پورت پرس: محسن گروسی با تاکید بر اینکه تولید خودرو با 3 شرط مقرون به صرفه است گفت: کیفیت بالا، قیمت تمام شده پایین و استفاده از فناوری های روز می تواند تولید را توجیه اقتصادی کند و متاسفانه شرکتهای خودرو سازی ما بدون توجه به این 3 گزینه راه خودشان را می روند و در نتیجه هم خریدار از خودرویی که میخرد رضایت ندارد و هم شرکتهای خودروساز مدعی هستند که تولیدشان زیان ده است. وی از تولید یک میلیون و 300 هزار خودرو در سال 1390 خبر داد و گفت: کشور ما توانایی این را دارد که بیش از این میزان هم خودرو تولید کند. عضو کمیسیون صنایع مجلس از پیش بینی تولید 3 میلیون دستگاه خودرو در سال خبر داد و گفت: این انتظار زیادی نیست زیرا هم قطعه سازان خوبی داریم و هم از نظر توانایی فنی و نیروی انسانی در نقطه قابل قبولی هستیم اما با کمال تاسف شاهد بازار شکننده خودرو و قیمت بالای این محصول هستیم. وی با یادآوری اینکه سازمانهای نظارتی در بحث کنترل قیمت خودرو ورود کردند گفت: با وجود جلسات مکرری که برگزار شد و رفتاری که مجلس نشان داد، اما نه تنها قیمت خودرو پایین نیامد و حتی ثابت نماند، بلکه افزایش هم داشت و این عمل بسیار تامل برانگیز است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی از آشفتگی عرضه و تقاضای خودرو در کشور ابراز تاسف کرد گفت: این قانون در کشور ما سرگردان است و نمی دانیم چرا خودرو به اندازه کافی تولید و عرضه نمی شود. وی از نیاز سالیانه یک میلیون خودرو برای مصرف داخلی خبر دادو گفت: نباید نگران افزایش تولید باشیم زیرا بقیه آنرا می توانیم صادر کنیم. گروسی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی هر تولید نبود بازار فروش است گفت: در این بازار خودروسازان باید سود هزاران میلیارد تومانی داشته باشند اما با کمال تاسف شاهد هستیم که خودروسازان از زیان 2 هزار میلیاردتومانی خبر می دهند و این جای تعجب دارد. وی با اشاره به فرمولهای اقتصادی که سود بییشتر را در فروش بیشتر تعریف می کند گفت: متاسفانه خودروسازان ما به دنبال این هستند تا با تولید کم و گران فروشی، سود ببرند و این سیاستی است که در آن خریدار فراموش می شود. نماینده شهریار با تاکید بر اینکه اکنون صادرات خودرو توجیه خوبی دارد گفت: وقتی خودروهای تولید ایران در داخل و خارج بازار خوبی دارد، معنا ندارد که تولید را افزایش ندهیم و به صادرات فکر نکنیم. گروسی با تاکید بر افزایش کیفیت خودروهای تولید داخل گفت: اگر
تولید خودور را بالا ببریم اما کیفیت نداشته باشد، خریدار داخلی رغبتی به خرید خودرو داخلی ندارد و حاضر می شود خودرو خارجی را با قیمتی گرانتر بخرد همانگونه که امروزه بازار خودروهای خارجی رونق خوبی دارد. بنا بر این خودروسازان داخلی ناچار هستند کیفیت را بالا ببرند و قیمت را پایین بیاورند.
دیدگاه تان را بنویسید