خیز افزایش قیمت اقلام اساسی در بازار

کد خبر: 730722

بررسی بازار بنکداران مواد غذایی نشان می‌دهد که قیمت انواع برنج ایرانی و خارجی، حبوبات، زعفران و... این روز‌ها بی سر و صدا افزایش می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان: علی رغم تلاش همه ساله مسوولان برای توزیع اقلام اساسی با نرخ مصوب در ایام محرم، اما سودجویی دلالان یک لحظه بازار را رها نکرده و به خریداران اجازه نمی‌دهد که با آرامش خاطر مایحتاج خود را تامین کنند.

بررسی بازار بنکداران مواد غذایی نشان می‌دهد که قیمت انواع برنج ایرانی و خارجی، حبوبات، زعفران و... این روز‌ها بی سر و صدا افزایش می‌یابد.

براساس گزارش‌های میدانی از بازار اقلام اساسی، آشتیانی یکی از فعالان این صنف می‌گوید که علی رغم آب رفتن روز به روز قدرت خرید مردم، اما نرخ‌ها دستخوش تحولاتی قرار گرفته که با جیب مردم همخوانی ندارد.

وی افزود: چند ماهی است که رکود شدیدی بازار را فرا گرفته به طوریکه دیگر خبری از مشتریان عمده نیست.

همچنین گوشت به عنوان یکی از کالا‌های اساسی در ماه‌های اخیر با نوساناتی روبرو بوده است به گونه‌ای سهم آن در سبد خانوار کاهش چشمگیری داشته است.

یکی از قصابان درباره نرخ دام و گوشت قرمز در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی می‌گوید: قیمت دام در این ایام به دنبال افزایش تقاضا، ساعتی است و اکنون نمی‌توان نرخ دقیقی را اعلام کرد.

گزارش از چند فروشگاه‌های زنجیره‌ای نشان می‌دهد که هر کیلو برنج هاشمی ۱۵ هزار و ۵۰۰، گیلان ۱۴ هزار و ۷۰۰ و دمسیاه ۱۴ هزار و ۳۰۰، لوبیا چیتی ۹۰۰ گرمی ۱۴ هزار و ۱۰۰، نخود، لوبیا قرمز و عدس ۱ هزار و ۸۰۰، لپه ۱۱ هزار و ۶۰۰، ل. یمو عمانی ۳۲، شکر ۳ هزار و ۸۰۰، قند ۴ هزار و ۲۰۰، چای ۵۰۰ گرمی ۲۳ تا ۲۵ و زعفران یک گرمی ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان است.

حال باید منتظر ماند و دید که با کاهش قدرت خرید خانوار، افزایش سرسام آور قیمت در بازار باز هم ادامه می‌یابد یا خیر.

علیرضا، ولی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با بیان اینکه گوشت قرمز و مرغ گرم داخلی به اندازه کافی در بازار وجود دارد، اظهار کرد: در ایام محرم ۲ هزارتن گوشت منجمد گوساله وارداتی و ۱۰ هزارتن مرغ منجمد از طریق ستاد تنظیم بازار توزیع شد که براین اساس تمامی هیئت‌های مذهبی با مراجعه به ادارات کل پشتیبانی امور دام استان‌ها می‌توانند مایحتاج خود را تامین کنند.

به گفته وی در تهران علاوه بر گوشت گوساله و مرغ منجمد، گوشت گرم وارداتی نیز به هیئت‌ها عرضه می‌شود.

ولی نرخ هر کیلو گوشت گرم وارداتی را ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: هر کیلو گوشت گوساله منجمد با نرخ ۲۳ و مرغ منجمد ۵ هزار و ۷۰۰ تومان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میدان میوه و تره بار توزیع می‌شود.

این مقام مسوول ادامه داد: به هر میزان که نیاز باشد آمادگی عرضه از ذخایر استراتژیک وجود دارد و مشکلی در این زمینه نداریم.

مدیرکل پشتیبانی امور دام با بیان اینکه ثبات نسبی قیمت بر بازار گوشت و مرغ حاکم است، گفت: برای تنظیم بازار گوشت و مرغ ایام محرم، واردات نیز به میزان کافی صورت گرفته است.

وی از کاهش چشمگیر قیمت مرغ در بازار خبرداد و گفت: طی یک هفته اخیر قیمت مرغ به دلیل عرضه فراوان در بازار کاهش یافته به طوریکه اکنون هر کیلو مرغ با نرخ ۵ هزار و ۹۰۰ تومان در میدان بهمن عرضه می‌شود، با این وجود مردم تمایلی به خرید مرغ منجمد ندارند. محدودیتی در توزیع شکر وجود ندارد

یزدان سیف مدیرعامل بازرگانی دولتی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی جزییات توزیع برنج و شکر در ایام محرم را تشریح کرد و گفت: شرکت غله و خدمات بازرگانی برای تنظیم بازار ایام تاسوعا و عاشورای حسینی اقدام به توزیع برنج و شکر میان هیئت‌های مذهبی شناسنامه دار و دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی کرد.

وی افزود: ۱۰ هزارتن برنج هندی درجه یک ۱۱۲۱ با نرخ مصوب ۴ هزار تومان و ۱۵ هزارتن برنج pr۱۱ هندی میان هیئت‌ها در تمامی فروشگاه‌های زنجیره‌ای و هیئت‌های مذهبی توزیع خواهد شد.

سیف از توزیع نامحدود شکر به قیمت ۲۵۲۰ تومان خبر داد و گفت: هیچ‌گونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد به گونه‌ای که تمامی هیئت‌های مذهبی شناسنامه دار با دریافت حواله از سازمان صنعت و معدن استان و مراجعه به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شرکت غله و خدمات بازرگانی می‌توانند، نیاز خود را دریافت کنند. ثبات نرخ مرغ در بازار

مهدی یوسف خانی رییس اتحادیه پرنده و ماهی در گفتگو با خبرنگارصنعت، تجارت و کشاورزی از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۴ هزار و ۶۰۰ تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۶ هزار و ۴۰۰ تومان، توزیع درب واحد‌های صنفی ۶ هزار و ۵۵۰ و خرده فروشی ۷ هزار و ۲۰۰ تومان است.

به گفته وی نرخ هر کیلو ران مرغ با کمر ۶ هزار و ۲۰۰ و ران مرغ بدون کمر برابر با قیمت مرغ ۷ هزار و ۲۰۰ تومان است.

یوسف خانی با اشاره به نرخ سایر مشتقات آن افزود: نرخ هر کیلو سینه با کتف ۱۲ هزار و ۵۰۰، سینه بدون کتف ۱۳ هزار و ۵۰۰ و فیله مرغ ۱۶ هزار تومان است.

رییس اتحادیه پرنده و ماهی قیمت مرغ در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به ازدیاد عرضه، نوسان خاصی در بازار رخ نخواهد داد. گرانی به بازار لبنیات امسال می‌رسد؟

علی رجبی رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره آخرین وضع قیمت لبنیات در ایام محرم بیان کرد: علی رغم زمزمه افزایش قیمت شیر تاکنون اتفاق خاصی در بازار صورت نگرفته است.

به گفته وی نرخ هر کیلو شیر بسته به کیفیت و درصد چربی از ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۸۰۰ تومان متفاوت است.

رجبی ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا برای خرید دوغ یک نفره، ماست، شیر و کشک جهت نذورات پیش بینی می‌شود که مشکل خاصی در بازار محرم اتفاق نیفتد.

رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران در خاتمه گفت: اکنون کشک نیم کیلویی با نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ و ماست یک کیلویی ۹ هزار و ۹۰۰ تا ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار عرضه می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد