امشب؛ واریز هدیه 1 میلیون تومانی دولت | شرط عجیب دادن این هدیه به مردم
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از توزیع کارت خرید ۳ میلیون تومانی به سرپرست خانوار دهک کم درآمد خبر داد.
علیرضا عبدی رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در حاشیه رونمایی از فراخوان رهیافتهای نوین سوادآموزی در زیست بوم جدید گفت: به منظور تعمیق یادگیری کلاسهایی را با عنوان کلاسهای تلفیقی برگزار کردیم. امیدواریم با طرحهایی که در پیش رو داریم در مسیر تعمیق سواد آموزی موفق باشیم و در عین حال مسیر را پیش ببریم که تعداد بیشتری از بازماندگان از تحصیل سواد را فرا بگیرند.
او با بیان اینکه تاکنون ۱۵۰ هزار نفر در سال جاری در بازه ۱۰ تا ۴۹ سال به میزان افراد باسواد اضافه شدهاند؛ افزود: بهتدریج آزمونها در حال برگزاری است تا این رقم افزایش یابد. برخی از آنان تا سوم ابتدایی و برخی دیگر از آنها تا پایه ششم تحصیل کردند. ما بر مبنای عددی که سازمان آمار دارد یک میلیون ۷۰۷ هزار نفر بی سواد مطلق داریم دو میلیون و ۵۰ هزار نفر نوسواد داریم. فکر میکنم که اگر همین جریان سوادآموزی را با سرعت و شتاب بهتری ادامه دهیم در کنار آن هم وضع تعمیق سواد را پیش ببریم با رصد و پایش دقیق به عدد واقعی بیسوادی نزدیکتر خواهیم شد زیرا عددهای قبلی بر مبنای خود اظهاری بوده است و با طرحهای جدید رقم بی سوادی مطلق کیفیتر خواهد شد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: همچنین در تلاشیم تا با همکاری نهادهای دیگر سواد قرآن پایه را تعریف کنیم؛ در کشور افرادی را داریم که در مسیر آموزش قرآن سواد یاد گرفتند. بسیار راحت میتوانند بنویسند و بخوانند اما از طریق سیستم رسمی نظام آموزشی کشور با سواد نشدند. در تلاش هستیم که برای این افراد هم آزمونهایی برگزار کنیم تا مدرک پایان دوره ابتدایی برای آنها نیز صادر شود تا آنها هم جز باسوادان کشور محسوب شوند.
عبدی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا پایان دولت تعداد باسوادان ۱۰ تا ۴۹ سال عدد قابل دفاعی باشد، گفت: فکر میکنم در دو سال آینده اگر همکاریهای خوب صورت بگیرد ما عدد ۹۷ را تا ۹۸.۵ درصد که عدد خوبی در دنیاست برسانیم. همچنین ۱۵ درصد از ظرفیتهای خود را به آموزش افراد بیسواد ۴۹ سال به بالا اختصاص دادیم تا آنها که خودشان مایلند اگر مراجعه کنند اقدامات آموزشی را برای آنها هم در نظر بگیریم. در تلاشیم تا این مسیر و این طرح را تا افراد ۶۰ سال هم برسانیم و این نیازمند تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
او با بیان اینکه مسائلی همچون کرونا عدد بی سوادان را افزایش داده است گفت: نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر در دو سال کرونا از مسیر تحصیل جا مانده یا نتوانستند یا نخواستند در این مدت به مدارس بروند یا از ابتلاء به کرونا ترسیدند یا به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا قادر به ادامه تحصیل نشدند قسمتی از این افراد که زیر ۱۰ سال هستند توسط اقدام خوب معاونت ابتدایی آموزش و پرورش با اجرا شدن طرح شهید محمودوند تحت رصد قرار گرفته و به تحصیل بازگشتند ما هم برای بازگشت به تحصیل افراد بالای ۱۰ سال با طرح سواد دات آی آر اجرایی کردیم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: کسانی که به آموزش افراد بیسواد کمک کنند مبالغی را تحت عنوان حقوق، مزایا و پاداش از سازمان نهضت سوادآموزی دریافت میکنند اما هر کس که بی سواد است و خود خوانده مدرک بگیرد یک میلیون پاداش خواهد گرفت./ایسنا
یارانه معیشتی ۳ میلیونی برای این خانوارها
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از توزیع ۲ هزار و ۱۵۰ کارت خرید ۳ میلیون تومانی به زنان سرپرست خانوار دهک درآمدی ۱ تا ۳ در سطح شهرستانهای استان تهران خبر داد.
محمد نصیری معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اقدامات خیرخواهانه که با همکاری موسسات خیریه، سازمانهای مردمنهاد و خیرین صورت پذیرفت را تشریح کرد.
وی از توزیع ۲ هزار و ۱۵۰ کارت خرید ۳ میلیون تومانی به زنان سرپرست خانوار دهک درآمدی ۱ تا ۳ در سطح شهرستانهای استان تهران خبر داد و گفت: همچنین ۸ هزار دست لباسگرم، کاپشن و کفش برای فرزندان زنان سرپرست خانوار در سراسر کشور به مبلغ ۴.۵ میلیارد تومان خریداری و مراحل توزیع را طی میکند.
وی با اشاره به توزیع سبد پروتئین برای مستمریبگیران تحت پوشش، یادآور شد: در این راستا با مشارکت بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ۲۰۰ تن مرغ بین خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور توزیع شد؛ همچنین با مشارکت مجمع خیرین ۵۰ گهواره برقی برای کودکان مقیم در شیرخوارگاهها تهیه شده است تا کودکان خوابی راحت را تجربه کنند.
یارانه معیشتی اسفند 3 برابر شد
مدیرکل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان بهزیستی کشور از خیران و نیکوکاران خواست تا همچنان برای ارائه خدمات به زلزلهزدگان تحت پوشش در شهرستان خوی، سازمان بهزیستی را یاری کنند.هشتم بهمنماه، حوالی ساعت ۲۱:۴۴ دقیقه بود که زلزلهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر حوالی شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی را لرزاند. زلزلهای که حدود ۱۷۵۰ مددجو در ۵۰ روستا را درگیر کرد.
به دنبال این موضوع بود که سازمان بهزیستی از ابلاغ اعتبار کمک موردی به دستور معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور برای تهیه و توزیع بسته معیشتی برای مددجویان زلزلهزده خوی خبر داد و گفته بود که پس از احصاء لیست کامل مددجویان آسیبدیده به دستور رئیس سازمان بهزیستی کشور، اعتباری معادل ۳ برابر مستمری برای آنها واریز میشود.
اکنون با گذشت حدود ۱۹ روز از این زلزله، محمدرضا کاظمزاده- مدیرکل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان بهزیستی کشور با اعلام این خبر که امروز قادری، رییس سازمان دستور پرداخت سه برابر مستمری را به حساب مددجویان آسیبدیده زلزلهزده خوی دادهاند که این موضوع در دست اقدام است، درخصوص آخرین وضعیت مددجویان آسیبدیده زلزله خوی به استقرار تیمهای مددکاری بهزیستی در این شهرستان اشاره کرد و به ایسنا گفت: در مجموع ۱۷۵۰ نفر از مددجویان تحت پوشش در این زلزله آسیب دیدند اما خسارت جانی گزارش نشده است، این در حالیست که تعدادی از مددجویان هم وسایل ضروری زندگیشان و هم منزل مسکونیشان دچار خسارت شده و طبق تاییدیه بنیاد مسکن، مسکن بخشی از مددجویان به طور صد در صد و تعدادی از مددجویان نیز بخشی از وسایل زندگیشان تخریب شده که نیازمند تعمیر است.
وی درخصوص پروسه ساخت مسکن مددجویان تحت پوشش توضیح داد: سازمان بهزیستی با بنیاد مسکن تفاهمنامهای دارد که اگر بنیاد تخریب مسکن مددجویان را تایید کند، با دستگاههای وزارت راه و شهرسازی عملیات آواربرداری و ساخت مسکن صورت خواهد گرفت. به طور کلی این روند روستا به روستا و نقطه به نقطه در حال انجام است.
مدیرکل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: طبق تفاهمنامه سازمان بهزیستی با بنیاد مسکن در ساخت مسکن مددجویان مشکل خاصی وجود ندارد و در این زمینه به مددجویان تسهیلاتی ارائه خواهد شد. همچنین برای بازسازی مسکنهایی که دچار تخریب شدهاند نیز تسهیلات و وام کم بهره ارائه خواهد شد که این موضوع در دست بررسی است.
وی با اشاره به دیگر خدمات اجتماعی سازمان به زلزلهزدگان تحت پوشش تصریح کرد: در بحث خدماترسانی روانی و اجتماعی برخی افراد نیازمند دریافت خدمات روانشناسی بودند، به طوریکه چندی پیش از یکی از روستاهای دورافتاده در این شهرستان گزارش رسید که چهار نفر از زنان به دلیل پس لرزههای به وقوع پیوسته دچار مشکل لکنت زبان شدهاند.
به گفته کاظمزاده، در مجموع در حال حاضر حدود ۱۲ تیم محب و اورژانس اجتماعی به صورت هماهنگ شده جهت خدماترسانی به زلزلهزدگان در شهرستان خوی مستقر هستند.
وی معتقد است که بحث خدماترسانی به زلزلهزدگان تنها برای مدت یک یا دو هفته کافی نیست و این خدمات باید ادامهدار باشد. حال ممکن است آسیبدیدگان در بحث خدمات روانی و اجتماعی تا ۶ ماه هم نیازمند دریافت این خدمات باشند.
مدیرکل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان بهزیستی کشور بیشترین مشکل روانشناختی زلزلهزدگان خوی را استرس و اضطراب دانست و گفت: این افراد برای رفع استرس و اضطراب نیازمند خدمات روانشناسی و مشاورهای هستند تا با این خدمات بتوان این مشکل را کاهش داد.
کاظمزاده در پاسخ به سوالی درخصوص ارائه اقلام غذایی و بهداشتی نیز توضیح داد: باتوجه به کمک خیرین در بحث تامین وسایل گرمایشی، اقلام مواد غذایی و لوازم بهداشتی و وسایل گرمایشی، فعلا در این زمینه مشکلی وجود ندارد اما همچنان به این کمکها نیازمندیم، چراکه شاید این اقلام برای دو هفته آینده کافی باشد اما ممکن است نیاز باشد این کمکها تا دو و سه ماه آینده به آسیبدیدگان ارائه شود.
وی با بیان اینکه درمجموع کمکهای غیرنقدی خیران به زلزلهزدگان خوی از طریق سازمان بهزیستی تاکنون به ۶۵ میلیارد ریال و کمکهای نقدی به ۱۳ میلیارد ریال رسیده است، از خیران و نیکوکاران خواست تا همچنان برای ارائه خدمات به زلزلهزدگان تحت پوشش، سازمان بهزیستی را یاری کنند.
به گزارش ایسنا، چندی پیش سرپرست دبیرخانه شورای مشارکتهای مردمی بهزیستی کشور از آغاز پویش «در انتظار همدلی» با هدف کمکرسانی به جامعه هدف زلزلهزده شهرستان خوی خبر داد و گفت: شهروندان و خیران میتوانند با پیوستن به این پویش کمکهای نقدی خود را به شماره کارت ۶۳۶۷۹۵۷۰۷۰۷۰۷۰۹۵ بنام مشارکتهای مردمی بهزیستی واریز کنند.
سرپرست دبیرخانه شورای مشارکتهای مردمی بهزیستی کشور همچنین به فعال شدن کد دستوری #۱۲۳* اشاره کرد و افزود: گزینه کمک به زلزلهزدگان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور در شهرستان خوی در این کد دستوری فعال شده است.
ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید