سرویس اقتصادی فردا؛ محمد بلوریان نوشت: روحانی: علی برکت الله خودرو 100% ایرانی دناپلاس را افتتاح میکنیم؛ یک «رقابت جهانی» در خودروسازی ایران شکل گرفته است.
مردم: مشکل گیربکس و دیسک و صفحه، ایمنی کم، انتقال صدای آزار دهنده موتور به کابین، خطای گیج روغن، صدای زیاد تسمه و ... به کنار؛ با صنعت انحصاری 4%ها نمیتوان رقابت در ایران داشت، چه رسد به رقابت جهانی.
خودروسازی کشور دومین شاخه مهم اقتصاد ملی، بعد از صنعت نفت و گاز بهحساب میآید. اما متأسفانه این صنعت یکی از نمادهای انحصار 4%ها در کشور است. در خودروسازی ایران، بعد از ایران خودرو و سایپا، دیگر خودروسازها مانند مدیران خودرو، آذهایتکس، گروه بهمن، کرمان موتور، رخش خودرو، کیش خودرو، رانیران،زاگرس خودرو، تراکتورسازی، شهاب خودرو و ... با محصولات متنوع و رایزنیهای فراوان روی هم فقط ۶٪ خودروهای ایران را میسازند.
مسئله تنها انحصار سود خودرو سازی و تولید محصولات متنوع در ایران نیست. به گزارش گروه تحقیق و تفحص از صنعت خودرو کشور که در سال 93 در صحن علنی مجلس قرائت شد، دو مسئله مهم تخلف اصلی صنعت خودرو بوده است. اول: بروز پدیدهای به نام «قطعهساز نماها» که به واردات قطعات چینی میپردازند و ورود صنعتگران خرد و مردمی را از ورود به صنعت خودرو سازی دور میکنند. بگذریم که واردات قطعات چینی کیفیت محصول را نیز بشدت پایین آورده است. دوم: تضعیف بدنه کارشناسی به دلیل استفاده از کمسوادها در مشاغل حساس که در واقع رانت شغلی در این صنعت محسوب میشود. (گروه تحقیق و تفحص مجلس 29/4/93) اگر به فکر تولید یک محصول باکیفیت و قابل عرضه به رقابت جهانی هستیم، باید موانع انحصار را از این صنعت برداشت. باید به فکر تمام اقشار جامعه و افراد زحمتکش بود. اگر در روز معلم خودرو ملی افتتاح میشود، ولی تبریکی به معلم و استاد گفته نمیشود، یعنی خودروسازی ما در یک تفاخر حلقه حمایتی دولت 4%ها زیست میکند.
دیدگاه تان را بنویسید