خبرگزاری تسنیم: یک تحلیلگر بازار انرژی گفت: ما انتظار نداریم کمبود عرضه نفت ما را به صورتی پایدار به نفت ۸۰ دلاری برساند.
به نقل از بلومبرگ، ممکن است اوپک عامل اصلی طولانیترین دوره کاهش ذخایر نفت خام آمریکا در طول فصل زمستان در یک دهه گذشته تلقی شود، اما عوامل دیگری نظیر تقویت حاشیه سود پالایشگاه ها، زمستان سرد و تقاضای قوی در خارج از آمریکا نیز در کاهش شکاف بین عرضه و تقاضا موثر بوده اند. قیمت نفت خام آمریکا از اواخر ماه ژوئن گذشته تا کنون حدود ۶۰ درصد افزایش یافته و قیمتها به بالاترین رقم در طی ۳ سال گذشته رسیده است. مجموعهای از تحولات بین المللی در خاورمیانه و سایر نقاط جهان در این رشد قیمت موثر بوده است. اما سوال اینجاست که آیا این رشد قیمت در سال ۲۰۱۸ تداوم خواهد یافت یا نه؟ تحلیلگران در پاسخ به این سوال متفق القول نیستند. برخی پیش بینی میکنند که با توجه به ریسکهای ژئوپلتیک قیمتها به ۸۰ دلار در هر بشکه برسد. اما برخی دیگر معتقدند رشد تولید نفت شیل آمریکا مانع از رشد بیشتر قیمت خواهد شد. میشائیل کوهن، تحلیلگر بانک انگلیسی بارکلیز در این باره گفت: «ما انتظار داریم امسال میزان ذخایر نفت اندکی افزایش یابد... امسال مقداری نفت بیشتر از میادین شیل آمریکا به بازار اضافه خواهد شد. در کل ما انتظار نداریم کمبود عرضه نفت ما
را به صورتی پایدار به رقم ۸۰ دلار برساند.» از سوی دیگر، در بلندمدت احتمالا تقاضا برای نفت تحت تاثیر منفی رشد استفاده از خودروهای برقی و تلاش دولتها برای مقابله با تغییرات اقلیمی قرار خواهد گرفت، اما احتمالا این تحولات به کندی رخ خواهد داد. با توجه به تقاضای قوی برای موتورهای احتراقی در بازارهای نوظهور، شرکت اکسون موبیل انتظار دارد که تا سال ۲۰۴۰ میلادی تنها ۶ درصد از کل خودروهای جهان را خودروهای برقی تشکیل دهند.
دیدگاه تان را بنویسید