دستور وزیر کار و وزیر صنعت برای تقویت مسائل ایمنی معادن
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتشار اطلاعیه شماره ۲، از تشکیل کمیتهای تخصصی به منظور بررسی استانداردهای ایمنی معادن در ایران و بازنگری موارد غیرکارآمد به دستور احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتشار اطلاعیه شماره ۲، از تشکیل کمیتهای تخصصی به منظور بررسی استانداردهای ایمنی معادن در ایران و بازنگری موارد غیرکارآمد به دستور احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد.
به گزارش ایرنا، در اطلاعیه شماره ۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که یکشنبه شب یکم شهریور ۱۴۰۳ درباره حادثه معدن طبس منتشر شده، آمده است: بار دیگر ضایعه درگذشت شماری از کارگران شرکت «معدنجو» طبس را به خانواده حادثهدیدگان، جامعه کارگری و همه مردم ایران تسلیت میگوییم و با بازماندگان ابراز همدردی میکنیم.
در این اطلاعیه تصریح شده است: پیرو انتشار اطلاعیه شماره یک و پس از بررسیهای اولیه حادثه رخ داده به اطلاع میرسانیم که وزارت کار با استفاده از همه ظرفیتهای قانونی، حقوقی و فنی خود برای شناسایی علت حادثه و احقاق حقوق بازماندگان و مصدومان از هیچ کوششی دریغ نمیکند.
همچنین در اطلاعیه وزارت کار آمده است: تحقیقات به منظور واکاوی دلایل بروز این حادثه در سطوح مختلف انجام خواهد شد. همچنین در پی دستور وزیر کار، مقررشد کمیتهای تخصصی به منظور بررسی استانداردهای ایمنی معادن در ایران و بازنگری موارد غیرکارآمد تشکیل شود. چنانکه وزیر کار در سفر به طبس تاکید کرده است مکانیزه کردن معادن به عنوان یکی از این رویکردهای کاهش مخاطرات و ارتقای استانداردهای ایمنی در معادن، مورد اهتمام جدی وزارتخانه خواهد بود.
به گزارش ایرنا، حادثه انفجار معدن طبس ساعت ۲۱ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به دلیل تصاعد آنی گاز متان در یکی از تونلهای معدن زغالسنگ شرکت معدنجو رخ داد که در زمان حادثه ۶۹ کارگر در بلوک C و B این معدن زغالسنگ در طبس مشغول کار بودند.
با توجه به غلظت گاز در تونلها که موجب انفجار در عمق ۲۵۰ متری به صورت ارتفاعی و ۷۰۰ متری به صورت مورب در معدن شده، امدادرسانی توسط هشت تیم تخصصی پنج نفره در حال انجام است.
اکنون ۴۰ نفر در قالب تیمهای تخصصی در معدن طبس در حال امدادرسانی در محل حادثه هستند که تاکنون در این حادثه ۳۴ نفر جان باختند و به ۱۷ مصدوم هم با تلاش تیمهای تخصصی امدادی نجات یافتند و احتمال افزایش فوتیها وجود دارد.
همچنین امروز رئیس شورای اطلاعرسانی دولت از پیگیری ویژه رئیس جمهور برای حادثه انفجار در معدن «معدنجوی طبس» خبر داد.
وزرای صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی با دستور پزشکیان برای پیگیری موضوع به طبس اعزام شدند و در محل حضور دارند.
وزیر کشور هم برای بررسی ابعاد حادثه معدن طبس عصر امروز وارد طبس شد و بلافاصله با بالگرد در محل حادثه حضور یافت.
وزیر صمت: تقویت مسائل ایمنی معادن در اولویت قرار گیرد
وزیر صنعت، معدن و تجارت بر لزوم تقویت مسائل ایمنی در معادن تاکید کرد و گفت: امیدواریم از این طریق بخشی از نگرانیهای آتی مردم را کاهش دهیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمد اتابک یکشنبه شب در نشست مدیریت بحران حادثه معدن طبس که با حضور وزرای کشور و صمت، رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد با بیان اینکه بررسی کامل در مورد حادثه معدن طبس انجام خواهد شد، اظهار کرد: امروز یکی از بزرگترین معادن بخش خصوصی دچار حادثه شده این مجموعه هشتاد قسمت استخراجی دارد اما ۲ بخش آن با این حادثه درگیر است.
وی ادامه داد: تولید این معدن قرار بود حدود ۵۰۰ هزار تن باشد که سال گذشته حدود ۱۶۰ هزار بود و عمده اتفاق در ۲ بلوک C و B این معدن انجام شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بر لزوم بررسی کارشناسی و اظهار نظر نهایی در رابطه با علت حادثه تاکید و اضافه کرد: تیم با تجربه ای متشکل از افرادی که ایمنی معادن را برعهده داشتند، مشخص شد تا ادامه عملیات امداد و نجات را بررسی کنند که دوباره حادثه ای بوجود نیاید و این تیم با فوریت کار خود را شروع کرد و تا تثبیت شرایط نیز این عملیات ادامه دارد.
اتابک یادآور شد: تیمی به ریاست فرماندار و دیگر اعضا تشکیل شد و شرکت مسئولیت شرایط حمل متوفیان به استان ها و پرداخت تعهد شرایط بیمه را پذیرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اگر قرار است در حوزه معادن جهش داشته باشیم باید خود را به همان نسبت تجهیز کنیم و این نیاز به دستگاههای جدید و یکسری تغییرات در روند کار دارد.
وی گفت: هیچ اظهارنظری تا قبل از اعلام نتیجه قطعی کارشناسان در مورد حادثه معدن طبس نخواهم داشت و امیدواریم دیگر شاهد حوادث اینچنینی نباشیم.
به گزارش ایرنا، حادثه انفجار معدن طبس ساعت ۲۱ شب گذشته به دلیل تصاعد آنی گاز متان در یکی از تونلهای معدن زغالسنگ شرکت معدنجو رخ داد که در زمان حادثه ۶۹ کارگر در بلوک C و B این معدن زغالسنگ در طبس مشغول کار بودند.
با توجه به غلظت گاز در تونلها که موجب انفجار در عمق ۲۵۰ متری به صورت ارتفاعی و ۷۰۰ متری به صورت مورب در معدن شده، امدادرسانی توسط هشت تیم تخصصی پنج نفره در حال انجام است.
اکنون ۴۰ نفر در قالب تیمهای تخصصی در معدن طبس در حال امدادرسانی در محل حادثه هستند که تاکنون در این حادثه ۳۱ نفر جان باختند و به ۱۷ مصدوم هم با تلاش تیمهای تخصصی امدادی نجات یافتند و احتمال افزایش فوتیها وجود دارد./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید