تحریم یک‌برنامه‌تلویزیونی ازسوی‌مدیران‌دولتی

کد خبر: 226990

فارس: تهیه‌کننده برنامه اقتصادی «پایش» گفت: مسئولان دولتی سینه تنگی دارند و برنامه ما را تحریم کرده‌اند، التماس هم می‌کنیم به این برنامه نمی‌آیند.

فارس: برنامه تلویزیونی «پایش» در طول چندماهی که یکشنبه شب‌ها بطور زنده از شبکه یک سیما پخش می‌شود، توانسته مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند. این برنامه به تهیه‌کنندگی «سیدامیر سیاح» و اجرای «مرتضی حیدی» پخش می‌شود که متن مصاحبه با سیاح را در ادامه می‌خوانید:

برنامه‌های اقتصادی در اولویت صداوسیما نیست

** برخی به «پایش» می‌گویند نود اقتصادی، نظر شما چیست؟

-من خودم از طرفداران پر و پا قرص نود هستم و نوآوری‌های این برنامه را تحسین می‌کنم ولی اگر پایش 12 سال پیش شروع شده بود و دستمان برای نقد اقتصاد به اندازه دست نود برای نقد فوتبال باز بود، الان به برنامه نود می‌گفتند «پایش فوتبالی»!

** از بازخوردها و تاثیراتی که برنامه پایش در جامعه داشته بگویید؟

- برنامه پایش از اردیبهشت سال 91 و به مناسبت سال تولید ملی روی آنتن رفت و هدفش هم این بود که تحولات اقتصادی ایران را برای مخاطب عام سیما تشریح کند و نیز با معرفی کارآفرینان موفق نشان بدهد که چگونه می‌توان در ایران کسب و کار موفقی راه انداخت.

** در این مدت توانستید آنچه مد نظرتان بود را اجرایی کنید؟

-راستش برنامه‌های اقتصادی در اولویت مدیران صداوسیما نیست به همین دلیل ما راه طول و درازی در پیش داریم و تلاش می‌کنیم که اول به مدیران صداوسیما بقبولانیم که برنامه‌های اقتصادی نیز چیزی کم از برنامه‌های نمایشی، ورزشی و سرگرم کننده در جلب مخاطب ندارند. ما در گام اول باید این نکته را به مسئولان ثابت کنیم تا مثل برنامه‌های نمایشی وقت مناسبی برای پخش به ما بدهند.

** بازخوردها چطور بود؟ در این مدت فقط همان مخاطب خاص جذب شدند یا توانستید مخاطب عام را هم درگیر کنید؟

- ما از همان ابتدا هم مخاطبان عام را مد نظر داشتیم. یک تلقی نادرست و فراگیر درباره مخاطبان برنامه‌های اقتصادی میان برنامه‌سازان اقتصادی در تلویزیون وجود داشته، این است که همواره مخاطب برنامه‌های اقتصادی را مسئولان و کارشناسان در نظر می‌گرفتند. درحالی که ما در پایش برای عموم مردم حرف می‌زنیم. البته من نمی‌توانم بگویم برنامه موفق بوده یا خیر درباره میزان موفقیت پایش باید مردم و نیز موسساتی که به طور علمی نظرسنجی می‌کنند، درباره این موضوع قضاوت کنند. البته من ترجیح می‌دهم تا تعداد پیامک هایی که به برنامه ارسال می‌شود، هفت رقمی نشده درباره آن صحبت نکنم.هر وقت بیشترین میزان پیامک ارسالی را به خود اختصاص دادیم در این زمینه صحبت می‌کنم.

در کمتر از یک‌سال پربیننده‌ترین برنامه سیما می‌شویم

** الان میزان پیامک‌های دریافتی شما چقدر است؟

-بالاترین میزان آن 420 هزار پیامک در برنامه‌ای است که آقای رجالی دعوت شده بودند. در برخی شب‌ها هم پیامک‌های کمتری به برنامه زده شده است.

** به نظر خودتان این رقم آمار خوبی است؟

-با توجه به پتانسیلی که یک برنامه اقتصادی دارد، هنوز راضی نیستم. البته مدیران ارشد سیما اظهار تعجب می‌کنند چراکه چنین استقبالی از یک برنامه غیر نمایشی و غیر فان، بی‌سابقه بوده است. به من گفتند حتی برنامه‌هایی که بازیگران سینما را می‌آورند هم این تعداد پیامک برای یک برنامه نمی‌رسد. ادعای ما این است که به اندازه برنامه‌های نمایشی می‌توانیم پربیننده باشیم.در حال قبولاندن این موضوع به مدیران سیما هستیم.

** راه حل و پیشنهاد خود شما چیست؟

-در موضوع اقتصادی، اگر با مخاطب صادق باشیم و به شعور او احترام بگذاریم، کافی است و مخاطب خود به خود به برنامه جذب می‌شود.

** به نظر شما موضوع صداقت تنها مقوله جذب مخاطب است؟ فاکتورهای دیگر مانند ساعت پخش و یا ساختار برنامه جایی ندارند؟

- ساعت پخش خارج از کنترل ماست محدودیت‌های دیگری هم در سیما وجود دارد که آن هم دست ما نیست.

** با توجه به این محدودیت‌ها شما همچنان معتقدید که می‌توان برنامه موفق و پر بیننده‌ای ارائه داد؟

- بله. آنچه که مد نظر ماست این است که بعد از سریال‌های ویژه، پر‌بیننده‌ترین برنامه سیما باشیم و آنچه که کمتر از این است را موفقیت برجسته نمی‌دانیم.

** چند درصد این راه را طی کرده‌اید؟ چه زمانی به این جایگاه می‌رسید؟

- اگر زمانی که به برنامه فوتبال یا برنامه‌های نمایشی اختصاص می‌دهند، به پایش اختصاص بدهند، در کمتر از یک سال این کار را انجام می‌دهیم.

دولتی‌ها فشار می‌آورند پایش را تعطیل کنیم

** پس زمان برای شما فاکتور تعیین‌کننده‌ای است؟

-بله. در برخی شهرستان‌ها مردم ساعت 9 شب می‌خوابند. پخش برنامه ما 23:20 شروع می‌شود. ادعای ما این است که می‌توانیم پر‌بیننده‌ترین برنامه تلویزیون به جز آثار نمایشی خاص بشویم که با ساعت‌ها تیزر و تبلیغات و هزینه‌های میلیونی ساخته می‌شود.

** در مباحث اقتصادی کدام وجهه اقتصاد برایتان مهم‌تر بوده است؟

- اصلی‌ترین وجهه برنامه پایش این است که با مردم صادق است و سعی می‌کند که به سوالات عموم در مقوله اقتصاد به زبان ساده و با ابزارهای بصری پاسخ بدهد.

** مهمانان با توجه به رویکرد برنامه چطور انتخاب می‌شوند؟

-ما سه جور مهمان داریم. یک دسته مسئولان و مقامات دولتی هستند. یک دسته کارآفرینان نمونه و برتر و یک دسته هم تحلیل‌گران و منتقدان آزاد. که خوشبختانه تحلیلگران و کارآفرینان نمونه استقبال خوبی از برنامه داشته‌اند اما مسئولان دولتی برنامه را تحریم کرده‌اند و فشار زیادی به ما آورده‌اند که برنامه را تعطیل کنیم.

دولتی‌ها خوش‌شان نمی‌آید بگوییم تحریم‌ها بی‌اثر بوده است

**دلیل این کار چه بوده است؟

-خوب آنها از ما می‌خواهند که واقعیت‌های اقتصادی را سانسور کنیم و سوءمدیریتهایشان را به مردم نگوییم. آنها خوششان نمی‌آید که بگوییم تحریم‌ها در اقتصاد بی‌اثر بوده و مشکل از مدیریت است. آنها از اینکه ما درآمدهای نفتی 30 سال پیش تا امروز را به مردم نشان دهیم، عصبانی می‌شوند و فشار می‌آورند تا پایش تعطیل یا ساکت شود.

** این اعمال فشار بیشتر بر شما بوده یا رؤسای سازمان؟

-بر مدیران و رؤسا بوده است.

** نتیجه هم داده؟

-خوشبختانه مدیران ارشد سازمان تاکنون برخوردی منطقی کرده‌اند. به مخالفان می گویند شما هم بیایید در برنامه و حرفتان را بزنید. اما مسئولان دولتی با وجود اصرار و حتی التماس ما، متاسفانه در پایش حاضر نمی‌شوند. مدیرکل روابط یکی از وزارتخانه‌ها می‌گفت شما یکشنبه شب‌ها با بولدوزر از روی وزارتخانه ما رد می‌شوید و صبح‌ها دوشنبه همه معاونان وزیر با عصبانیت از پایش گله می‌کنند تا صدایتان را ببریم. به نظر من آنها دچار توهم هستند چرا که رسانه دوست مسئولان اجرایی است نه دشمن آنها. آنها در حقیقت خودشان، خودشان را از حضور در برنامه منع و محروم کرده‌اند. نمی‌خواهند با واقعیت‌های اقتصادی روبرو شوند و ترجیح می‌دهند به سمت معاونت سیاسی صداسیما و میزگردهای خبری بروند و با مجریانی که سوالات کلیشه‌ای و هماهنگ شده می‌پرسند، مصاحبه کنند. مجریان هم در مقابل پاسخ‌های آنها دایم سرشان را به نشانه تائید تکان بدهند.

به خطوط قرمز صداوسیما احترام می‌گذاریم

**تحریم مسئولان اجرایی منجر به آسیب به برنامه نشده است؟

-طبیعتا تاثیرگذار است. اگر مسئولان دولتی قبول می‌کردند که با واقعیات روبرو شوند و حرف مردم را گوش بدهند، پای حرف مردم بنشینند، طبیعتا بازخورد برنامه بیشتر بود.

** شما در انتخاب موضوعات و زدن حرف‌هایتان محدود نشدید؟

-هر جایی خط قرمزهایی دارد، ما هم به خطوط قرمز صداوسیما احترام می‌گذاریم.

** این اعمال فشار بر کار شما تاثیر گذاشت یا فقط منجر به عدم حضور مسئولان دولتی شد؟ شما را مجبور به خودسانسوری نکردند؟

-طبعا مجبور شدیم کمی رعایت کنیم چون سینه مسئولان دولتی بسیار تنگ است و از حرف مردم ناراحت می‌شوند ما هم تلاش کردیم که کمتر حرف مردم را بیاوریم.

** در این جریان، گزارش‌هایی که می‌گیرید فقط دولت را مقصر می‌دانید یا به همه عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد می‌پردازید؟

-ما سعی می‌کنیم فقط واقعیات را بگوییم و به دنبال این نیستیم که تقصیر را گردن کسی بیاندازیم. اتفاقا هر هفته دنبال دستاوردها می‌رویم و افتتاح طرح ها و خبرهای خوب را هم کشور نشان می‌دهیم.

وقتی عملکرد مبتنی بر صداقت نباشد، سیاه‌نمایی فرض می‌شود

** اگر یک طرفه به قاضی بروید اتهام سیاه‌نمایی بر شما وارد می‌شود.

- ولی وقتی عملکرد دولت مبتنی بر صداقت نباشد، طبعا انعکاس واقعیت، سیاه‌نمایی تلقی می‌شود. اما برنامه ما شور و نشاط امید را در بیننده‌ها افزایش می‌دهد چرا که ما مستند نشان می‌دهیم که همه می‌توانند بدون رشوه دادن و با همت خودشان، کار اقتصادی موفق در ایران راه بیندازند.

** در برنامه‌تان به چهار محور مد نظر مقام معظم رهبری نیز توجه داشته‌اید؟

-محورهای اصلی برنامه ما دقیقا همین چهار مورد است.

** معنی پایش چیست؟

- پایش به معنی پاییدن است. ما در واقع تولید ملی را می‌پاییم و مردم را به تولید بیشتر و بهتر تشویق می‌کنیم.

** برنامه تا کی ادامه خواهد داشت؟

-امیدوارم مدیران ارشد سیما بتوانند فشار دولت را همچنان تحمل کنند تا ان شا الله از مقطع فعلی عبور کنیم و پایش برنامه‌ای روتین شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد