رشد ۳۴ درصدی مرگ خاموش در کشور
رئیس HSE شرکت ملی گاز ایران از رشد ۰.۸ درصدی تعداد حوادث گازی در منازل مسکونی و رشد ۳۴ درصدی آمار مرگ خاموش ناشی از استشمام مونوکسیدکربن در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ خبر داد.
خبرگزاری تسنیم: «محمدرضا یوسفی پور» رئیس HSE شرکت ملی گاز ایران امروز در نشستی خبری اظهار داشت: در تدابیر ضد زلزله به خاطر نشتی گاز و احتمال وقوع حوادث ثانویه، بعد از وقوع زلزله اقدام به قطع گاز میکنیم.
وی افزود: در کرمانشاه نیز گاز شهرهای مختلف که در معرض وقوع زلزله بودند قطع شده تا پس از انجام بازرسیهای لازم در شبکه توزیع گاز، دوباره وصل شود؛ خوشبختانه در این زلزله، حادثهای ناشی از نشت گاز نداشته ایم.
یوسفی پور با بیان اینکه "وضعیت بازرسی لوله کشی داخلی گاز منازل مسکونی از سال ۱۳۸۲ با نظام مهندسی ساختمان است"، گفت: با وجود این مسئله، متأسفانه تنها بازیگر و فرهنگ ساز در این زمینه شرکت ملی گاز ایران است، در حالی که شرکت ملی گاز از نظر قانونی، مسئولیتی در این زمینه ندارد، اما تمامی گزارشهای مردمی را در این زمینه گرفته و در زمینه فرهنگ سازی و همچنین استحصال آمار حوادث فعالیت میکنیم.
این مقام مسئول از افزایش میزان حوادث ناشی از انتشار مونوکسید کربن در سال ۹۵ خبر داد و گفت: طبق آمار تفصیلی که از میزان حواد سالانه استحصال میشود، در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ با رشد ۰.۸ درصدی تعداد حوادث مواجه بودیم، اما در مجموع در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ تعداد مرگ و میر ناشی از استشمام گاز مونوکسید کربن که با نام مرگ خاموش از آن یاد میشود، افزایشی ۳۴ درصدی داشت.
وی ادامه داد: در سال گذشته استان اردبیل در بین تمامی استانهای کشور، بیشترین سهم را در تعداد حوادث به میزان مصرف گاز داشت.
یوسفی پور در خصوص آمار حوادث سال جاری گفت: در سال جاری در سراسر کشور در مجموع ۸۳۹ نفر فوتی ناشی از مرگ خاموش داشتیم که از این تعداد ۲۵۶ نفر ناشی از انتشار گاز سمی مونوکسیدکربن از وسایل گازسوزی بود که به شبکه گاز طبیعی وصل هستند و بقیه ناشی از نشت مونوکسید کربن از دیگر وسایل حرارتی بوده است.
وی افزود: بیشترین سهم عوامل موثر در مرگ خاموش متعلق به دودکشها با سهمی نزدیک به ۷۱ درصد است، همچنین عدم تهویه مناسب حدود ۹ درصد، نواقص وسایل گازسوز حدود ۱۷ درصد و استفاده از وسایل پخت و پز جهت گرم کردن حدود ۳ درصد سهم دارند.
دیدگاه تان را بنویسید