سبقت ژاپنی‌ها از توتال

کد خبر: 613974

«سبقت ژاپنی‌ها از توتال برای توسعه آزادگان»؛ «بازگشایی نخستین فاینانس چینی‌ها»؛ «افزایش تولید نفت ایران به چهار میلیون بشکه در روز»؛ «سود ۴۰۰ میلیارددلاری افزایش یک‌درصدی ضریب برداشت نفت»؛ «نزدیک‌شدن به صادرات گاز به عراق» و «اعلام عمومی نخستین مناقصه نفتی ایران تا چهار هفته آینده».

روزنامه شرق: «سبقت ژاپنی‌ها از توتال برای توسعه آزادگان»؛ «بازگشایی نخستین فاینانس چینی‌ها»؛ «افزایش تولید نفت ایران به چهار میلیون بشکه در روز»؛ «سود ۴۰۰ میلیارددلاری افزایش یک‌درصدی ضریب برداشت نفت»؛ «نزدیک‌شدن به صادرات گاز به عراق» و «اعلام عمومی نخستین مناقصه نفتی ایران تا چهار هفته آینده». اینها و بیشتر از اینها همه در سیزدهمین همایش بین‌المللی نفت و انرژی گفته شد. مرگ آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، باعث شد این همایش بدون آیین افتتاحیه آغاز به‌ کار کند.
‌پیش‌دستی ژاپنی‌ها در ارسال مطالعات آزادگان جنوبی
معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت در این همایش که در جزیره کیش برگزار شد، از پیش‌دستی ژاپنی‌ها در ارسال مطالعات آزادگان جنوبی به شرکت ملی نفت خبر داد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، حداکثر تا چهار هفته آینده برای مناقصه آزادگان جنوبی اعلام عمومی خواهد شد. «غلامرضا منوچهری»، معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ادامه داد: شركت اينپكس ژاپن از ديگر شركت‌هاي خارجي ازجمله توتال براي توسعه بزرگ‌ترين ميدان نفتي ايران يعني آزادگان سبقت گرفته است. به‌گفته او جزیره کیش منبع گازی بزرگی است و در فلات قاره ایران نیز مخازن متعدد گاز و نفت داریم؛ به‌طوری‌که برای دستیابی به این ذخایر در جزیره‌‌های کیش، قشم و دیگر جزایر ایرانی خلیج فارس اکتشافاتی در آینده خواهیم داشت. او افزود: کیش نقطه استراتژیکی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور است؛ در این جزیره، تسهیلات و امکانات مناسبی وجود دارد که در کنار ذخایر عظیم نفت و گاز ایران در خلیج فارس، ظرفیت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری نفتی و گازی را رقم زده است. منوچهری درباره انتشار فهرست ٢٩ شرکت دارای صلاحیت خارجی برای شرکت در مناقصه‌های بین‌المللی نفتی ایران گفت: این فهرست از بخش مربوطه در شرکت نفت تازه به بخش توسعه‌ای تحویل شده و درواقع مربوط به فهرست شرکت‌های صاحب صلاحیت است. منوچهری ادامه داد: ما پس از دریافت این فهرست، درحال آماده‌سازی اسناد مناقصه برای پروژه‌های مختلف هستیم که پس از اعلام آمادگی این شرکت‌ها، براساس علاقه و قابلیت‌ها، از این شرکت‌ها برای حضور در مناقصه‌ها دعوت می‌شود. او با بیان اینکه «در یک مناقصه نفتی لزوما همه این ٢٩ شرکت خارجی حضور نخواهند داشت»، گفت: حضور هر شرکت در هر مناقصه بین‌المللی نفتی و گازی ایران، باید براساس سنجش توانمندی‌های آن شرکت در اجرای آن پروژه خاص باشد؛ به‌عبارتی صلاحیت شرکت‌ها برای حضور در یک مناقصه هم دوباره مورد سنجش و داوری قرار خواهد گرفت.
معاون شرکت ملی نفت افزود: طرح توسعه آزادگان جنوبی، نخستین مناقصه بین‌المللی نفتی ایران خواهد بود که خوشبختانه اسنادش تقریبا نهایی شده و به‌زودی این مناقصه برگزار می‌شود. منوچهری تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، نهایتا تا چهار هفته آینده برای مناقصه آزادگان جنوبی اعلام عمومی خواهد شد. او در پاسخ به سؤالی درباره احتمال افزایش تعداد شرکت‌های واجد صلاحیت داخلی در بخش اکتشاف و تولید، گفت: اگرچه ارزیابی‌ها ادامه دارد، اما تعداد این شرکت‌ها نمی‌تواند خیلی زیاد باشد. در هیچ‌جای دنیا تعداد شرکت‌های اکتشاف و تولید نامحدود نیست.
او درباره حضور شرکت اینپکس ژاپن در توسعه میدان آزادگان جنوبی، گفت: ما با اینپکس ژاپن بر چند میدان از جمله میدان آزادگان MOU داریم؛ آنها نتایج مطالعاتشان را در مرحله اول به ما ارائه کرده‌اند و در سه هفته آینده مرحله دوم مطالعاتشان را که درواقع از دید کار MOU مرحله نهایی است به ما ارائه می‌کنند؛ این شرکت از شرکت‌کنندگان صاحب صلاحیت در مناقصات آتی خواهد بود. منوچهری گفت: برای آزادگان ما تابه‌حال با حدود پنج شرکت بین‌المللی MOU امضا کرده‌ایم، ولی اینکه حالا چند گروه به‌شکل کنسرسیوم در مناقصه خواهند آمد باید ببینیم اینها چگونه با همدیگر مشترک می‌شوند. پیش‌بینی می‌کنیم که شرکت‌های چینی با اروپایی‌ها شریک شوند و باید یک شریک ایرانی داشته باشند؛ این اتفاقی است که باید منتظر باشیم که ببینیم چند گروه خواهند آمد. این مقام مسئول درباره لغو قرارداد شرکت‌های چینی در آزادگان شمالی و یادآوران، گفت: به‌هرحال آنها هم آمادگی دارند که در مناقصات آتی ما شرکت کنند و ما به آزادگان فعلا در یک اسکوپ کلی نگاه می‌کنیم.
‌صادرات گاز به عراق یک قدم به اجرا نزدیک‌تر شد
در همین همایش، معاون امور بین‎الملل و بازرگانی وزیر نفت درباره نتایج سفر هفته گذشته هیئت ایرانی به عراق گفت: در این سفر، جزئیات دو تفاهم‌نامه برای امضا از سوی وزیران نفت دو کشور نهایی شد. «امیرحسین زمانی‌نیا» افزود: تفاهم‌نامه‎نخست درباره همکاری در توسعه میدان‌های مشترک پرویز (نفت‌خانه جنوبی) و دیگری‌ خرمشهر (سندباد یا سیبه) است. او مفاد تفاهم‌نامه دوم را مربوط به بقیه بخش‌های صنعت نفت از جمله نفت خام، ساخت تجهیزات، صادرات گاز، نوسازی پالایشگاه‌های عراق از سوی بخش خصوصی ایران و آموزش عنوان کرد. زمانی‌نیا درباره جزئیات صادرات گاز به بغداد گفت: ایران اکنون آماده صادرات گاز به بغداد و این کشور هم آماده دریافت گاز است. خط لوله صادرات گاز ایران به بغداد اکنون از گاز پر است، اما اعتبار اسنادی (ال‌سی) این طرح هنوز باز نشده و به محض حل مسائل مالی، گاز ایران به بغداد می‌رود. معاون وزیر نفت با بیان اینکه «ال‌سی» صادرات گاز ایران به عراق هم به‌زودی و هم‌زمان با سفر هیئت عراقی به تهران و در بانک موردنظر ایران، گشایش پیدا می‌کند، افزود: به گفته یونس صالح، معاون وزیر نفت عراق، مبلغ موردنظر برای پیش‌پرداخت اولیه این طرح تخصیص داده شده است. با توجه به نیاز عراق به گاز طبیعی برای مصارف نیروگاهی، طرح موضوع و مذاکرات قراردادی صادرات گاز ایران به عراق از نیمه دوم سال ١٣٨٩ آغاز و قرارداد فروش گاز به بغداد در تیرماه سال ١٣٩٢ در بغداد امضا شد. براساس توافق‌ها مقرر شد، گاز طبیعی صادراتی از طریق خط لوله ششم سراسری گاز و حدود ٢٢٨ کیلومتر خط لوله ٤٨ اینچ کوهدشت- نفت‌شهر به استان‌های دیاله و بغداد کشور عراق ارسال و از این راه، گاز مصرفی نیروگاه‌های المنصوریه، القدس و الصدر تأمین شود. مدت قرارداد صادرات گاز ایران به بغداد شش‌ساله با حداکثر حجم صادراتی ٣٥ میلیون مترمکعب در روز است. زمانی‌نیا، محور دیگر تفاهم‌نامه دوم با عراق را خط لوله نفت خام و فراورده بصره- آبادان- بصره عنوان کرد.

‌علی‌اصغر مونسان، مدیر‌عامل سازمان منطقه آزاد کیش، در این همایش گفت که تولید نفت خام در پنج‌ماهه نخست سال ١٣٩٢ حدود دومیلیون‌و ٧٠٠ هزار بشکه بود؛ اما پس از رفع تحریم‌ها در خرداد ١٣٩٥ تولید نفت ایران به بیش از سه‌میلیون‌و ٨٠٠ هزار بشکه رسید و صادرات نفت خام هم از دو میلیون بشکه عبور کرد و بیش از دو برابر شد. او ادامه داد: ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی هرچند در برخی از روزها رکورد صادرات دو‌میلیون‌و ۴۴۰ هزار بشکه نفت را ثبت کرد؛ اما متوسط صادرات نفت و میعانات گازی کشور امسال حدود دو میلیون بشکه در روز بوده است. علاوه‌بر‌این، امسال ایران حدود ۴۰۰ تا ۴۸۰ هزار بشکه فراورده‌های نفتی شامل گازوئیل، نفت کوره، گاز مایع و نفتای سبک و سنگین را هم به بازار عرضه کرده است. او گفت: متوسط تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی حدود سه‌میلیون‌و ۵۰۰ هزار بشکه بوده که در روزهای پایانی سال میلادی (اکتبر ۲۰۱۶) این تولید به سه‌میلیون‌و ۷۲۰ هزار بشکه در روز رسید و پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از چند طرح جدید تولید نفت ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار بشکه در روز پیدا کند. بر‌اساس‌این تولید نفت ایران سال ۲۰۱۷ میلادی بدون احتساب میعانات گازی به حدود سه‌میلیون‌و ۸۰۰ هزار بشکه تا سه‌میلیون‌و ۹۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید. مونسان تصریح کرد: ایران یکی از ارزان‌ترین تولیدات نفت در جهان را دارد و هزینه تولید هر بشکه نفت در ایران حدود هفت دلار است و ذخایر مجموع نفت و گاز کشور ۳۵۵ میلیارد بشکه معادل نفت خام و در رتبه اول جهانی قرار دارد و هنوز نزدیک به ۸۰ درصد بخش برداشتنی منابع، بهره‌برداری نشده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت