آزادی اموال بلوکه شده و گران شدن ارز چگونه قابل جمع است؟!

کد خبر: 628744

ادعای آزاد شدن 150 میلیارد دلار از اموال ایران و گران شدن نرخ ارز چگونه با هم قابل جمع است؟ اگر واقعا دارایی‌های بلوکه شده ایران آزاد شد، چرا دلار تا 4100 تومان هم صعود کرد؟

روزنامه کیهان: سایت مشرق در تحلیلی نوشت: وقتی دولت روحانی روی کار آمد، وعده حل مناقشه هسته‌ای به روش مذاکره با غرب را داد و ادعا کرد با این روش می‌تواند شمشیر را از دستان آمریکا و غرب انداخته و حقوق پایمال شده ایران را بازگرداند. در توافقی که بعمل آمد، طبق ادعای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای قرار شد در قبال اقداماتی چون تعطیلی سایت فردو، بتن‌ریزی قلب راکتور نیروگاه اراک و اعمال محدودیت‌های شدید استفاده از سانتریفیوژ و کم شدن بیش از 90 درصد ذخایر اورانیوم غنی شده و... تمامی تحریم‌های هسته‌ای کشور لغو گردد و وضعیت به حالت قبل از تحریم‌ها برگردد.

بیش از یک سال از انجام تعهدات ایران گذشت و تاکنون مطابق ادعاهایی که آقایان ظریف و روحانی کردند، می‌بایست، تمامی آن پول‌های بلوکه شده ایران آزاد می‌شد. مسلما نتیجه ورود 150 میلیارد دلار ارز به داخل کشور و تزریق تدریجی آن به بازار، کاهش شدید ارزش دلار می‌شد، ولی آنچه بعد از برجام شاهد بودیم افزایش مبلغ آن تا حد 4100 تومان بوده است.

در این بین دونالد ترامپ مدعی شده که ایران بعد از برجام،‌150 میلیارد دلار دریافت کرده و رسانه‌های مدعی اصلاح‌طلبی و اعتدال با ذوق‌زدگی تمام، موضع دونالد ترامپ را برجسته کرده‌اند تا برجام را پرعایدی قلمداد کنند، ترامپ نوشت: «ایران به لبه پرتگاه رسیده و در آستانه فروپاشی بود تا اینکه آمریکا به میدان آمد و با توافق هسته‌ای زندگی دوباره‌ای به آنها بخشید؛ 150 میلیارد دلار.»

اصلاح‌طلبان با انتشار این مطلب ترامپ، از آن استقبال کرده و این صحبت ترامپ را دلیلی بر گرفتن امتیازات بزرگ دولت روحانی از آمریکا در برجام تلقی کردند.

اما در صورتی که این موضوع را بپذیریم، چگونه می‌توان افزایش قیمت ارز در پسابرجام را توجیه نمود؟ چگونه می‌توان ادعای دولت روحانی مبتنی بر کسری بودجه و وضعیت مالی دولت را پذیرفت؟
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق بودجه گفت: «حدود 50 الی 60 هزار میلیارد تومان کمبود بودجه داریم که این در واقع بدهی روی بدهی است و اینگونه مملکت‌داری مناسب نیست.»
در صورتی که مبلغ مورد ادعا به کشور وارد می‌شد، می‌بایست قیمت ارز به کمتر از 2500 تومان برمی‌گشت، ولی آنچه بازار ارز شاهد آن بوده، افزایش نرخ ارز پس از اجرای توافق بوده که نشان می‌دهد، برخلاف ادعاهایی که در خصوص قابلیت‌های توافق هسته‌ای از سوی رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه دولت یازدهم شده است، برجام نتوانسته هیچکدام از تحریم‌های هسته‌ای مربوط به بانک و پول نفت را که حجم بیش از 80 درصدی تحریم‌ها را شامل می‌شد، را لغو کند.

یادآور می‌شود قیمت ارز ظرف یک سال اخیر حدود 25 درصد گران شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد