گوشت های ۱۵۰ هزار تومانی روی دست دولت ماند | قیمت واقعی گوشت گوسفندی | گوشت ارزان می شود؟

کد خبر: 1205895

مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور گفت: گوشت های منجمد دولتی با قیمت ۱۵۰ هزار تومان عرضه می شود اما مردم استقبال نمی کنند و فکر می کنند گوشت های عرضه شده، گوشت های یخی و بی کیفیت چند ساله برزیلی و هندی است. در حالی که ۳ تا ۴ ماه بیشتر از زمان ذخیره‌سازی آن نمی گذرد و بهترین کیفیت را داراست.

گوشت های ۱۵۰ هزار تومانی روی دست دولت ماند | قیمت واقعی گوشت گوسفندی | گوشت ارزان می شود؟

 چند روزی است که عرضه گوشت ۵۰۰ هزار تومانی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است تا جایی که تایید و تکذیب های مسئولان دستگاه های مختلف را به دنبال داشته است. به عنوان مثال مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران در حالی عرضه گوشت ۵۰۰ هزار تومانی را در میادین میوه و تره بار تکذیب می کند که مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی بر این موضوع صحه گذاشته اما به آن نقد وارد کرده که چرا در فضاسازی های مجازی "فقط تصویر گوشت‌های گران‌قیمت را نمایش دادند". از طرفی گفته می شود عرضه دام سبک یعنی گوشت گوسفندی در بازار کم شده است اما باید دید چه ارتباطی به عرضه کم دام سبک پروار به کشتارگاه و گرانی های اخیر گوشت وجود دارد؟

مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با همشهری آنلاین در خصوص افزایش قیمت در بازار گوشت کشور در یک هفته اخیر گفت: دامداران در تمام مدتی که آزادسازی یارانه ها و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اتفاق افتاد و قیمت نهاده ها ۶ برابر بالا رفت، قیمت گوشت را بالا نبردند و گوشت را با همان قیمت هایی که در زمان ارز ۴۲۰۰ تومانی بود وارد بازار کردند اما الان گوشت در حال نزدیک شدن به قیمت واقعی خودش است. البته هیچ دامدار و تولیدکننده ای قیمت بالای ۵۰۰ هزار تومان را قبول ندارد.

علت اصلی کمبود گوشت گوسفندی در بازار

عالی در خصوص کمبود گوشت گوسفندی در بازار اظهار کرد: حدود چند ماهی است که بیشتر نرهای خوب را که حدود ۴۰۰ هزار راس نر است را به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر کرده ایم تا تولیدکننده ها در گرانی قیمت نهاده ها بیش از این متضرر نشوند. البته به این موضوع اشاره کنم که دلیل اصلی کمبود گوشت در بازار این است که به طور کلی عرضه گوسفند سبک یا دام نر در فصل سرد بسیار کم است. هر سال در ماه بهمن و اسفند عرضه بره خوب در کشور وجود ندارد که همین موضوع قیمت ها را بالا می برد.

طبق گفته مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور، دام زنده (جوانه نر) سنگین اکنون با قیمت ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار تومان و دام سبک هم با قیمت ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در حال عرضه به بازار است اما به خاطر دلال بازی ها با قیمت بالایی به دست مصرف کننده می رسد.

این مسئول گفت: زاد و ولد باید در تمام فصول انجام شود تا کمبودی وجود نداشه باشد اما در کشور ما برای پروار شدن گوسفندان را به مراتع می برند و مشکلاتی مانند خشکسالی ها و تحریم و گرانی نهاده های دامی دست به دست داده تا تولید در تمام فصول اتفاق نیوفتد و به تولید کننده ضربه بزند.

گوشت های منجمد دولتی طرفدار ندارد

از فروردین امسال وزارت جهاد کشاورزی شروع به خرید دام های پروار از دامداران کرد و تا شهریور ۴۷ هزار تن گوشت به پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی تحویل داده شد. مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور گفت: امسال برای اولین بار در کشور بود که پشتیبانی امور دام، دام های ایرانی که پروار بسته بود را از تولیدکنندگان خرید و ذخیره کرد تا دامداران متضرر نشوند. در واقع در این مدت دامداران برای اینکه متضرر نشوند بهترین دام های خود را تحویل کشتارگاه دادند و دولت از بهترین استان های اردبیل، سمنان، لرستان، خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد و ... دام خرید و ذخیره کرد. لذا در گوشت های منجمد دولتی، بره های ۳۵ تا۴۵کیلویی که بهترین وزن است و خوش خوراک است و گوساله های ۵۰۰ تا ۵۵۰ کیلویی به عنوان ذخایر استراتژیک به کشتارگاه رفت و در سردخانه های جهاد کشاورزی ذخیره شد لذا گوشت های دولتی که از فروردین تا شهریور در سردخانه ها با بهترین کیفیت ها ذخیره شد اکنون در بازار عرضه می شود اما متاسفانه تاکنون مورد استقبال مردم قرار نگرفته است.

وی افزود: این گوشت های منجمد دولتی با قیمت ۱۵۰ هزار تومان عرضه می شود اما مردم استقبال نمی کنند و طبق ذهنیتی که از قبل دارند فکر می کنند گوشت های عرضه شده، گوشت ها یخی و بی کیفیت چند ساله برزیلی و هندی است. در حالی که گوشت های دولتی منجمد که وارد بازار می شود ۳ تا ۴ ماه بیشتر از ذخیره سازی آن نمی گذرد. دولت ۳۵ تا ۴۰ هزار تن گوشت منجمد ذخیره دارد که هم اکنون به بازار عرضه می کند.

البته دولت درکنار عرضه گوشت منجم دولتی، هم اکنون گوشت گرم وارداتی گوشت گوساله را با توجه به بعد مسافت، ۲۱۵ تا ۲۲۰ هزار تومان و قیمت گوشت گوسفندی را ۲۴۷ هزار تومان در میادین میوه و تره بار عرضه می کند. ران و سردست هم با قیمت ۲۳۵ هزار تومان در هر کیلو در میادین میوه و تره بار عرضه می شود.  

عالی گفت: اگر مردم اسفند ماه تا فروردین را همراهی کنند، دام سبک تولید داخل هم وارد بازار می شود. ما در حال برنامه ریزی هستیم تا از فروردین و اردیبهشت سال آینده برای دی و بهمن و اسفند ۱۴۰۲ که یخبندان است و گوسفند پروار نمی شود، تولید داشته باشیم که مشکل کمبود گوشت به ویژه گوشت گوسفندی نداشته باشیم.

البته منصور پوریان، رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین از عرضه انبوه دام سبک از اواسط اسفندماه در سراسر کشور خبر داد و گفت: با عرضه انبوه دام زنده سبک، قیمت گوشت قرمز در فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور عنوان کرد: اگر اعتماد و اطمینان لازم بین دولت و اتحادیه ها شکل بگیرد گوشت دام سبک و سنگین با کوتاه شدن دست دلالان کیلویی ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان ارزان تر به دست مصرف کننده می رسد./همشهری

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام ایران در مورد قیمت گوشت گوسفندی گفت: قیمت منطقی و کارشناسی برای هر کیلوگرم گوشت در هنگام عرضه به قصابی‌ها ۲۵۰ هزار و پس از آن برای عرضه به مصرف‌کنندگان در حدود ۲۶۵ تا ۲۷۰ هزار تومان است و بیشتر از آن گرانفروشی است.

این روزها قیمت گوشت در بازار به شکل سرسام‌آوری افزایش یافته است به طوری که بعضا قیمت‌های عجیب و غریبی برای یک کیلو گوشت عنوان می‌شود. در این میان قیمت گوشت‌های بسته‌بندی تفاوت زیادی با گوشت عرضه شده در قصابی‌های سطح شهر دارد.

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام ایران در این باره به همشهری آنلاین گفت: گوشت گوسفندی به ۲ شکل با استخوان و بدون استخوان عرضه می‌شود و طبیعتا قیمت گوشت بدون استخوان بالاتر از گوشت بدون استخوان است.

منصور پوریان ادامه داد: برای همین قیمت محصولات شرکت‌های بسته‌بندی به دلیل اینکه گوشت بدون استخوان عرضه می‌کنند ممکن است حتی دوبرابر قیمت گوشت در قصابی باشد. به عنوان مثال هفته پیش عنوان شد قیمت گوشت گوسفندی به ۵۰۰ هزار تومان رسیده است که باید توجه داشت این قیمت مربوط به قیمت گوشت بدون استخوان است وگرنه قیمت گوشت گوسفندی در محدوده ۲۷۰ هزار تومان است.

پوریان در پاسخ به اینکه آیا شرکت‌های بسته‌بندی گرانفروشی می‌کنند، گفت: خیر، عملا تفاوت قیمت‌ها به نوع و شکل بسته‌بندی و از همه مهم‌تر عرضه گوشت با استخوان یا بدون استخوان برمی‌گردد و به خاطر نوع عرضه است که قیمت‌ها با قصابی‌ها متفاوت است.

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام ایران در مورد تفاوت قیمت گوشت چرخ‌کرده بسته‌بندی با گوشت چرخ کرده قصابی‌ها هم گفت: گوشت چرخ کرده عملا تابع قیمت گوشت اصلی است و در همان محدوده‌ای است که اشاره شد. دلیل گرانی آن هم به خاطر این است که گوشت بدون استخوان است.

پوریان افزود: البته توجه داشته باشید که بعضی وقت‌ها گوشت چرخ کرده گوشت خالص گوسفندی و بعضی موانع گوشت مخلوط است. همچنین گفتنی است الان گوشت چرخ کرده گوسفندی خالص نداریم و در بیشتر گوشت‌های چرخ کرده میزان گوشت گوساله بیشتر و میزان گوشت گوسفندی خیلی کم است.

وی در مورد علت تفاوت قیمت گوشت در قصابی‌های سطح شهر هم بیان کرد: این موضوع فقط در صنف قصابی نیست و در صنف‌های دیگر هم است که دلیل آن اختلاف هزینه‌های مغازه‌داری در شمال و مرکز و جنوب شهر است. برای همین از آنجا که هزینه‌ اجازه و هزینه‌های دیگر در مناطق بالاتر، بیشتر است برای همین آنها این هزینه‌ها را به قیمت گوشت اضافه می‌کنند.

قیمت واقعی گوشت چقدر است؟

در حال حاضر، در قصابی‌های مرکز شهر هر کیلو شقه گوسفندی ۳۱۹ هزار تومان، ران گوسفندی ۳۶۸ هزار تومان، سردست گوسفندی ۳۲۹ هزار تومان، ران با راسته گوسفندی ۳۲۹ هزار تومان و کف دست گوسفندی ۳۸۰ هزار تومان است.

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام ایران در مورد قیمت گوشت گوسفندی گفت: قیمت منطقی و کارشناسی برای هر کیلوگرم گوشت در هنگام عرضه به قصابی‌ها ۲۵۰ هزار و پس از آن در محدوده‌ ۲۶۵ تا ۲۷۰ هزار تومان است. بنابراین اگر ما بخواهیم مبالغ بالاتر از این را به قیمت گوشت اضافه کنیم به نوعی گرانفروشی است و این قیمت‌ها اصلا مقبول و منطقی نیست چون ما از قیمت دام خبر داریم و قیمت گوشت هم با دام در ارتباط است. امروز هم هر کیلو دام زنده ۱۳۰ هزار تومان است. از طرف دیگر، گوشت‌های تنظیم بازار که شرکت پشتیبانی دام در حال عرضه آن به بازار است هر کیلو ۱۵۰ هزار تومان است برای همین این قیمت‌ها مقبول نیست و گرانفروشی است.

پوریان ادامه داد: با توجه به آنچه گفته شد در حال حاضر نهایتا اگر بخواهند گوشت را گران و بالاتر از قیمت هم بفروشند یک کیلوگرم گوشت نباید بیشتر از ۲۸۰ یا ۲۹۰ هزار تومان باشد.

گوشت ارزان می‌شود؟

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام ایران در مورد قیمت گوشت گوسفندی در روزهای آینده هم گفت: امروز در بازار شاهد دو حرکت بودیم؛ عرضه دام زیاد شد اما بازار عملا با رکود روبه‌رو بود و خرید و فروشی انجام نمی‌شد و تحت تاثیر این وضعیت قیمت‌ها هم چندان تغییری نداشت.

پوریان ادامه داد: دلیل آن هم این بود که دام زیاد است منتها بعضی قیمت‌ها برای بازار مقبول نیست و بازار از خرید آن صرفنظر می‌کند. اما چون دام زیادی در حال عرضه است و هر چه جلوتر می‌رویم هم عرضه دام بیشتر می‌شود و ممکن است اواسط یا آخر این ماه با عرضه بره جدید تولیدشده در زمستان روبه‌رو شویم به خاطر همین ما شاهد این خواهیم بود که قیمت گوشت به ثبات واقعی و منطقی برسد و کاهش پیدا کند

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت