میزان تلفات شبکه برق به ۱۰.۹ درصد رسید

کد خبر: 630123

وزیر نیرو ظرفیت تولید برق در کشور را 76 هزار مگاوات اعلام کرد و گفت: 16 درصد از این ظرفیت به نیروگاه‌های برقابی بزرگ و انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دارد.

خبرگزاری صدا و سیما: حمید چیت چیان در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما افزود: در سال 92 میزان تلفات شبکه برق حدود 15 و نیم درصد بود.
وی اضافه کرد: البته بخشی از تلفات در شبکه توزیع غیرقابل اجتناب و مربوط به هادی هاست.
چیت چیان با بیان اینکه با اصلاح کنتورها، انتخاب بهینه قطر هادی ها و تولید ترانس های پیشرفته این کاهش تلفات اتفاق افتاد گفت: هدفگذاری کاهش تلفات شبکه توزیع برق برای پایان سال 10 درصد است که امیدواریم به آن دست یابیم.
وی اضافه کرد: وزارت نیرو عضو چهار کارگروه از 11 کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی است و در قالب 17 طرح 23 پروژه را برعهده دارد.
چیت چیان گفت: در حوزه برق ایجاد و بهره برداری از نیروگاه ها، کاهش تلفات شبکه، نصب کنتورهای هوشمند در بخش کشاورزی و مصرف خانگی، برق رسانی به روستاهای 10 تا 20 خانوار و در حوزه آب، تعادل بخشی به منابع آب زیرزمینی، نصب کنتورهای حجمی در چاه های آب، آبگیری و بهره برداری از سدهای جدید، به بهره برداری رساندن شبکه های زهکشی، اجرای طرح های فاضلاب و واگذاری آن به بخش خصوصی و آبرسانی به روستاها وظایف وزارت نیرو در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی بوده است.
وی افزود: بخش قابل توجهی از این اقدامات باید به وسیله بخش خصوصی انجام شود.
چیت چیان گفت: بر اساس سیاست های اقتصادی مقاومتی 23 طرح وزارت نیرو امسال باید به بخش خصوصی واگذار می شد که تاکنون 22 طرح معادل 96 درصد واگذار شده است و امیدواریم تا پایان سال یک طرح باقیمانده نیز واگذار شود.
وی افزود: شرکت مهندسی آب و فاضلاب در واگذاری طرح ها به بخش خصوصی جزو دستگاه های پیشرو در کشور است.
چیت چیان گفت: در گذشته بیشتر نیروگاه های تولید برق در کشور، بزرگ ساخته می شد اما برای به کارگیری بخش خصوصی و سرمایه آنها که توان ساخت نیروگاه های بزرگ را نداشتند، ساخت نیروگاه های دو، سه و 10 مگاواتی در مناطق مختلف به وسیله بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: اکنون 50 شرکت کوچک تولید برق در کشور ایجاد شده است که در مجموع 700 مگاوات برق تولید می کنند.
چیت چیان گفت: در بخش نیروگاه های تجدیدپذیر در سال 92 فقط سه شرکت خصوصی از باد برق تولید می کردند اما اکنون 25 شرکت از انرژی های تجدیدپذیر مانند خورشید و باد، برق تولید می کنند و به وزارت نیرو می فروشند.
وی افزود: تا سال 92 سی و دو شرکت مالک نیروگاه‌های بزرگ تولید برق بودند، اما اکنون 46 شرکت در این عرصه فعالند.
وزیر نیرو گفت: از آنجا که قیمت آب و برق یارانه‌ای است مردم در مصرف آن مراقبت چندانی ندارند، البته در مدیریت مصرف آب موفقتر بوده‌ایم، زیرا مردم حس کرده اند در منابع آب با محدودیت روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه سیاست های اقتصادی و اصلاح قیمت ها اولویت بر سیاست تبلیغ مصرف بهینه آب و برق دارد افزود: در برخی موارد قانون باید در الگوی مصرف وارد شود و جلوی مصرف خارج از الگو را بگیرد.
وزیر نیرو گفت: با توجه به اینکه در کشور کارخانجاتی شیرآلاتی با مصرف بهینه تولید می کنند اما قیمت آنها گران است و مردم ترجیح می دهند از شیرآلات ارزان قیمت که مصرف آب را کاهش نمی دهند استفاده کنند.
وی افزود: اگر قیمت آب واقعی بود مردم از شیرهای بهینه کننده مصرف آب استفاده می کردند.
وزیر نیرو گفت: بر چاه های آب کنتورهای هوشمند نصب شده است که در صورت اضافه برداشت، از راه دور برداشت از این چاه ها قطع می شود.
وی افزود: در چاه های دیزلی نیز کنتورهای حجمی برای کنترل میزان برداشت قرار داده شده است.
وزیر نیرو گفت: بر اساس قانون چاه های بدون پروانه نیز باید مسدود شوند زیرا سطح آب زیرزمینی در بسیاری از مناطق کشور به شدت پایین رفته است.
وی افزود: در اجرای سیاست های تعادل بخشی به آب های زیرزمینی در شهرستان های مرند و شبستر که سالی 50 میلیون مترمکعب بیلان منفی وجود داشت، اکنون سطح آب زیرزمینی 30 میلیون مترمکعب بالا آمده است.
وزیر نیرو گفت: نصب کنتورهای حجمی پیشرفت 49 درصدی دارد و از حدود هفت هزار کنتوری که قرار بود نصب شود، بیش از سه هزار کنتور نصب شده است.
وی درباره کنتورهای هوشمند نیز افزود: در این زمینه به دلیل به حد نصاب نرسیدن تولید کارخانجات که باید 400 هزار کنتور تولید می کردند، از برنامه عقب هستیم.
چیت چیان ظرفیت تولید برق کشور را 76 هزار مگاوات اعلام و اضافه کرد: 16 درصد از این ظرفیت به نیروگاه های برقآبی بزرگ و انرژی های تجدیدپذیر اختصاص دارد.

وی افزود: در برنامه توسعه ششم پنج هزار مگاوات برق از نیروگاه های استفاده کننده از انرژی های تجدیدپذیر وارد شبکه می شود.

وزیر نیرو گفت: سرمایه گذاران این نیروگاه ها بخش خصوصی هستند.
وی افزود: قرار بود امسال 100 مگاوات برق از نیروگاه های تجدیدپذیر بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی وارد مدار شود و اکنون 70 مگاوات آن محقق شده است و امیدواریم تا پایان سال از مرز 100 مگاوات عبور کنیم.
چیت چیان با بیان اینکه ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر مقرون به صرفه است و وزارت نیرو 20 سال برق این نیروگاه ها را خریداری می کند گفت: البته نرخ برق خریداری شده از هر کدام از این نیروگاه ها بر اساس آبی، خورشیدی یا بادی بودن آنها متفاوت است.
وی درباره صادرات برق نیز افزود: در بهترین شرایط در سال 12 میلیارد کیلووات ساعت برق صادر می شد، اما به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی دو کشور همسایه و نپرداختن بهای برق صادرات به این دو کشور لغو شد و امسال میزان صادرات کاهش یافت.
چیت چیان گفت: البته یکی از این دو کشور اخیراً قراردادی را امضاء کرده است که پول برق وارداتی را بپردازد و قرار است دوباره به آن کشور برق صادر شود.
وی افزود: بیش از 90 درصد تجهیزات، نرم افزارها و خدمات فنی و مهندسی صنعت برق و 95 درصد بخش آب در داخل تولید و اجرا می شود.
چیت چیان گفت: در دولت یازدهم بسیاری از تجهیزاتی که در صنعت آب و برق وارد می شد در داخل ساخته می شوند که پست های برق، کابل های 400 کیلووات، کنتورهای هوشمند، توربین های بادی 2،5 مگاواتی، توربین های گازی 25 در 45 مگاواتی، توربین های آبی، پمپ های فشار بالا، حذف نیترات و فلزات سنگین از آب با استفاده از نانوفنآوری، ایجاد تصفیه خانه های گرانولی، انواع شیرآلات و لوله های ضد زلزله و میکروتوربین های فشارشکن از جمله آنهاست.
وی افزود: امسال 950 قطعه یدکی نیروگاه ها در داخل ساخته شد و این موارد نمونه بارز درون گرایی در سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
وزیر نیرو با بیان اینکه به بیش از 40 کشور محصولات کشورمان در بخش آب و برق صادر می شود گفت: فقط در سال 94 صنعتگران ایرانی با اجرای 10 طرح در خارج از کشور 2،4 میلیارد دلار درآمد ارزی کسب کرده اند.
وی افزود: کمبود اعتبارات در بخش نیرو را به وسیله بخش خصوصی جبران کرده ایم.
وزیر نیرو درباره قطع آب و برق استان خوزستان نیز گفت: این مشکل برای نخستین بار روی داد و علت آن هجوم بی سابقه میزان گرد و خاک به این استان بود.
وی افزود: این گرد و خاک بر شبکه های انتقال برق و پست ها نشست و با رطوبت تبدیل به هادی شد.
چیت چیان گفت: به این دلیل رله ها جریان برق را در بسیاری از شبکه ها و پست ها قطع کردند.
وی افزود: از هشت هزار و 700 کیلومتر خطوط انتقال برق در خوزستان چهارهزار و 284 کیلومتر تحت تأثیر این مسئله بود و از 207 پست انتقال برق 105 پست مورد هجوم گرد و خاک قرار گرفت.
چیت چیان گفت: اکنون حدود 500 نفر مشغول شست و شوی مقره ها هستند و 15 دستگاه مقره شوی دیگر خریداری شده است.
وی افزود: قرار شد به جای سالی دو بار سالی شش بار مقره ها شست و شو شوند و مقره‌های سیلیکونی جایگزین مقره های چینی شوند.

وزیر نیرو گفت: برای جایگزینی پست های انتقال GIS به جای پست های معمولی نیز در این استان برنامه ریزی کرده‌ایم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت