سهم ایران در تولید برق از زغال‌سنگ چقدر است؟

کد خبر: 609822

در حالی کشورهایی مانند چین تا ۷۵ درصد برق تولیدی خود را از زغال سنگ تهیه می‌کنند که ایران با دارا بودن ذخایر قطعی زغال سنگ حرارتی همچنان اقدام جدی برای تولید برق ارزان از این سوخت فسیلی نکرده است.

خبرگزاری تسنیم: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های انتخاب روش تولید برق، موضوع قیمت تمام شده برق تولیدی است که موجب توجیه پذیری اقتصادی ساخت نیروگاه می‌شود. شاخص هزینه هم تراز شده برق یکی از راهکارهای محاسبه قیمت تمام شده برق نیروگاه است. در این روش تمام هزینه‌های تولید برق شامل هزینه سرمایه گذاری برای ساخت نیروگاه، هزینه سوخت مورد نیاز و هزینه تعمیر و نگهداری به ازای هر واحد برق تولیدی محاسبه می‌شود.

محاسبات نشان داده است که قیمت برق تولیدی از نیروگاه زغال سوز ارزان‌تر از تمامی نیروگاه‌های فعلی حرارتی کشور است. اما به دلیل اینکه وزارت نیرو هزینه گاز مصرفی نیروگاه‌ها را نمی‌پردازد، این وزارت‌خانه تمایل دارد به‌جای احداث نیروگاه‌های زغال سوز، نیروگاه‌های گازی جدید بسازد. در شکل (1) منابع تولید برق در کشورهای چین، آلمان و آمریکا [1] نشان داده شده است.

همانطور که در شکل بالا نشان داده شده است زغال سنگ بالاترین سهم را در تولید برق سه کشور نام برده شده دارد. در جدول (1) سهم منابع نفتی و زغال سنگ در تولید برق کشورهای چین، آلمان و آمریکا در سال 2011 نشان داده شده است.[1]

بررسی‌ گزارش آمار تفصیلی صنعت برق در سال 94 نشان داده است که بیش از 95% از برق نیروگاه‌های کشور با استفاده از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود. از طرف دیگر وجود منابع غنی زغال ‌سنگ و برنامه‌های تشویقی وزارت نیرو به تنوع بخشی در سبد تامین انرژی برق، ایران را به کشوری مستعد برای ساخت و توسعه منابع تجدیدپذیر تولید برق سوق داده است. همچنین با توجه به پایان‌پذیری منابع فسیلی، وابستگی زیاد به نفت و گاز در تولید برق می‌تواند عاملی برای تهدید امنیت انرژی کشور باشد.

در حال حاضر منابع عظیم زغال سنگ حرارتی در نقاط مختلف کشور از جمله ناحیه طبس وجود دارد که به دلیل نبود نیروگاه زغال سوز در کشور تا به حال مورد استفاده قرار نگرفته است.

مهم‌ترین نگرانی توسعه نیروگاه‌های زغال سنگ سوز، مباحث آلودگی هوا، مباحث زیست محیطی ومصرف بالای آب دراین نیروگاه‌ها است که امروزه با ارتقای فناوری بهره برداری، مصرف آب در این نیروگاه ها با توجه به فناوری شست وشو و بازچرخانی مایع، به کمترین میزان رسیده است. همچنین با ورود روشهای جدید فیلترسازی مباحث زیست‌محیطی نیروگاه‌های زغال سنگ‌سوز نیز حل شده است.

بنابر این با توجه به وجود منابع قطعی زغال سنگ در کشور برای تولید برق، لازم است که زمینه تولید برق ارزان و حفظ منابع با ارزش نفت و گاز در کشور فراهم شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد