امشب؛ واریزی جذاب رئیس جمهور برای مردم ایران | واریز 2 میلیون یارانه نقدی بحساب این دهک ها
با وجود افزایش قیمت کالاهای اساسی مانند مرغ در سال جاری اما تنها یارانه اعتباری سه دهک اول طی سال جاری افزایش یافته و به نظر نمیرسد که به دلیل کسری تبصره ۱۴ امکان افزایش یارانه نقدی نیز وجود داشته باشد.
چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا تیرماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی تیرماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد.
در حال حاضر و با وجود افزایش قیمت مرغ و سایر اقلام ضروری خانوارها شاهد برخی زمزمهها در خصوص افزایش یارانه نقدی هستیم. هر چند که دولت برای سال جاری تصمیم گرفت تا یارانه اعتباری (کالابرگ الکترونیک) سه دهک اول جامعه را 20 درصد افزایش دهد اما به نظر نمیرسد که در عمل امکان افزایش یارانه نقدی برای سایر دهکهای درآمدی نیز فراهم باشد.
شنیدهها حاکی از آن است که وزارت کار به عنوان متولی اجرای طرح کالابرگ الکترونیک این ایده را دارد تا در صورت استقبال مردم از این طرح، پیشنهاد افزایش اعتبار سایر دهکهای درآمدی مشمول یارانه(دهک 4 تا 9) را نیز ارائه کند.
با این وجود به نظر نمیرسد که دولت و سازمان برنامه و بودجه امکان افزایش یارانه نقدی را داشته باشند. باید گفت که منابع و هزینههای مربوط به یارانهها در تبصره 14 قانون بودجه کشور ذکر میشود و این تبصره از قانون بودجه کشور با پیشفرض حفظ نرخ خوراک در 7 هزار تومان، با کسری 37 هزار میلیارد تومانی مواجه خواهد بود.
افزایش یارانهها با وجود کسری منابع تبصره 14 ممکن است؟
همچنین برخی بررسیهای غیر رسمی نشان میدهد که منابع یارانه نقدی در سال گذشته با حدود 30 درصد کسری مواجه بوده است. به این ترتیب و با وجود تردیدها در مورد تکرار چنین شرایطی در سال جاری، احتمال افزایش یارانههای نقدی بعید به نظر میرسد.
ذکر این نکته خارج از لطف نیست که اولین قدمی که سبب آغاز موج افزایش قیمت کالاهای اساسی در سال 1401 شد، حذف ارز ترجیحی بود. پس از حذف ارز 4200 تومانی بود که شاهد افزایش چند برابری قیمت مرغ، روغن و سایر کالاهای اساسی بودیم. این امر باعث شد تا بنگاههای تولیدی به طور گستردهای با مشکل سرمایه در گردش مواجه شوند.
به این ترتیب و با افزایش شدید قیمت نهادههای دامی کماکان شاهد بیثباتی در تولید مرغ در کشور هستیم که در نهایت این بیثباتی در تولید به بازار منتقل میشود.
واریز 2 میلیون و 65 هزار تومان یارانه معیشتی برای این دهک ها
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد در خصوص مستمری جدید مددجویان تحت پوشش این نهاد توضیح داد.
حسین خدرویسی با تشریح آخرین وضعیت آماری مددجویان کمیته امداد اظهار کرد: براساس آخرین آمار، 2 میلیون و 421 هزار و 828 خانوار در سطح کشور تحت حمایت هستند که 53 درصد از این میزان در روستاها و 47 درصد در شهرها ساکن هستند.
وی با بیان اینکه 52 درصد مددجویان کمیته امداد از بانوان سرپرست خانوار هستند، ادامه داد: حدود 90 درصد خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد در دهکهای یک تا سه درآمدی قرار دارند که با پرداخت مستمری حمایت میشوند. سایر اقشار نیازمند نیز با توجه به نوع احتیاجات خود، از خدمات موردی کمیته امداد بهرهمند میشوند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به تصویب افزایش 40 درصدی مستمری مددجویان برای سال جاری گفت: از ابتدای سال 1402 مستمری مددجویان 20 درصد افزایش یافته است و تلاشیم افزایش 20 درصدی باقیمانده را بهزودی همراه با مابهالتفاوت آن به مددجویان پرداخت کنیم.
خدرویسی تاکید کرد: در حال حاضر خانوار تک نفره 660 هزار تومان، خانواده دو نفره 936 هزار تومان، خانواده سه نفره یک میلیون و 308 هزار تومان، چهار نفره یک میلیون و 680 هزار تومان و خانواده پنج نفر و بیشتر، 2 میلیون و 65 هزار تومان مستمری ماهانه دریافت میکنند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد اظهار کرد: کمیته امداد برای بیش از 5 میلیون نفر خدمات متنوعی در قالب 120 خدمت ارائه میکند؛ البته مددجویانی که شرایط توانمند شدن را دارند، از خدمات اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استفاده میکنند.
خدرویسی خاطرنشان کرد: سال گذشته علاوه بر فعالیتهای جاری برای مددجویان، موضوع مردمیسازی امدادرسانی و استفاده از ظرفیت مراکز خیریه و نیکوکاری، عملیاتی شد.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه هوشمند امداد (سها) تصریح کرد: این سامانه سبب سرعت، دقت و حفظ کرامت و شأن مددجویان شده است و شناسایی نیازمندان به سرعت از این طریق درحال انجام است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد ادامه داد: در حوزه شناسایی نیازمندان چون به درگاههای الکترونیک کشور متصل هستیم، خانوارهای دهک یک تا سه شناسایی و مورد حمایت قرار گیرند.
خدرویسی با اشاره به معافیتهای مددجویان از پرداخت برخی هزینههای عمومی افزود: هزینه درمان مددجویان در مراکز دولتی رایگان است. مددجویان در انجام خدمات سرپایی هم معافیت دارند و فقط 15 درصد هزینهها را پرداخت میکنند. همچنین کمیته امداد با ارائه بیمه تکمیلی به بیماران صعبالعلاج، هزینههای درمان این افراد را پرداخت میکند./تسنیم
با صفر شدن پشتنوبتیهای دریافت «مستمری» اعلام شد: متقاضیان جدید به مراکز بهزیستی مراجعه کنند
درحالی که روز گذشته سخنگوی دولت از به صفر رسیدن تعداد مددجویان پشت نوبتی برای دریافت «مستمری» خبر داده است که رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد طی ۲ سال گذشته ۳۸۱ هزار و ۸۳۶ مددجوی سازمان بهزیستی وارد چرخه دریافت خدمات مستمری شدهاند.
به گزارش ایسنا، علی محمد قادری در توضیح بیشترگفت: در دولت مردمی پس از گذشت کمتر از دو سال، امروز هر فردی که در جامعه هدف سازمان بهزیستی مشمول دریافت خدمات مستمری باشد، پشت نوبت قرار ندارد و میتواند از این خدمت بهرهمند شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی بیش از ۱۶۰ فعالیت و خدمت را ارائه میدهد، افزود: در حوزه خانوادههای دارای فرزندان چندقلو بیش از ۳۵ هزار خانوار تحت حمایت خدمات مستمر قرار دارند و در این حوزه نیز پشت نوبت دریافت خدمات وجود ندارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته ۳۸۱ هزار و ۸۳۶ مددجوی سازمان بهزیستی وارد چرخه دریافت خدمات مستمری شدهاند، گفت: مددجویان عموما سه تا چهار سال پشت نوبت دریافت خدمات مستمری بودند که با اهتمام صورت گرفته اکنون خانوادهای پشت نوبت دریافت خدمات مستمری قرار ندارد.
قادری همچنین افزود: اگر خانوادهای مشمول دریافت مستمری باشد میتواند با مراجعه به مراکز بهزیستی شهرستان و استان محل اقامت از این خدمت بهرهمند شود.
دیدگاه تان را بنویسید