وضعیت فعلی یارانه‌ها از جیب مردم زدن است

کد خبر: 648564

مهدی تقوی درباره راهکار جایگزین با شیوه فعلی معتقد است که دولت باید یارانه اقشار پردرآمد را قطع کند و آن پول را به افراد محتاج بدهد و به کارگری اختصاص دهد که نهایتا 1 میلیون تومان درآمد دارد و در واقع باید یارانه اقشار ضعیف را افزایش دهد.

شهر: از آذر ماه 1389 یعنی زمانی که طرح هدفمندی یارنه ها از سوی دولت دهم آغاز شد تا امروز بیش از 70 مرحله یارانه به حساب سرپرستان خانوار در کشور واریز شده است. طرحی که مخالفان و موافقان جدی خود را داشت و اکنون با گذشت حدود 7 سال هنوز هم ادامه این روند تحلیل های مختلفی را به دنبال خود دارد. اما نکته مهم و اصلی اینجاست که همچنان عده ای از افراد بی نیاز از یارانه ها بهره می برند و دولت اقدامی در جهت حذف آنها انجام نمی دهد و از طرف دیگر اگر در سال 89 مبلغ 45 هزار تومان دردی از اقشار ضعیف جامعه دوا می کرد امروز این مبلغ ارزش اصلی خود را از دست داده و عملا دیگر گره ای از مشکلات این قشر باز نمی کند در صورتی که به بهانه هدفمندی یارانه ها قیمت ها اعم از سوخت و سایر حامل های انرژی و نان و سایر کالاهای اساسی طی این سالها چندین برابر شده است وفشار سنگینی را بر دوش اقشار ضعیف جامعه گذاشته است.
بیشتر بخوانید: افزایش چشمگیر قیمت کالای اساسی و ثابت ماندن رقم یارانه
دکتر مهدی تقوی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است این شکل پرداخت یارانه ها اشتباه است و کمکی به اقشار ضعیف نمی کند.
وی در گفت و گو با "شهر" می گوید: زمان تحصیل من در انگلیس از ثروت مندان یارانه می گرفتند و به فقرا میدادند و این یارانه ها مفید بود ولی این شکل پرداخت یارانه ها در دوات های احمدی نژاد و روحانی غلط است و به نوعی زدن جیب مردم است چرا که گرانی زیادی ایجاد کرد اما عملا فقط 45 هزار تومان به جیب مردم برگشت.
تقوی در پاسخ به این سوال که از نگاه شما اگر این سیاست نادرست است چرا دولت روحانی اصرار به ادامه پرداخت یارانه ها دارد، اینگونه پاسخ میدهد: دولت سیاسی است اگر یارانه بخشی از مردم را قطع کند دیگر آنها به او رای نمیدهند در واقع دولت به دنبال اهداف انتخاباتی است.
وی درباره راهکار جایگزین با شیوه فعلی معتقد است که دولت باید یارانه اقشار پردرآمد را قطع کند و آن پول را به افراد محتاج بدهد و به کارگری اختصاص دهد که نهایتا 1 میلیون تومان درآمد دارد و در واقع باید یارانه اقشار ضعیف را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: قالیباف: یارانه نقدی را تا سه برابر می‌توان افزایش داد
این استاد دانشگاه در تحلیل خود از این سخن دولت که می گوید امکان شناسایی اقشار پردآمد را ندارد، می گوید: به نظر من این امکان وجود دارد. امروز در کشور سیستم مالیاتی داریم و مقدار مالیات پرداختی، مصداق درآمد ماست. دولت باید آنهایی که درآمد بالایی دارند را شناسایی کند و یارانه آنها را قطع کند و قطعا این موضوع امکان پذیر است و در کنار آن افرادی هستند که واقعا این 45 هزار تومان فعلی با این قیمت ها کمکی به آنها نمی کند و باید به این قشر بیشتر رسیدگی کرد.
وی در تشریح این نگاه به درآمد خود در دانشگاه اشاره می کند و ادامه می دهد: من یک استاد دانشگاه هستم با ماهی هشت میلیون و هفتصد هزار تومان درآمد نیازی به یارانه ندارم، هرچند که خودم داوطلبانه یارانه را قطع کردم چون تاثیری در زندگی من نداشت.
تقوی در مورد مصوبه مجس مبنی بر حذف سه دهک بالای جامعه از پرداخت یارانه با کف دریافتی سه و نیم میلیون معتقد است: کف دریافتی که مجلس مشخص کرده است دهک 5 و 6 جامعه می شود و معتقدم 3 دهک بالای جامعه بیش از این مبلغ دریافتی دارند و خیلی ها مثل من استاد دانشگاه هستند که جزو دهک 5-6 هستند و درآمدی در این حدود دارند و یارانه تاثیری در زندگی آنها ندارد.
این استاد دانشگاه در پایان افزود: سیستم یارانه ها باید اصلاح شود چرا که ادامه این مسیر نه به صلاح اقتصاد کشور است و نه به صلاح قشر ضعیف و حتی متوسط جامعه.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت