فارس: غلامحسین تقینتاج در مناظره امروز در پاسخ به انتقاداتی که به بانکهای خصوصی میشود گفت: نباید بانکهای دولتی و خصوصی را نیز در یک جا دید چرا که بانکهای خصوصی قواعد و قوانینی دارد که باید آن را بپذیریم. در ادامه محمدرضا دیانی از طهماسب مظاهری اینگونه سؤال کرد: با توجه به سوابقی که شما دارید چه دستهایی در پشت صحنه وجود دارد که انقدر قوی است چرا که من به بانک مراجعه کردم و میگویم باید فلان بخشنامه اجرا شود اما میگویند ما بخشنامه بانک مرکزی را قبول نداریم. از دولت جدید هم تعجب میکنم که از پس بانک مرکزی بر نمیآید. در یکی از بخشنامهها که میتوانستند برای 30 درصد اعتبارسنجی بگیرند بخشنامه دیگری آمده است و میگویند باید به صورت نقدی پرداخت شود واقعا چه دستهایی در کار است چه عواملی باعث شده است تا مجلس و دولت نتوانند اصلاحیه نظام بانکی را تصویب کنند. طهماسب مظاهری در پاسخ به این سؤال گفت: اگر درباره دست های جلوی صحنه صحبت کنیم کفایت میکنیم و دستهای پشت صحنه را بگذاریم برای برنامههای بعدی. وی افزود: دولت قبل قول کاهش سود بانکی را داد و به نظر من از روی عدم اطلاع و یا ندانم کاری بود اما پس از آن
اقداماتی انجام دادهاند که منجر به افزایش تورم شد. در روزهای اول دولت احمدینژاد اقتصاددانها نامهای نوشتند و اعلام کردند که این اقدامات دولت باعث تورم میشود. اما در حالت خوشبینانه اعتقاد دولت بر این بود که افزایش نقدینگی باعث تورم نمیشود در حالی که واقعیت این است که افزایش نقدینگی با تاخیر زمانی منجر به تورم می شود و ما امروز چوب ندانم کاری و خطای آن روز دولت را میخوریم که بیمحابا نقدینگی را اضافه کرد. رئیس اسبق بانک مرکزی گفت: میزان نقدینگی در مردادماه سال 84، 70 هزار میلیارد تومان و در مردادماه سال 86 معادل 140هزار میلیارد تومان و امروز نزدیک به 600 هزار میلیارد تومان است. وی افزود: وقتی دولت خودش را مالک و صاحب منابع سپردهگذاری بانکهای دولت میداند وقتی که خودش را صاحب اختیار و مالک سپرده مردم میداند، سهامداران بانکهای خصوصی هم خودشان را ذینفع سپردههای بانکهای خصوصی میدانند. خود آقای نتاج که اینجا هستند میتوانند در این خصوص شهادت بدهند چرا که در بانکهای خصوصی سهامداران عمده سپردههای بانکی را به عنوان منابعی برای حل مشکلات خودشان میدانند. که این موضوع علتالعلل خیلی از مشکلات است.
مظاهری گفت: هفته پیش یک قراردادی برای من آورده بودند که یک مؤسسه مالی و اعتباری گفته بود برای این تسهیلات دو برابر اعتبار سفته میگیرم 35 درصد سود میگیرم و در پایان هر چقدر که سود کردید 50 درصدش سهم من است.
دیدگاه تان را بنویسید