سنجاق کردن رشد تولید ملی به صنعت خودرو ، عجیب نیست ؟
مدیران ارشد اقتصادی دو لت یازدهم با استناد به برخی تحولات سیاست خارجی و پیامدهای مثبت پدیدار شده پس از مصالحه هسته ای پیش بینی می کنند رشد اقتصاد ایران در ۱۳۹۵ به دست کم ۵در صد برسد.
ساعت 24: سازمان های معتبر اقتصادی جهان مثل بانک جهانی و صندوق بین المللی پول احتمالا برپایه گزارش های دریافتی از منابع ایرانی مثل بانک مرکزی و وزارت اقتصاد امیدوارند اقتصاد ایران به رشد ۵تا ۶درصدی دست یابد و نهادهای اندازه گیری تحولات اقتصاد کشورهای جهان مثل یورومانی ،مویز و ...نیز برهمین پایه گزارش رشد ایران را داده اند. پرسش مهم این است که منابع مالی رشد از کدام محل تامین خواهد شد و کدام بخش ها پیشران رشد خواهند بود. شاید تعجب کنید که دومقام ارشد اقتصاد دولت یعنی علی طیب نیا وزیر اقتصاد و مسعود نیلی مشاور ارشد اقتصادی رییس جمهور سهمی از رشد احتمالی را به صادرات خودرو اختصاص داده اند که با توجه به اندازه و کیفیت صنعت خودرو ایران کمی تعجب برانگیز است.
علی طیب نیا وزیر اقتصاد ایران در اسفند ۱۳۹۴ و در وضعی که امید در دولت برای رشداقتصادی روند فزاینده ای داشت در باره بخش های پیشران اقتصادی رشد می گوید: در صنعت خودروسازی ایران سرمایه گذاری قابل توجهی انجام شده استو قابلیت خوبی دارد. اگر توانایی داخلی صنعت خودرو ایران باسرمایهگذاری خارجی بنگاههای بزرگ خارجی ترکیب شود و تولید برای بازار چند صد میلیونی همسایه باشد رشد قابل ملاحظه ای می کند و از پایه های رشد می شود. وزی اقتصاد ایران اما نگاهش به بازار خودرو کدام کشور همسایه است را توضیح نمی دهد . در همساگی ایران چند دسته کشور مستقرند که ترکیه و تا اندازه ای عراق توانایی واردات خودرو دارند. ترکیه اما به نظر نمی رسد بازارش را در اختیار ایران قرار دهد و عراق نیز در وضعیت نامناسبی قراردارد و سقوط قیمت نفت توانایی مصرف کنندگان عراقی را به شدت کاهش داده است. آیا منظور وزیر اقتصاد ازبازار چند صدمیلیونی همسایه ها افغانستان ،روسیه و ترکمنستان است ؟ به نظر می رسد بازار این کشورها نیز برای صادرات ایران در حوزه خودرو چندان مناسب نباشد. کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز اکنون با ایران چالش دارند و حاضر نمی شوند به سادگی بازار خودرو خود را در اختیار ایران قرار دهند. مسعود نیلی مشاور ارشد اقتصادی رییس جمهور ایران نیز می گوید. بخش خودرو همانند سال ۱۳۹۳ دوباره سبب تحقق رشد اقتصادی ایران می شود . آمار نشان می دهد در زمستان ۱۳۹۴ منحنی تولید خودرو شیب صعودی دارد. وی که با واکنش منفی بهکیش در میزگرد انجام شده تجارت فردا در باره ناتوانی فروش بیشتر خورو در بازار ایران مواجه می شودمی گوید: در قرارداد جدید پژو با خودروسازهای ایرانی بر صادرات ۳۰درصدی تولید تاکید شده و صادرات این خودروها به بازارهای همسایه به توسعه صادرات منجر می شود و بخشی از رشد ۵درصدی اقتصاد در سال ۱۳۹۵ را محقق می کند.
کارشناسان صنعت خودرو باورندارند قرار داد |پژو در سال آینده در ایران به میزانی خودرو تولد ی کند که 30 در صد ان رابتوان به بازارهای همسایه صادرکرد. گره زدن رشد اقتصاد حتی در اندازه نیم در صد به صادرات خودرو دست کم در شرایط حاضر که ازسوی دومقام ارشد دولت یازدهم به طور یکسان تایید می شود از گونه های کمیاب و عجیب اعتماد به صنعتی است که شهروندان ایرانی را نیز به لحاظ کیفیت مجاب نمی کند
دیدگاه تان را بنویسید