار تر، اما تلاش برخی همکاران خاص ایرانی آن‌ها برای تداوم شرایط تحریم بود. اوج فشار این اتحاد نامبارک در تلاش برای کار شکنی در مسیر ورود سرمایه‌گذاری خارجی به ایران به ویژه از سوی شرکت‌های معتبر اروپایی همچون توتال سنگ اندازی کرد. با این همه، اما حضور چینی‌ها یک حاشیه جالب توجه دارد، هور العظیم برای سال‌ها به لاک پشت‌های بسیار نادرش مشهور بود، اکنون، اما به میمنت حضور کارگران چینی رفته رفته این حیوانات نادر به سوی انقراض کامل رهنمون شده‌اند. فعالان محیط زیست خوزستانی در این مورد بار‌ها ا. عتراض خود را ابراز داشته‌اند.
چینی ها به لاک پشت های ایران هم رحم نکردند چشم بادامی‌ها در جوار هور العظیم طرح توسعه میادین غرب کارون، پروژه‌ای بود که شرکت ملی نفت تمایل داشت تا به پیمانکاران با کیفیت تری واگذار شود، اما سخت گیری‌ها و بهانه گیری‌ها نسبت به وزارت نفت در زمان تدوین قرارداد‌های نفتی و تبلیغات گسترده علیه این قرارداد‌ها موجب شد تا بسیاری از شرکت‌های درجه یک تمایل خود را به سرمایه‌گذاری در برخی پروژه‌های صنعت نفت کشور از دست بدهند. ساینوپک و شرکت ملی نفت چین(CNPC) دو شرکتی بودند که پیش از این نیز در ایران حضور داشتند. طرح توسعه غرب کارون سر انجام به این دو سپرده شد. با این همه حضور پر تعداد کارکنان چینی در تالاب شادگان و هور العظیم برای لاک پشت‌های فراتی چندان خوش‌یمن نبود. لاک پشت‌های فراتی در خوزستان به لاک‌های نرم و نسبتاً صافشان مشهور هستند، گونه‌ای بسیار نادر و ارزشمند که در حال انقراض هستند و به خاطر تخریب زیستگاه و آلودگی و گیر افتادن در تور ماهیگیران جمعیت آن‌ها رو به کاهش است. مشکل آن‌ها زمانی مضاعف شد که کارکنان چینی در کنار تالاب مشغول به کار شدند. سوپ لاک‌پشت در چین بسیار محبوب است و با توجه به این که این لاک پشت گونه‌ای بسیار خاص است، ولع کارگران چینی برای شکار آن‌ها عملاً این گونه را تا مرحله انقراض برد. هر چند شرکت ملی نفت اعلام کرد که پیمانکار این پروژه به دلیل این شکار‌ها جریمه شده است و هشدار شدیدی به آن‌ها داده شده است، اما فعالان محیط زیست خوزستان معتقدند که این اقدامات کافی نبوده و وزارت نفت علی‌رغم تمام تلاشی که انجام داد نمی‌تواند به تنهایی مشکل را حل کند و نیازمند کمک دیگر ارگان‌ها به ویژه قوه قاهره و گشت‌های حفاظتی هستند. دست بردار نیستند! داستان چینی‌ها و لاک پشت‌های فراتی خوزستان بسیار طولانی‌تر از این حرف‌ها است، پیش از این مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان در دولت قبل نیز نسبت به شکار غیرمجاز لاک پشت‌ها توسط چینی‌ها هشدار داده بود،هر چند این اخبار بازتابی نداشت. با بازگشت مجدد چینی‌ها به نظر این مشکل دوباره برقرار شده است. علی آلبوغبیش از فعالان محیط زیست در خوزستان در اینباره به آفتاب اقتصادی گفت:ما از دلسوزی مقامات محلی صنعت نفت تشکر می‌کنیم و به واقع نیز آن‌ها در این زمینه همکاری کردند، اما ظاهراً سلیقه غذایی عجیب چینی‌ها بر هشدار و جریمه چربیده است و ما کماکان برخی شایعات قوی محلی را شاهد هستیم که مدعی هستند یک چینی را در حال تله گذاری برای لاک پشت‌ها دیده‌اند، در مواردی هم مهندسین چینی پول زیادی برای خرید این لاک پشت‌ها به ماهیگیران محلی پرداخت کرده‌اند. با توجه به اینکه تمام این‌ها مخفیانه و بدون شاهد قابل اتکا انجام می‌گیرد، نمی‌توان آمار دقیقی از تلفات ارائه کرد، اما با توجه به کاهش قابل توجه جمعیت این حیوانات شایسته است که مراقبت‌های بسیار بیشتری در این زمینه صورت گیرد. سگ و گربه‌های ...! سلیقه چینی‌ها، اما تنها برای لاک پشت‌های هور العظیم دردسر ساز نبوده است، در برهه‌های زمانی حضور چینی‌ها در شازند، مردم استان مرکزی شاهد حادثه‌ای عجیب بودند. صحنه‌هایی که یک یا چند چینی در زمین‌های حاشیه پروژه به دنبال سگ‌ها و گربه می‌دویدند تا آن‌ها را بگیرند و در کیسه همراه‌شان قرار می‌دادند برای همه سوال بر انگیز بود، به مرور نسل سگ و گربه‌های شازند تا مرحله انقراض پیش رفت و در مواردی چینی‌ها برای سگ‌های پودل و کوچک اندام و به ویژه توله‌ها پول خوبی پرداخت می‌کردند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد