راه دانا: طی چند سال گذشته واردات بی رویه مانعی بزرگ در اقتصاد کشور شناسایی شده، اما همچنان روند و آمار واردات بسیار بالاست. افزیش واردات در ۷ ماه گذشته و کاهش صادرات غیر نفتی نگرانیهای زیادی را به وجود آورده است؛ نکته قابل توجه واردات کالاهایی است که مشابه داخلی دارند و در بسیاری از مراکز تولیدی کشور در حال تولید هستند، اما به علت پایین بودن قیمت واردات ترجیح مسئولان متولی به وارد کردن محصولات است. در شرایطی که اقتصاد ایران از تحریمهای پی در پی ضربه دیده است، واردات عجیب و غریب حاکی از دستهای پشت پرده برای وابستگی بیشتر اقتصاد به بیگانگان است. در میان کشورهایی که انواع و اقسام کالاها از آنها وارد کشور میشود، نام برخی از کشورها مانند عربستان سعودی هم دیده میشود؛ عربستان سعودی در شرایط دشمنی با ایران قرار گرفته، ولی واردات کالا از آن همچنان ادامه دارد. نکته قابل توجه این است که مصرفیترین کشور در دنیا عربستان سعودی است؛ در شرایطی که سعودیها حتی آب خوردن مردم کشور خود را وارد میکنند و صنایع تولیدی در این کشور اساساً وجود خارجی ندارد، ایران از این کشور محصولاتی را وارد کرده است. سعودیها به خاطر
داشتن ذخایر نفتی در سالهای گذشته اقتصادی کاملاً وابسته به نفت داشته و همه کالاهای خود اعم از مصرفی و خوراکی را از سایر کشورها وارد میکنند، اما این کشور صادرات بسیار ناچیزی به تعداد انگشت شمار به برخی از کشورها دارد البته همه صادرات عربستان نفتی بوده و مقادیر ناچیزی صادرات غیر نفتی دارد که البته یکی از کشورهای مورد هدف آنها ایران است. واردات تایربادی برای خودروهای سواری، قوطی وجعبه چند لایه به هم فشرده برای بسته بندی مواد غذایی، سنگ آسیاب و سنگ سنباده از محصولاتی هستند که ایران از عربستان وارد میکند.
گزارشهای متعددی از واردات عجیب و یا واردات از کشورهایی که اصولا خودشان وارد کننده هستند در رسانهها منتشر شده است، اما تا کنونمسئولان پاسخگویی لازم را نداشته و واکنشی به این موضوع نشان نداده اند.
دیدگاه تان را بنویسید