خبرگزاری فارس: با توجه به اینکه حملات به صنایع نفت نیجریه و دیگر اختلالات در عرضه نفت اثر افزایش تولید ایران و دیگر اعضای اوپک را خنثی کرد، تولید نفت این سازمان در ماه می کاهش یافت و از نزدیک رقم بی سابقهای که ماه گذشته ثبت کرد، فاصله گرفت.
به گزارش رویترز، افزایش تولید ایران و عربستان نشاندهنده این امر است که تولیدکنندگان بزرگ اوپک همچنان بر سهم از بازار تمرکز دارند. بر اساس آمارهای کشتیرانی و آمارهای منابع در شرکتهای نفتی، اوپک و شرکتهای مشاوراتی، عرضه نفت اوپک در از 32.64 میلیون بشکه در روز در ماه آوریل به 32.52 میلیون بشکه در روز در ماه جاری کاهش یافت. از زمانیکه این گروه در سال 2014 نقش تاریخی خود مبنی بر کاهش عرضه برای تقویت قیمتها را رها کرده است، تولید نفت اوپک افزایش یافته است. با این حال، نشانههای زیادی وجود دارد که برخی از تولیدکنندگان برای حفظ عرضه خود با مشکل روبرو هستند. بیشترین کاهش ماه می به علت حملات شبهنظامیان نیجریه به صنایع نفت این کشور رخ داد. این اختلال، عرضه نفت این کشور را به کمترین رقم در 20 سال گذشته رساند. به گفته منابع آگاه، تولید نفت نیجریه بیشتر به علت مشکلات در بندر هاریگا کاهش یافت. مشکلات بارگیری و دیگر مشکلات نیز باعث کاهش بیشتر عرضه نفت ونزوئلا شد. عراق که سریعترین رشد تولید در سال 2015 را داشته است نیز به علت قطع برق که صادرات از بنادر جنوبی را محدود کرد، نیز عرضه کمتری داشت. تولید نفت عراق در ماه
آوریل به رقم بیسابقهای رسیده بود. به گفته منابع آگاه، تولید نفت ایران در ماه می به 3.55 میلیون بشکه در روز رسید که بیش از تولید روزانه 3.50 میلیون بشکه در در سال 2011، سال پیش از تحریمهاست. با این حال هرگونه افزایش بیشتر در تولید نفت ایران کمتر خواهد بود. به گفته یک منبع آگاه «برگشتن به سطح تولید پیش از تحریمها مشکل نبود...رسیدن به سطح تولید بالاتر از این میزان سختتر خواهد بود.» بر اساس این گزارش، تولید عربستان نیز از 10.15 میلیون بشکه در روز در ماه آوریل به بیش از 10.25 میلیون بشکه در روز در ماه می رسید.
دیدگاه تان را بنویسید