آغاز ثبت نام خودروهای وارداتی از شنبه/ شرایط ثبت نام در قرعه کشی جدید خودروهای خارجی / حساب وکالتی خود را پرپول کنید

کد خبر: 1206784

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت‌نام خودروهای وارداتی از روز شنبه (ششم اسفند) شروع می‌شود. شرایط ثبت‌نام برای این خودروها را در این گزارش بخوانید.

آغاز ثبت نام خودروهای وارداتی از شنبه/ شرایط ثبت نام در قرعه کشی جدید خودروهای خارجی / حساب وکالتی خود را پرپول کنید

به گزارش تجارت‌نیوز، وزارت صمت جزئیاتی از فروش خودروهای وارداتی اعلام کرد. قرار است این خودروها از طریق قرعه کشی عرضه شوند.

سرانجام پس از حواشی بسیار شرایط ثبت نام برای خودروهای وارداتی اعلام شد. بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت نام خودروهای وارداتی از روز شنبه (ششم اسفند) شروع می‌شود.

آنطور که روز گذشته امید قالیباف، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت سفارش ۸۵ هزار دستگاه خودرو توسط شرکت‌های واردکننده ثبت شده است.

شرایط ثبت نام خودروهای واردتی

روز گذشته امید قالیباف گفت متقاضیان خرید خودروهای وارداتی باید نصف مبلغ خودرو را در حساب خود داشته باشند.

بر اساس اعلام وزارت صمت شرکت‌کنندگان در این قرعه کشی علاوه بر داشتن شرایط قرعه کشی خودروهای داخلی، باید ۵۰۰ میلیون تومان در حساب بانکی خود بلوکه کنند.

به گزارش ایسنا، مقرر شده خودروهای وارداتی در قرعه کشی عرضه شود. شرکت‌کنندگان در قرعه کشی باید شرایط عمومی برنامه‌های فعلی قرعه‌کشی خودروهای داخلی از جمله اینکه گواهینامه داشته باشند، پلاک فعال نداشته باشند، طی ۴۸ ماه گذشته از خودروسازان داخلی خرید نکرده باشند و تا یک سال نمی‌توانند سند خودرو را به کسی منتقل کنند را رعایت کنند.

جزئیات نحوه قرعه کشی خودروهای وارداتی

آنطور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پس از پایان قرعه‌کشی و بررسی اطلاعات، نام ۱۰۰ هزار نفر به قید قرعه انتخاب و اعلام می‌شود. همچنین بعد از اعلام نام برندگان قرعه‌کشی، شرکت‌های واردکننده خودروهای خود را در سامانه عرضه می‌کنند و متقاضی از بین آن‌ها انتخاب می‌کنند.

اگر در جریان قرعه کشی خودروهای وارداتی، خودرویی تقاضای بیشتری داشته باشد، حق تقدم با شماره‌های اولی است که در قرعه کشی برنده شده‌اند. اعلام نام برندگان اولیه برای این خودروها، ارتباطی با زمان ثبت نام ندارد، بلکه وابسته به شانس افراد در قرعه کشی است.

حذف شرکت‌کنندگان با برداشت از پول بلوکه شده

اما تکلیف کسانی که در همان مرحله اولیه، خودروی مورد نظر خود را انتخاب نمی‌کنند، چیست؟ در این شرایط حق تقدم آنها تا زمان انتخاب خودرو حفظ می‌شود. این شرکت‌کنندگان همچنان باید ۵۰۰ میلیون تومان را نیز در حساب خود بلوکه نکه دارند. در غیر این صورت اگر متقاضی هر مبلغی از ۵۰۰ میلیون تومان برداشت کند، درخواست خرید خودرو لغو می‌شود.

جریمه برندگان در صورت پرداخت نکردن هزینه‌ها

متقاضیانی که در قرعه کشی خودروهای وارداتی برنده شدند، بعد از انتخاب خودرو سه روز فرصت دارند مرحله اول پرداخت شامل هزینه ارزش کالا، کرایه حمل و نقل تا بندر مقصد و بیمه (CFR) را پرداخت کند. البته ۵۰۰ میلیون تومان از این مبلغ قبلا برای ورود به قرعه کشی پرداخته شده است.

اگر افراد برنده نتوانند ظرف سه روز این مبلغ را پرداخت کنند، ثبت نام آنها باطل می‌شود و باید پنج درصد هم جریمه پرداخت کنند.

مرحله دوم پرداخت، مربوط به عوارض گمرکی است که زمان رسیدن خودرو به بنادر و ترخیص است و بعد از اعلام این مبلغ از سوی گمرک و سازمان حمایت، متقاضی باید آن را پرداخت کند.

مرحله سوم پرداخت هم زمان تحویل و مربوط به هزینه پلاک و غیره است. به عبارتی مرحله اول و سوم پرداخت، مانند فروش خودروهای داخلی است و مرحله دوم به این روند اضافه شده است.

آنطور که وزارت صمت اعلام کرده این مبالغ نهایی نیست و بر اساس قیمت روز محاسبه می‌شود.

فرصت سه ماهه برای تحویل خودرو به متقاضیان

اما این خودروهای وارداتی پس از قرعه‌کشی و طی کردن مراحل بعدی از سوی متقاضیان چه زمانی تحویل داده می‌شود؟ از زمانی که افراد مرحله اول را پرداخت و در سامانه قرارداد را امضا می‌کنند، شرکت مورد نظر سه ماه فرصت دارد تا خودرو را به متقاضیان تحویل دهد.

پس از این سه ماه، شرکت به ازای هر یک ماه دیر کرد، باید ۷.۵ درصد جریمه پرداخت کند. هر یک از طرفین که قرارداد را ابطال کند باید پنج درصد جریمه پرداخت کند. اما پیش از امضای قرار داد، حتی اگر افراد در قرعه کشی خودروهای وارداتی برنده شده باشند، هیچ تضمینی برای تحویل خودرو وجود ندارد.

ثبت نام خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه فروش خودرو که با همکاری یک شرکت جدید طراحی شده، صورت می‌گیرد. آدرس این سامانه به زودی در اطلاعیه وزارت صمت منتشر می‌شود.

ابهامات پیش‌فروش خودروهای وارداتی

در حالی پیش‌فروش خودروهای وارداتی آغاز شده که در تعداد خودروهایی که تاکنون به کشور وارد شده ابهامات زیادی وجود دارد.

پیش از این وزارت صمت اعلام کرده بود ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو طی شش ماه وارد کشور می‌شود. بر اساس اعلام این وزارتخانه قرار بود تا پایان امسال، ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو و در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۲ نیز ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی دیگر وارد کشور شود.

قرار بود خودروهای وارداتی در بورس کالا عرضه شود اما طولی نکشید که آیین‌نامه واردات خودرو اصلاح شد. با تصویب هیئت وزیران شرط «خودروهای وارداتی صرفاً در بورس کالا عرضه می‌شود» از بند ٢ این آئین‌نامه حذف شد.

امید قالیباف نیز روز گذشته به خبرگزاری مهر گفت: «راه‌اندازی سامانه یکپارچه فروش خودرو و عرضه خودروهای وارداتی در این سامانه در راستای اجرای مصوبه اخیر دولت در خصوص روش‌های جایگزین عرضه در بورس کالا است.»

 جزئیات‌ جدید ثبت‌نام خودروهای خارجی از 6 اسفند/ ضرورت واریز 5 میلیارد ریال در حساب وکالتی‌

متقاضیان خرید خودروهای وارداتی که ثبت‌نام آن از روز شنبه 6 اسفند آغاز می‌شود، باید مبلغ 500 میلیون تومان را در حساب وکالتی واریز کنند و این مبلغ تا زمان مشخص شدن نتیجه بلوکه خواهد شد.

به گزارش  فارس، بر اساس اطلاعات موثق، ‌ثبت‌نام خودروهای وارداتی از روز شنبه 6 اسفند 1401 در سامانه یکپارچه فروش خودرو آغاز می‌شود ‌و تا یک هفته ادامه خواهد داشت.

این ثبت‌نام طبق اعلام قبلی در سامانه یکپارچه خودرو انجام می‌شود و در بورس‌ کالا نخواهد بود.

متقاضیان خرید باید مبلغ 500 میلیون تومان را در حساب وکالتی واریز کنند و این مبلغ تا زمان مشخص شدن نتیجه بلوکه خواهد شد.

تاکنون حدود 85 تا 90 هزار دستگاه خودرو وارداتی ثبت سفارش شده است و تعدادی خودرو نیز در مسیر ورود به ایران قرار دارد.

خرید خودرو از سامانه براساس ضوابط و شرایط عمومی خرید از خودروسازان داخلی خواهد بود،‌ هر کد ملی فقط مجاز به ثبت‌نام یک دستگاه خودرو است و متقاضی از 48 ماه گذشته تاکنون نباید از بورس و خودروسازهای داخلی، خرید خودرو کرده باشد.

بعد از پایان ثبت نام و راستی‌آزمایی، قرعه‌کشی انجام خواهد شد که در این دوره از قرعه کشی 100 هزار نفر به عنوان برنده قرعه کشی انتخاب می‌شوند و در زمان اعلام عرضه خودرو می توانند در سامانه، خودروهای مورد نظر خود را انتخاب کنند.

اگر خودرویی تقاضای بیشتری داشته باشد، حق تقدم با شماره‌های اولی که در قرعه‌کشی برنده شده باشند است، ضمن اینکه این مسأله ارتباطی با زمان ثبت‌نام ندارد.

بعد از عرضه خودروها توسط واردکنندگان در سامانه‌، متقاضیان خریدی که همچنان پول‌‌شان در حساب وکالتی بلوکه است می‌توانند خودروها را انتخاب می کنند و سه روز مهلت دارند تا مرحله اول پرداخت را انجام دهند؛ این مرحله شامل پرداخت هزینه سی آف ار است، یعنی هزینه ارزش کالا، کرایه حمل و نقل تا بندر مقصد و بیمه؛ اگر در مهلت‌های تعیین شده مرحله اول پرداخت نشود ثبت نام باطل خواهد شد و متناقضی باید پنج درصد جریمه بپردازد.

در مرحله دوم پرداخت متقاضی باید حقوق گمرکی پرداخت شود و مرحله سوم یعنی زمان تحویل خودرو هزینه باقی مانده پرداخت‌ می شود.

قیمت خودرو وارداتی براساس قیمت روز نرخ ارز است.

اگر متقاضی در زمان تعیین شده محصول را دریافت نکرد، می تواند به ازای هر ماه دیر‌کرد، 7.5 ‌درصد جریمه دیر کرد‌ ‌دریافت کند و هزینه ابطال طرفین نیز 5 درصد خواهد بود، ضمن اینکه پیش از انعقاد قرار داد هیچ تضمینی برای تحویل خودرو وجود ندارد.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد