دعوای بیمه مرکزی و وزارت بهداشت بالا گرفت+سند
درحالی طبق اعلام بیمه مرکزی از سال ۸۶ تا کنون بیش از ۷ هزار میلیارد تومان عوارض از سوی صنعت بیمه بابت بیمه شخص ثالث پرداخت شده که براساس آن باید مجروحان حوادث رانندگی کاملاً رایگان درمان شوند ولی ...
چراکه به استناد بند ب ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه، «برای تامین بخشی از منابع لازم جهت ارائه خدمات تشخیصی و درمانی به مصدومین ترافیکی باید معادل 10 درصد از حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد از شرکتهای بیمه تجاری اخذ و به طور مستقیم طبق قبض جداگانه به حساب درآمدهای اختصاصی نزد خزانهداری کل کشور به نام وزارت بهداشت واریز گردد".
برهمین اساس، امین تأکید داشت که طی سال های گذشته صنعت بیمه چند برابر سرمایه خود به وزار بهداشت، نیروی انتظامی و صندوق تأمین خسارت بدنی عوارض پرداخت کرده ولی به جز صندوق سایر نهادها گزارشی از هزینه کرد این عوارض ارائه نداده اند.
البته این موضوع هم مطرح شد که صنعت بیمه عوارض را به موجب قانون به وزارت بهداشت می پردازد تا مجروحان حوادث رانندگی به صورت رایگان در بیمارستان ها "درمان" شوند. بماند که بیمارستان ها و مراکز های بهداشتی دولتی هنگام پذیرش بیماران اورژانسی بعضاً شیطنت هایی می کنند.
ولی "درمان" شدن بیماران و مجروحان حوادث رانندگی نکته ای بود که در سخن رئیس کل بیمه مرکزی بارها مورد تاکید قرار گرفت. ولی بعد از این اظهارات وزارت بهداشت واکنش نشان داد و اعلام کرد که مسئولان بیمه مرکزی اسناد عدم پذیرش مصدوم در بیمارستانها را ارائه کنند.
محمد حاجیآقاجانی ضمن تکذیب اخباری به نقل از رئیس بیمه مرکزی در برخی از رسانهها مبنی بر اینکه برخی از بیمارستانها برای هزینههای درمانی مصدومان به علت بدهی بیمهها پول دریافت میکنند، اظهار داشت: اگر مسئولان بیمه مرکزی ایران اسنادی مبنی بر عدم پذیرش مصدوم یا دریافت پول از بیمار در بیمارستانهای وزارت بهداشت دارند، آنها را ارائه کنند تا مورد بررسی قرار دهیم.
حاجیآقاجانی ادامه داد: براساس قانون، تامین بخشی از منابع لازم، جهت پوشش خدمات درمانی برای مجروحین حوادث ترافیکی پیش بینی شده است.
بعد از این اظهارات بود که بیمه مرکزی مستنداتی را منتشر و اعلام کرد: صنعت بیمه طی این مدت به طور متوسط ماهیانه حدود 67 میلیارد تومان از محل حق بیمه شخص ثالث به این سه نهاد پرداخت کرده است.
بنابراین گزارش، کل عوارض پرداختی صنعت بیمه در این بازه زمانی به وزارت بهداشت بیش از 3 هزار و 354 میلیارد تومان، به نیروی انتظامی بیش از یک هزار و 831 میلیارد تومان و به صندوق تأمین خسارت های بدنی بیش از یک هزار و 839 میلیارد تومان بوده است.
محل مصرف عوارض پرداختی وزارت بهداشت طبق قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه درمان فوری و بدون قید وشرط مصدومان حوادث رانندگی؛ نیروی انتظامی طبق قوانین بودجه سنواتی کاهش تصادفات رانندگی و صندوق تأمین خسارت های بدنی طبق قانون شخص ثالث پرداخت خسارت های بدنی(جرح، فوت و هزینه های پزشکی) وارده به اشخاص ثالث ناشی از حوادث رانندگی و حمایت از ایشان در مواردی که رانندة مسبب حادثه بیمه نامه نداشته یا معلوم نباشد
نحوة هزینه کرد منابع دریافتی صندوق تأمین خسارت های بدنی مشخص است اما از نحوة هزینه کرد سایر منابع تخصیص داده شده تاکنون گزارش مستندی ارائه نشده است.
در ادامه جدول عوارض پرداختی از محل بیمه شخص ثالث طی سال های گذشته را مشاهده می کنید؛
دیدگاه تان را بنویسید