کاهش ١٧‌درصدی میعانات گازی ایران

کد خبر: 614882

هفته گذشته شاخص‌های عمده بازار نفت با نوسان اندکی مواجه بودند و قیمت هر سه شاخص، سطوح بالای ٥٢ دلار را تجربه کردند. در میانه هفته، قیمت‌ها به دلیل افزایش صادرات ایران، احتمال افزایش تولید نفت شیل و رشد فعالیت‌های حفاری در آمریکا حدود یک دلار کاهش یافتند، اما در پایان هفته انتشار اخباری مبنی‌بر کاهش عرضه عربستان و رشد تقاضای چین باعث افزایش اندک قیمت‌ها شد.

روزنامه شرق: هفته گذشته شاخص‌های عمده بازار نفت با نوسان اندکی مواجه بودند و قیمت هر سه شاخص، سطوح بالای ٥٢ دلار را تجربه کردند. در میانه هفته، قیمت‌ها به دلیل افزایش صادرات ایران، احتمال افزایش تولید نفت شیل و رشد فعالیت‌های حفاری در آمریکا حدود یک دلار کاهش یافتند، اما در پایان هفته انتشار اخباری مبنی‌بر کاهش عرضه عربستان و رشد تقاضای چین باعث افزایش اندک قیمت‌ها شد.

٣ شاخص اصلی قیمت نفت

قیمت نفت «برنت دریای شمال» (Brent) در اواسط روز جمعه سیزدهم ژانویه ٥٥‌دلار‌و ٧٨ سنت معامله شد که نسبت به پایان هفته قبل، یک‌دلار‌و ٣٢ سنت کاهش نشان می‌دهد. شاخص «نفت وست‌تگزاس اینترمدیت» (WTI) نیز در همین زمان ٥٢‌دلار‌و ٥٩ سنت معامله شد که نسبت به پایان هفته قبل، یک‌دلار‌و ٣٣ سنت افت نشان می‌دهد. همچنین بنا به گزارش دبیرخانه اوپک، قیمت سبد نفتی این سازمان (OPEC Reference Basket Price) در روز پنجشنبه دوازدهم ژانویه به ٥٢‌دلار‌و ٣٠ سنت رسید که نسبت به هفته قبل حدود ٤١ سنت کاهش یافته است.

نظارت بر اجرای توافق ٣٠ نوامبر

مقامات کویت اعلام کردند در راستای اجرای توافق ٣٠ نوامبر، تولید نفت خود را از ابتدای سال ٢٠١٧ به دو‌میلیون‌و ٧٠٠ هزار بشکه در روز کاهش داده‌اند. چندی پیش نیز مقامات نفتی کشورهای عراق، عربستان و ونزوئلا از کاهش تولید خود در این راستا خبر داده بودند. نیجریه و لیبی نیز در تلاش هستند تولید نفت خود را به سطوح توافق‌شده برسانند.کویت و روسیه به عنوان دو عضو اوپکی و غیراوپکی مأمور هستند بر اجرای دو توافق ٣٠ نوامبر و ١٠ دسامبر از سوی کشورهای تولیدکننده نفت نظارت داشته باشند. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در صورت عمل‌کردن تمام کشورها به کاهش تولید، مازاد عرضه موجود در بازار جهانی با توجه به روند روبه‌رشد تقاضا تا سه ماهه سوم سال جاری میلادی از بین خواهد رفت.

کاهش صادرات میعانات گازي ایران

به گزارش خبرگزاری رویترز، صادرات میعانات گازي ایران برای پنجمین ماه پیاپی کاهش یافته است. براساس این گزارش به نقل از یک منبع مطلع از برنامه‌ نفت‌کش‌های اصلی ایران، بارگیری میعانات گازي در ماه جاری میلادی، ٣٨٥ هزار بشکه در روز بوده است؛ درحالی‌که این رقم در مقایسه با ماه دسامبر ٥٣ هزار بشکه (١٧ درصد) کاهش را نشان می‌دهد. دلیل این امر، کاهش واردات کره‌ جنوبی و جایگزین‌شدن قطر به جای ایران عنوان شده است.

رشد دکل‌های حفاری در آمریکا

رشد قیمت نفت، تعداد دکل‌های نفتی در آمریکا را برای دهمین هفته افزایش داد و این رقم به ٥٢٩ رسید که نسبت به هفته قبل از آن ٠,٨ درصد رشد نشان می‌دهد. براساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ به نقل از فارس، تعداد دکل‌های نفت شیل آمریکا بعد از ماه می سال جاری میلادی، ٦٧ درصد افزایش داشته است که هشداری برای سایر تولیدکنندگان و قیمت نفت محسوب می‌شود. همچنین براساس گزارش مذکور، پس از توافق اعضای اوپک بر سر کاهش تولید و افزایش نسبی قیمت‌ها در بازار، تعداد شاغلان در بخش نفت غیرمتعارف (شیل) آمریکا افزایش قابل توجهی داشته است. افزایش فعالیت‌ها در این بخش می‌تواند سیاست کاهش تولید کشورهای تولیدکننده اوپک را خنثی کند و مازاد عرضه را دوباره به بازار نفت بازگرداند.

قیمت گاز طبیعی

به گزارش اداره اطلاعات انرژی دولت آمریکا (EIA)، قیمت شاخص اسپات هنری هاب (Spot Henry Hub) به عنوان شاخصی برای قیمت فروش لحظه‌ای گاز طبیعی در آمریکا، در هفته منتهی به سیزدهم ژانویه ٢٠١٧، سه‌دلارو ١٤ سنت به ازای هر میلیون بی‌تی‌یو یا واحد گرمایی انگلیسی (MMBtu) مبادله شد که نسبت به پایان هفته گذشته، ٢٧ سنت کاهش را نشان می‌دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد