رونمایی دستورالعمل مقاوم‌سازی دربرابر زلزله

کد خبر: 426965

رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن وشهرسازی با اشاره به رونمایی مجموعه دستورالعمل‌های مقاوم سازی سازه‌های شهری در برابر زلزله و بانک اطلاعات قیر و آسفالت گفت:شورای عالی تحقیقات با بودجه قابل توجه و فراتر از بودجه‌های مجلس و دولت تشکیل شد.

تسنیم: محمد شکرچی زاده در نشست خبری با بیان این‌که در وزارت راه و شهرسازی به موضوع تحقیقات نگاه راهبردی وجود دارد، اظهار کرد: در مرکز تحقیقات مسائل و فعالیت‌های انجام شده با نگاه کاربردی است. اخیرا شورای عالی تحقیقات با ریاست وزیر راه و قائم مقامی رئیس مرکز تحقیقات تشکیل شده که بودجه قابل توجه و فراتر از بودجه‌های مجلس و دولت برای آن پیش‌بینی شده است.

وی تصریح کرد: فعالیت‌های مرکز تحقیقات صرفا پروژه‌های تحقیقاتی نیست و در حوزه پژوهشی، گواهینامه‌های فنی و... نیز فعالیت می‌کنیم.

وی افزود: مسئولیت تدوین مقررات و ضوابط ساختمان بر عهده مرکز تحقیقات قرار گرفت و سیاست وزارتخانه این است که در این مرحله حرفه مهندسی کشور در این تدوین به کار گرفته شود. به عبارت دیگر افرادی که قرار است مقررات ملی را اجرا کنند در تدوین این مقررات مشارکت کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در وزارت راه و شهرسازی 85 درصدی قیر مصرفی کشور را مورد استفاده قرار می‌دهیم و 30 درصد از هزینه راه‌های کشور مربوط به قیر است. از این رو حفظ مشخصات قیر در زمان اجرا بسیار با اهمیت است.

شکرچی زاده با بیان این‌که در بخش قیر و آسفالت مرکز تحقیقات دو کار مهم انجام شده است، اظهار کرد: جایگزینی قیرهای امولسیون به جای قیرهای محلول است، گفت: در اکثر کشورهای دنیا این اتفاق روی داده اما در ایران هنوز این برنامه انجام نشده است. سالانه 500 هزار تن قیر به صورت محلول مصرف می‌شود و با برنامه‌ریزی صورت گرفته در حال حرکت به سمت استفاده از قیرهای امولسیونی هستیم.

وی با اشاره به این‌که یکی دیگر از کارها دو جداره کردن تانکرهای قیر است، افزود: قیر درجه حرارت زیادی دارد و تا زمان مصرف می‌تواند سرد شود که این مسئله کیفیت آنرا پایین می‌آورد. از چند سال پیش کارهای تحقیقاتی این موضوع آغاز شده و خوشبختانه به آمار خوبی در زمینه استفاده از تانکرهای دوجداره دست یافته‌ایم که موجب کاهش مصرف سوخت و حفظ کیفیت قیر می‌شود.

*3200 تانکر حمل قیر تا پایان سال دو جداره می‌شود

عقیل قدیم مدیر بخش قیر و آسفالت مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی نیز با بیان این‌که امروز در کشور هیچ کارخانه آسفالتی نیست که بدون گواهینامه فنی وارد قرارداد با وزارت راه و شهرسازی شود، بیان کرد: در حوزه‌ تانکرهای حمل قیر سالانه 32 میلیارد تومان در کشور دود می‌شود، این در حالی است که هیچ کشوری پیشرفته‌ای از تانکرهای یک جداره برای حمل قیر استفاده نمی‌کند.

وی یادآور شد: 3200 تانکر حمل قیر با فوریت تا پایان سال دو جداره می‌شود، ضمن آن‌که از پارسال تاکنون 380 تانکر حمل قیر دو جداره شده است.

وی با بیان این‌که استفاده از قیرهای امولسیونی سالانه 450 میلیارد تومان صرفه‌جویی مستقیم به دنبال دارد، بیان کرد:‌ هدفگذاری شده تا پایان سال از 150 هزار تن قیر امولسیونی استفاده شود ضمن آن‌که شهرداری هم قول داده حدود 50 هزار تن قیر امولسیونی استفاده کند که مجموعا امسال 200 هزار تن قیر امولسیونی استفاده خواهد شد.

*رونمایی از سایت دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان

احمدی رئیس شورای تدوین مقررات ملی ساختمان نیز در این نشست، گفت: سابقه مقررات ملی ساختمان به حدود دو دهه اخیر برمی‌ گردد و غیر از آئین‌نامه 2800 باید مجموعه‌ای از قوانین برای تامین آسایش و ایمنی و دوام ساختمان‌ها با رعایت استانداردهای محیط زیستی و بهداشتی باید داشته باشیم.

وی افزود: از این طریق سلامت جامعه با روش‌های اقتصادی تامین می‌شود. این مسئله در سلامت جامعه از این بابت که سرمایه‌های مادی و معنوی ما در پناه این ساختمان‌ها هستند، اثرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: بزرگترین سرمایه‌گذاری عمرانی در بخش ساختمان کشور در راستای توسعه ساختمان صورت می‌ گیرد که باید ضابطه مند باشد.

وی با یادآوری این‌که در دوره قبل وزارت آخوندی این موضوع در 20 مبحث تدوین شد، تصریح کرد: در دو دهه اخیر مجموعه کم نظیری از راهکارها و مقررات با در نظر گرفتن وضعیت ساخت و ساز و همچنین حجم پروژه‌های جاری تهیه شد.

رئیس شورای تدوین مقررات ملی ساختمان بیان کرد: در دوره اخیر و از اواخر سال 92 تدوین مقررات ساختمان به مرکز تحقیقات محول شد که در این زمینه شورای تدوین با 25 تن از بزرگان حوزه ساخت و ساز کشور فعالیت گسترده‌ای را برای اصلاح و بهبود بخشی و تکمیل این مقررات آغاز کرده است.

احمدی خاطرنشان کرد: در این بخش حدود 17 جلسه سراسری داشته‌ایم علاوه بر این‌که 400 جلسه کمیته تخصصی نیز برگزار شده است. هم‌اکنون این مقررات در زمینه‌های مربوط به ایمنی در برابر آتش سوزی، ساختمان‌های بتنی و فولادی، صعنتی‌سازی ساختمان، لوله‌کشی گاز و روش‌های نگهداری و تعمیر ساختمان‌های موجود در حال بازبینی است.

وی گفت:‌ شورای تدوین با بدنه تحقیقاتی مرکز و دانشگاه‌ها برقرار کرده و تعداد حدود 25 پروژه پشتیبان برای بهبود بخشی این مقررات تدوین و برخی از آنها آغاز شده است. علاوه بر این به صدها هزار نفر مهندسان کشور نیازمندیم تا مشکلات و راهکارهای مد نظر آنها به اطلاع مسئولان و دست‌اندرکاران مقررات ملی ساختمان برسد.

وی با بیان این‌که در این راستا سامانه سراسری مناسبی برای ارتباط فنی با مهندسان کشور فراهم شده است، گفت: یکی از اهداف راه‌اندازی این سامانه تعامل با مهندسان است که در این راستا سایت دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان به نشانی اینترنتی Nbri.ir امروز رونمایی می‌شود.

*به‌روزرسانی بانک اطلاعات راه مسکن و شهرسازی با 10 میلیون رکورد

بختیاری مدیر سایت مدیریت اطلاعات راه مسکن و شهرسازی مرکز تحقیقات نیز گفت:‌ مدیریت اطلاعات راه مسکن و شهرسازی از یانک‌های اطلاعاتی مختلف از جمله ساختمان و مسکن تشکیل شده که اخیرا با دریافت 10 میلیون رکورد آماری به روز شده است. مدیریت شبکه شتاب‌نگاری کشور بانک اطلاعاتی دیگری است که اطلاعات را به اطلاع متخصصان می‌رساند. همچنین سامانه جدیدی به نام سامانه پژوهشی وزارت راه و شهرسازی است که امروز رونمایی می‌شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی بانک اطلاعاتی قیر و آسفالت، افزود: امیدواریم جامعه فنی کشور از اطلاعات این سامانه به خوبی بهره‌برداری کنند.

علاوه بر سامانه‌هایی که به آنها اشاره شد، بانک اطلاعات ساختمان و مسکن با حدود 30 میلیون رکورد رسما رونمایی شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد