سهام عدالت | سود سهام عدالت | ثبت نام سهام عدالت | زمان واریز سود سهام عدالت
خبر مهم درباره انتقال سهام عدالت به وراث | گام به گام انتقال سهام عدالت متوفیان
در روزهای اخیر خبرهای متعددی در رابطه با واریز سود سهام عدالت متوفیان منتشر شده است. امشب قرار است با هم در مطلب زیر آخرین جزئیات از نحوه دریافت سود سهام عدالت و رقم و زمان واریز آن را بخوانیم.
به گزارش سایت دیجی سرگرمی: واریز سود سهام عدالت همیشه از پر طرفدارترین اخباری بوده است که مردم دنبال میکنند. طبق وعده دولت سیزدهم در روزهای اخیر قرار است به جاماندگان سهام عدالت مبلغ 10 میلیون تومان سهام پرداخت شود. مبلغ سود سهام عدالت 1402 دوبرابر شده و مرحله اول سود سهام عدالت به حساب سهامداران بزودی واریز خواهد شد. دولت خبرهای جدیدی از واریز سود سهام عدالت در نیمه دوم سال 1402 به صاحبان سهام عدالت و وراث متوفیان داد که با هم در سایت دیجی سرگرمی می خوانیم.
واریز سود سهام عدالت امسال با معوقات برای دارندگان سهام عدالت
اولین قدم برای ورود به مسیر انتقال سهام عدالت متوفیان، انجام انحصار وراثت و داشتن برگه معتبر و رسمی آن است. در ادامه این مسیر، باید مشخص شود که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرار سیده است یا خیر.
از سال ۸۴ تاکنون، بیش از ۳ میلیون نفر از سهامداران سهام عدالت فوت کردهاند و نبود سازوکاری برای انتقال سهام آنها، مشکلاتی را برای وراث ایجاد کرده است. به تازگی سازمان بورس و اوراق بهادار طی بخشنامهای با استفاده از ظرفیت موجود در کارگزاریهای منتخب، شرایط انتقال این سهام را فراهم کرده است.
در صورت وجود چند وارث، یکی از آنها که در سامانه سجام ثبت نام کرده باشد، میتواند به عنوان «نماینده وراث» مراحل انتقال را طی کند. برای ثبت نام سجام، میتوانید از طریق لینک زیر اقدام کنید:
آمارهای رسمی نشان میدهد از ابتدای تخصیص سهام عدالت به عموم مردم در سال ۱۳۸۴ تا کنون، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت فوت کردهاند. طی این سالها وضعیت انتقال این سهام به وراث متوفیان بلاتکلیف مانده بود، اما بهتازگی، سازمان بورس زیرساختهای لازم برای تعیین تکلیف انتقال سهام سهام عدالت متوفیان را فراهم کرده است.
طی روزهای اخیر، سازمان بورس و اوراق بهادار از سامانه میراث بهعنوان درگاه نقل و انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث آنها رونمایی کرده است. به گفته مجید عشقی، رئیس سازمان بورس، دستگاههای مختلف به این سازمان کمک کردهاند تا به صورت الکترونیک بتوان سهام عدالت متوفیان را بدون دریافت کارمزد، به وراث آنها انتقال داد. بر این اساس فقط لازم است یکی از وراث با مدارک لازم به یکی از کارگزاریها مراجعه کند.
سازمان بورس در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی https://ddn.csdiran.ir، فهرست کاملی از کارگزاریهای عامل در این طرح را منتشر کرده است. در همین حال، این درگاه، با انتشار یک جدول زمانبندی، اعلام کرده است که وراث متوفیان کدام سالها باید در چه تاریخی برای تشکیل پرونده اقدام کنند.
گام به گام انتقال سهام عدالت متوفیان
اولین قدم برای ورود به مسیر انتقال سهام عدالت متوفیان، انجام انحصار وراثت و داشتن برگه معتبر و رسمی آن است. در ادامه این مسیر، باید مشخص شود که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرار سیده است یا خیر. برای این کار، یکی از وراثی که سجامی شده است باید با ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه، کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی را در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذینفعان، وارد کند.
در صورتی که زمان تشکیل پرونده تایید شده باشد، متقاضی باید با مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاریهای منتخب نسبت به ارائه یک سری مدارک اقدام کند. همانطور که اشاره شد، سازمان بورس در جدولی مشخص کرده است که وراث متوفیان کدام سالها در چه تاریخی برای تشکیل پرونده اقدام کنند.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت متوفیان
آن طور که شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرده است، متقاضی باید در زمان مراجعه به کارگزاری، تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت و اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی را به همراه داشته باشد.
البته بر اساس اعلام سمات، رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد. همچنین اگر متوفی دارای وصیتنامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه هم ضروری است.
در همین حال جدول زمانبندی مراجعه متقاضیان هم منتشر شده و طبق آن وراث متوفیان سال ۸۴ تا ۱۴۰۰ باید براساس تاریخهای اعلامی، وارد درگاه ذینفعان بازار سرمایه شوند و نسبت به تعیین وضعیت زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام اقدام کنند.
اسامی ۴۴ کارگزاری منتخب انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث
گفتنی است شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، اسامی ۴۴ کارگزاری منتخب انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث را منتشر کرده است تا متقاضیان بتوانند بعد از مشخصشدن زمان تشکیل پرونده برای نهایی کردن درخواست خود، سایر فرایندهای انتقال را ادامه دهند.
بر اساس اطلاعیه منتشر شده، شرکتهای کارگزاری «بانک ملی، بانک سامان، بانک صادرات، بانک ملت، بانک آینده، بانک کارآفرین، معاملات آرتان، توسعه فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، توسعه اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، انصار، بانک خاورمیانه، سهم آشنا، ساوآفرین، سرمایهگذاری ملی، بانک سپه، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین سرمایه، مفید، نهایتنگر، پارسیان، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار و کالای خاورمیانه» به عنوان کارگزاریهای منتخب برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث انتخاب شدهاند که وراث باید بعد از مراجعه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir و مشخص شدن زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اقدام کنند. گفتنی است؛ در مراحل بعدی سایر شرکتهای کارگزاری به این پروژه ملی اضافه خواهند شد.
منبع: اندیشه معاصر
دیدگاه تان را بنویسید