خبرهای مهم برای سهام عدالتی ها | ثبت نام جدید در راه است؟ | مرحله دوم سود سهام عدالت واریز شد؟

کد خبر: 1263918

سود سهام عدالت امسال در دو مرحله پرداخت می‌شود که مرحله اول آن از پنجشنبه ۲۳ آذرماه بود.

خبرهای مهم برای سهام عدالتی ها | ثبت نام جدید در راه است؟ | مرحله دوم سود سهام عدالت واریز شد؟

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از واریز مرحله اول سود سهام عدالت 1402 خبر داد و گفت این سود هم ‌اکنون برای بسیاری از مردم واریز شده است: «برخی شرکت‌ها هنوز سود را واریز نکردند که موظف هستند در روزهای آتی این کار را انجام دهند؛ در غیر این صورت اسامی آنان منتشر می‌شود. سود سهام عدالت امسال در دو بخش واریز خواهد شد؛ بخش اول آذر ماه و بخش دوم پایان سال.»

مبلغ سود سهام عدالت 1402 چقدر است؟

مبلغ سود سهام عدالت در این مرحله به افرادی که سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی دارند مبلغ ۶۸۱ هزار تومان سود، افرادی که سبد سهام ۵۳۲ هزار تومانی دارند مبلغ ۷۳۶ هزار تومان سود و افرادی که سبد سهام یک میلیون تومانی دارند مبلغ یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان سود دریافت خواهند کرد. سال ۱۴۰۱ سود سهام عدالت مربوط به سال ۱۴۰۰ طی دو مرحله واریز شد. روند پرداخت مرحله اول از روز ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱ آغاز و تا سوم دی ماه ادامه یافت. در مرحله نخست سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان داشتند به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علی‌الحساب دریافت کردند.

فرآیند پرداخت مرحله دوم نیز روز ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ انجام گرفت. در اسفندماه نیز سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان دارایی داشتند، به ترتیب ۶۱۳، ۶۶۷ و ۷۲۱ هزار تومان سود دریافت کردند. همچنین افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۳۵۶ هزار تومان سود به ایشان تعلق گرفت.

برای دریافت سود سهام عدالت ۱۴۰۲ چه کنیم؟

سهام عدالت و فهرست مشمولان آن به‌صورت الکترونیکی تهیه شده و در سامانه سجام ثبت است. افرادی که دهه ۸۰ در مرحله اول واگذاری سهام عدالت مشمول شناخته شدند، یک نوبت اجازه فروش بخشی از آن را پیدا کردند. سود سهام عدالت ۱۴۰۲، در وهله اول برای کسانی واریز می‌شود که در سامانه سهام عدالت ثبت‌نام کرده‌اند و شماره شبا داده‌اند. روش دوم ثبت‌نام سجام و دریافت کدبورسی است. روش اول ساده و کم‌دردسر خواهد بود. اگر هنوز مالک کل سبد به‌حساب می‌آیید، سود سهام عدالت طی دو مرحله به حساب شما ریخته خواهد شد.

اگر سود سهام عدالت واریز نشد چه کنیم؟

وی همچنین درباره افرادی که تا کنون سود سهام عدالت دریافت نکردند و آیا سود آنها برای سال‌های گذشته باطل و سوخت شده، گفت: قطعا کسانی که در سامانه سهام عدالت و سجام ثبت نام کردند و شماره حساب کردند سود سنوات گذشته برای افراد واریز شده و اگر فردی در این دو سامانه ثبت نام نکرده و سود سهام عدالت را دریافت نکرده و بخواهد امروز ثبت نام کند، سود آن از سال ٩٨ و به صورت یکجا واریز خواهد شد و سود افراد سوخت نشده، محفوظ است و به محض ثبت نام واریز می‌شود. بیش از یک میلیون سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شبای بانکی معتبر روبه‌رو هستند که این افراد می‌توانند با ثبت نام در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (Sejam.ir) یا درج شماره شبای معتبر خود در سایت سهام عدالت (Sahamedalat.ir) در فرآیند دریافت سود سهام خود قرار گیرند.

سود سهام عدالت به کدام شماره شبا واریز می‌شود؟

سود سهام عدالت را به شماره شبا شخصی هر کدام از مالکان سهام عدالت می‌ریزند. درست برعکس یارانه نقدی که سرپرست خانوار هر ماه به نمایندگی از اعضای خانواده خود، آن را دریافت می‌کند. شماره شبا حساب بانکی مشترک برای دریافت سود سهام عدالت قابل استفاده نیست. شماره شبا متعلق به حساب بانکی راکد را نمی‌توان برای دریافت سود سهام عدالت استفاده کرد. حساب بانکی بلندمدت، شماره حساب بانکی مسدود شده و شماره حساب ارزی هم مورد پذیرش سامانه نیست. شماره شبا نامعتبر مشکلی است که براساس آمارهای رسمی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی حداقل یک میلیون نفر از صاحبان سهام عدالت با آن درگیر هستند. شماره شبا از دو حرف IR و سپس ۲۴ عدد تشکیل می‌شود که جدیدا روی کارت بانکی افراد درج می‌شود. اگر کارت‌تان قدیمی است و شماره شبا روی آن نوشته نشده، می‌توانید بدون نیاز به مراجعه حضوری، شماره شبا خود را از سایت بانک‌ بگیرید. اگر رابطه‌تان با اینترنت خوب نیست به بانک بروید و از کارمند باجه بخواهید شماره شبای حساب بانکی شما را بدهد.

سود سهام عدالت متوفیان چه می‌شود؟

سامانه میراث قرار است بالاخره به طلسم بلاتکلیفی سهام عدالت متوفیان پایان دهد. اگر در خانواده شخصی داشته‌اید که مالک سهام عدالت بوده و حالا دیگر در بین ما نیست، یکی از وراث باید تا ۳۰ آذر در سجام ثبت‌نام کند و پس از معرفی سامانه میراث، مراحل انتقام سهام عدالت متوفیان را پیش ببرد. سهام عدالت متوفیان طبق قوانین مربوط به انحصار وراثت پیش می‌رود و پیش‌بینی لازم برای انتقال سهام و تقسیم سود امسال و طلبکاری احتمالی سال‌های گذشته نیز انجام شده است. حدود ۱۵ میلیون نفر به‌عنوان وارث سهام عدالت متوفیان شناخته می‌شوند و باید تا ۳۰ آذرماه کارهای مربوط به انتقال سهام را از طریق کارگزاری‌های بورسی پیش ببرند.

واریز سود سهام عدالت متوفیان به امسال نمی‌رسد و طبق وعده‌ها در سال آینده به حساب هر یک از وراث واریز خواهد شد. سهام عدالت متوفیان طبق برنامه‌ریزی از آبان ۱۴۰۲، آغاز شده و تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ ادامه پیدا می‌کند. وراث افرادی که در سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ درگذشته‌اند می‌توانند برای تعیین تکلیف اقدام کنند. پروسه تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان سال ۸۸ و ۸۹ از ۲۵ آبان آغاز می‌شود. این روند طبق برنامه‌ریزی ادامه پیدا می‌کند و در ۱۹ اسفند انتقال سهام عدالت متوفیان سال ۱۴۰۰ به بعد امکان‌پذیر خواهد شد/ اقتصاد آنلاین

از ثبت نام جدید برای سهام عدالت خبری نیست/ گول پیامک‌های کلاهبرداری را نخورید

در حال حاضر برای هیچ گروهی ثبت نام جدید سهام عدالت وجود ندارد و پیامک‌های مبنی بر ثبت نام سهام عدالت و یا دریافت کد سجام جهت طی مراحل اولیه آن، جعلی و کلاهبرداری است.

قاسمی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: در حال حاضر برای هیچ گروهی ثبت نام جدید سهام عدالت نداریم و تصمیم گیری در این مورد مربوط به نظر دولت و یا تصویبات مجلس است.

او افزود: مردم به پیامک‌هایی که تحت عنوان ثبت نام سهام عدالت برای آن‌ها ارسال می‌شود توجه نکنند و یا اگر در دفاتر یا کافی نت‌ها به آنان گفته شد که اقدام به گرفتن کد سجام به عنوان اولین مرحله ثبت نام سود سهام عدالت کنند، از توجه به آن اجتناب کنند، زیرا اگر دولت یا مجلس تصمیم جدیدی در این مورد بگیرد از راه‌های رسمی اعلام می‌شود.

قاسمی بیان کرد: گرفتن کد سجام برای کسانی که سهام عدالت دارند ضروری نیست و همان شماره شبا برای واریز سود سهام عدالت کفایت می‌کند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت خراسان جنوبی ادامه داد: افرادی که سود سهام عدالت برایشان واریز نشده است ابتدا می‌بایست از طریق مراجعه به سایت سهام عدالت و یا تماس با شماره‌های ۱۵۶۹ و ۰۲۱۶۴۶۱ از مشمول بودن خود مطلع شوند و در صورتی که مشمول سهام عدالت بودند می‌بایست نسبت به وارد کردن صحیح شماره شبای خود اقدام کنند.

او عنوان کرد: اگر فردی شماره شبایی که اعلام کرده است دچار اشکال باشد و یا حسابی که در سامانه ثبت کرده است یک حساب مشترک، ارزی، راکد و یا بلند مدت باشد سود سهام عدالت برایش واریز نمی‌شود؛ در این صورت از این افراد می‌خواهیم تا آخر سال شماره شبای صحیح خود را در سامانه سهام عدالت ثبت کنند.

قاسمی تصریح کرد: بعد از اینکه افراد شماره شبای خود را در سامانه اصلاح کنند، سود سهام‌های قبلی که طلبکارند نیز به حساب آن‌ها واریز می‌شود.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر امکان افزایش مبلغ سهام و یا خرید و فروش آن برای کسی وجود ندارد و اگر نماد سهام عدالت در کشور باز شود اطلاع رسانی می‌کنیم و مردم می‌توانند نسبت به خرید و فروش سهام عدالت در آن زمان اقدام کنند.

او گفت: ۸۴ درصد از جمعیت استان معادل ۶۶۷ هزار و ۴۰۹ نفر مشمول سهام عدالت در ۱۳ دهک هستند که ۲۹ درصد آن‌ها روش مستقیم و ۷۱ درصد آن‌ها روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند؛ مرحله اول واریز سود سهام عدالت امسال از ۲۱ دی آغاز شده و هنوز ادامه دارد و مرحله دوم توزیع سود سهام عدالت از اواخر اسفند امسال شروع می‌شود.

سال آینده سود سهام عدالت متوفیان برای وراث واریز می شود

قاسمی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت خراسان جنوبی گفت: در مورد سهام عدالت متوفیان، وراث می بایست در دفاتر قضایی یا دادگاه انحصار وراثت کنند و  در مرحله بعدی یکی از وراث کد سجام گرفته و به کارگذاری‌ها مراجعه کند تا مدارک آنها به تهران ارسال شود.

او افزود: در این مرحله فقط اصل سهام روی سهام وراث می رود و سود آن سال آینده واریز می شود.

قاسمی بیان کرد: وراث قبل از گذراندن این مراحل از مشمول بودن سهام عدالت برای متوفی اطمینان حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد