خبرگزاری تسنیم: وزارت صنعت، معدن و تجارت در واکنش به انتشار مطلبی در این خبرگزاری تحت عنوان " گلایه فعالان پوشاک کشور از وزیر صنعت /چرا دستورالعمل ساماندهی بازار پوشاک ناقص اجرا شد؟ "به ارائه توضیحاتی پرداخته است. متن توضیحات وزارت صنعت به شرح زیر است: - ساماندهی واردات پوشاک صاحب نام و نشان (برند) در اولویت اول از مبادی ورودی تا سطح توزیع و عرضه براساس دستورالعمل مورخ ۱۷/۶/۱۳۹۵ مقام عالی وزارت ابلاغ شده است.
- براساس دستور مقام محترم وزارت در مورخ ۲۰/۱۱/۹۵ کارگروه پیگیری و اجرایی نمودن ورفع موانع این دستورالعمل به ریاست مشاور وزیر در امور صنایع نساجی، پوشاک و چرم تشکیل گردید که تاکنون ۱۷ جلسه با حضور اعضاء برگزار شده است. - جلسات متعدد با حضور معاونین و مسئولین بخشهای ذیربط وزارتخانه، انجمنها و تشکلهای صنفی و صنعتی پوشاک درخصوص چگونگی اجرای دستورالعمل مذکور برگزار که وظایف بخشهای مختلف مشخص گردیده است. بدین ترتیب کارگروه مذکور که نمایندگان تشکلهای تولیدی صنفی و صنعتی پوشاک (۳ نفر)، معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت تهران، مدیر کل بازرسی سازمان حمایت، رئیس مرکز امور اصناف و مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک در آن عضویت دارند، نسبت به انجام اقدامات ذیل اهتمام داشتهاند:
۱- هماهنگی لازم جهت صدور ثبت سفارشات پوشاک براساس ضوابط دستورالعمل ۲- برگزاری جلسات هماهنگی با نمایندگان برندها و تشویق آنها برای رعایت ضوابط دستورالعمل و ارائه راهکارهای لازم از جمله در ارتباط با لزوم دریافت پروانه کسب برای کلیه فروشگاههای متقاضیان گواهی فعالیت به نام دارنده گواهی فعالیت، الزام به ثبت و درج تعداد و نشانی فروشگاههای (شعب) متقاضیان گواهی فعالیت در سامانه مرکز امور اصناف، الزام دارندگان گواهی فعالیت به معرفی توزیعکنندگان غیر مجاز (همان برند) به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان
۳- تعیین ضوابط مربوط به درونسپاری و سرمایهگذاری برندها و نحوه نظارت آن موضوع اجرای ماده (۳) دستورالعمل
۴- بازرسی و بررسی میدانی توسط اداره کل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالای سازمان حمایت از برندها و ارائه گزارش آن
۵- تعیین مهلت برای برندهایی که قبل از صدور دستورالعمل گواهی فعالیت دریافت کردهاند، به منظور انطباق با دستورالعمل جدید
۶- تمدید مجدد مهلت به برندهای که در اجرای دستورالعمل موفق به ارائه مدارک مثبته نشده بودند و ابطال گواهی افرادی که مدارک مورد نیاز را در چارچوب دستورالعمل جدید ارائه نکرده بودند.
۷- طبق اطلاع ارایه شده ازسوی مرکز اصناف و بازرگانان؛ تعداد ۱۲۷ درخواست جهت دریافت گواهی فعالیت نمایندگی پوشاک به آن مرکز رسیده و تاکنون تعداد ۱۷ نام نشان (برند) خارجی مطرح دنیا با انجام مراحل لازم موفق به اخذ گواهی فعالیت در کشور شدهاند و ۱۴ متقاضی نیز در حال تکمیل مدارک خود هستند.
۸- در راستای بهبود فضای کسب و کار، نظام توزیع و عرضه کالای نساجی و پوشاک این مهم از طریق کارگروه منسوجات و پوشاک با موضوع تهیه شناسه و شناسنامه کالا (براساس ماده ۱۱ آییننامه اجرایی شناسههای کالا و رهگیری کالا موضوع ماده (۱۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تبصره ۲ ماده ۷ دستورالعمل واردات پوشاک) ایجاد ارتباط برخط جهت تبادل اطلاعات و همچنین تهیه دستورالعمل طرح رهگیری در این زمینه با برگزاری بیش از ۲۸ جلسه فنی و ۱۷ جلسه کارشناسی رفع اشکالات، درحال پیگیری است.
دیدگاه تان را بنویسید