مهر: «ارقام اعلام شده درباره ذخایر طلای کشور در آن دوره (دوره ریاست محمود بهمنی بر بانک مرکزی) خیلی درشتتر از واقع بود و با ارقام واقعی مطابقت نداشت. احتمالاً به دلیل شرایط خاص آن دوره و با نیت خیر و القای احساس امنیت در مردم، آن ارقام اعلام میشد.» این اظهارات ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی است که اخیرا رسانهای شده و بازتاب بسیار گسترده ای داشته است.
این در حالی است که محمود بهمنی رئیس کل سابق بانک مرکزی در گفتگوی کوتاه با مهر، نظر متفاوتی با آنچه که ولیالله سیف گفته است، دارد.
بهمنی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر که پرسید ولی الله سیف گفته است که در اعلام آمار ذخائر طلای کشور در دوره جنابعالی، بزرگنمایی شده است، گفت: «دوست بسیار گرامی، بسیار خوب و بسیار عزیز ما توجه داشته باشند آمار اعلام شده ذخائر کشور اعم از طلا و ارز و... دقیقا همان است که توسط مسئولان بخش ارزی بیان میشود و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اعلام آمار هرگز خلاف نگفته و نخواهد گفت.»
رئیس کل سابق بانک مرکزی در مردادماه سال ۱۳۹۰ در مصاحبه ای از ذخایر ۵۰۰ تنی طلا سخن گفته و اعلام کرده بود، میزان مصرف سالانه طلا در کشور رقمی معادل ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم است و در همان تاریخ تاکید کرده بود: افزایش قیمت جهانی طلا از دو سال قبل پیش بینی شده بود، به همین منظور در حال حاضر ذخیره خوبی در زمینه طلا داریم و رقم قابل توجهی به ذخایر کشور اضافه شده است، میزان ذخایر طلا برای مصرف ۱۵ سال کشور کافی است.
البته ولی الله سیف گفته است: سیاست بانکمرکزی در دوره کنونی آن نیست که طلا را در حد خیلی زیاد یا بیش از حد نیاز وارد کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرده است: یکی از اقدامات مثبت بانک مرکزی در زمینه مدیریت ذخایر، برگرداندن حدود ۱۳ تن طلای کشور از آفریقای جنوبی در دوره تحریمها است. حدود ۸ تن طلا هم در چارچوب توافق ژنو به کشور بازگشته و ذخایر طلای دیگری غیر از آنچه که گفته شد، در خارج از کشور نداریم.
به گفته سیف، با توجه به وضعیت مناسب ذخیره طلای کشور و آرامش حاکم بر بازار جهانی طلا، امیدواریم نیازی به دخالت خاص بانک مرکزی نباشد.
دیدگاه تان را بنویسید