بازهم قاچاق پوشاک، بازهم اظهارات متناقض مسئولان

کد خبر: 720763

در حالی که بعد از کشف محموله ۸۰تنی پوشاک قاچاق اعلام شد این کالاها با اظهارنامه‌ای جعلی وارد کشور شده است، دستگاههای دولتی ورود محموله اخیر از گمرکات را شدیدا تکذیب کردند.

خبرگزاری تسنیم:در حالی که بعد از کشف محموله ۸۰تنی پوشاک قاچاق اعلام شد این کالاها با اظهارنامه‌ای جعلی وارد کشور شده است، دستگاههای دولتی ورود محموله اخیر از گمرکات را شدیدا تکذیب کردند.
روز گذشته وزیر صنعت با اشاره به معضل جدی ورود کالای قاچاق به کشور، تاکید کرد آمار قاچاق 2.5 میلیارد دلاری قاچاق پوشاک به کشور را باور ندارد. اشاره وزیر جدید صنعت به آمارهایی است که بر اساس آن 2.5 میلیارد دلار پوشاک قاچاق از طریق مبادی رسمی و 2.5 میلیارد دلار دیگر نیز به صورت قاچاق غیر رسمی و یا سو استفاده از معافیتها وارد کشور میشود.

بعد از اطلاع رسانی قطره چکانی از پرونده جنجالی قاچاق لوازم خانگی مدیا که شاهد تناقض گویی شدید مسئولان در خصوص نحوه ورود این محموله ‌ بزرگ لوازم خانگی قاچاق به کشور بودیم در هفته جاری نیز موضوع کشف 80 تن پوشاک قاچاق در تهران بار دیگر خبر ساز شد. بعد از رونمایی از محموله قاچاق پوشاک، دستگاه کاشف اعلام کرد بخشی از این محموله با استفاده از اظهارنامه‌های جعلی و از گمرکات جنوب کشور به صورت قاچاق وارد شده است. سردار حسین رحیمی درجمع خبرنگاران در این‌باره گفت: از مدتی قبل مأموران پلیس از فعالیت گسترده عده‌ای در امر قاچاق کفش و پوشاک(که از غرب و جنوب کشور وارد شده بود) با خبر شده و رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قرار دادند که پس از اطمینان از صحت موضوع و کشف سرنخ‌هایی با مجوز مقام قضایی دستگیری عاملان این اقدام و توقیف اموال قاچاق در دستور کار قرار گرفت. بر اساس این گزارش، محموله‌های مذکور که شامل 80 تن پوشاک قاچاق و بیش از 7000 جفت کفش قاچاق می‌باشد، با اظهارنامه جعلی گمرکی و با کانتینر(از استانهای جنوبی و غربی کشور) به تهران منتقل شده بود.گفتنی است، در این عملیات حدود 40 دستگاه خودرو نیسان، چندین دستگاه خودروی سواری مجهز به سیستم دودزا و یک دستگاه کامیون توقیف شد. این در حالی است که معاون حقوقی گمرک تهران عملا ورود کالای قاچاق از گمرکات را رد میکند و می افزاید؛ با توجه به اینکه فرآیند گمرک کاملا الکترونیکی شده و حتی عدل بندی، بارنامه و فاکتور خرید به روش الکترونیکی در سامانه گمرک ثبت می شود، گمرک اسناد مثبته گمرکی و کوتاژ کالاهای ورودی را در خصوص چگونگی ورود این کالاها درخواست می‌کند اما هیچ سندی ارائه نشده و اعلام می شود روش ورود کالاها از طرق دیگری صورت گرفته است. وی ادامه داد، برخی قاچاقچیان برای منحرف کردن مسیر پرونده و دستگاه کاشف اعلام می‌کنند که از طریق گمرکات کالا را وارد کرده اند اما این اقدامات بدون ارائه شماره کوتاژ اظهارنامه مورد ادعا و پته الکترونیکی فاقد اعتبار است.خدرویسی اضافه کرد: ادعای قاچاقچیان مبنی بر ورود کالا از گمرکات با اظهارنامه غیر واقعی بدون ارائه سند و مدرک و یا شماره کوتاژ نمی تواند مبنای پیگیری موارد اتهامی قاچاقچیان قرار گیرد و شدیدا تکذیب می شود. در طی هفته های جاری این دومین بار است که در اظهارت مسئولان در خصوص نحوه ورود کالای قاچاق تناقض دیده میشود؛ در موضوع قاچاق لوازم خانگی مدیا نیز هرچند دبیر ستاد مبارزه با قاچاق استان البرز در بار نخست اعلام کرد این محموله از 3 گمرک جنوبی کشور وارد شده، اما گمرک در خبری که تکذیب اظهارات نخست این مقام مسئول تلقی میشد، به نقل از زارعی نژاد دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق استان البرز اعلام کرد، کالای قاچاق مدیا از مناطق آزاد و سایر مبادی به غیر از گمرک وارد شده است. گفتنی است دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه که به تازگی مرتضی بانک را به عنوان دبیر خود میبیند، هیچ نوع واکنشی به این خبر نداشته است. بر این اساس با توجه به تداوم تکذیبه ها در خصوص نحوه ورود کالای قاچاق مکشوفه، پیشنهاد میشود نمایندگان مجلس و دستگاههای نظارتی ورود جدی به نوع اعلام خبر داشته باشند تا افکار عمومی دچار سردرگمی و تشویش نشوند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد