افزایش عوارض خروج از کشور /عوارض خروج از کشور چقدر؟
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ در تشریح مصوبات نشست صبح امروز این کمیسیون گفت: براساس تصمیم کمیسیون تلفیق عوارض خروج از کشور ۲۰ درصد افزایش مییابد.
رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ در تشریح جزئیات نشست صبح امروز کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402 کل کشور گفت:براساس تصمیم کمیسیون تلفیق و در راستای تحقق ماده ۱۸ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده میزان معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی موضوع ماده ۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحیه مصوبه ۱۳۹۴/۴/۳۱، ضمن اعلام معافیت مذکور به ازای فرزند سوم و بیشتر از آبان ماه سال ۱۴۰۰ به بعد متولد شده،به ازای هر فرزند ۱۵ درصد افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: همچنین براساس تصمیم کمیسیون تلفیق وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای) مجاز است در راستای نگهداری راههای کشور و تجهیزات توسعه راهدارخانهها جهت مقابله و پیشگیری از بلایای طبیعی و غیره نسبت به واردات ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز راهداری با عمر کمتر از ۵ سال ساخت با استفاده از معافیت عوارض و حقوق بازرگانی و گمرکی اقدام نماید.
زارع بیان کرد:همچنین براساس تصمیم کمیسیون تلفیق عوارض خروج از کشور ۲۰ درصد افزایش مییابد. همچنین ۳۰ درصد منابع درآمدی عوارض خروج از کشور که با تخصیص ۱۰۰ درصد در اختیار وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قرار میگیرد صرف ایجاد زیرساختهای گردشگری فعالیتهای فرهنگی، آموزشی، حوزه گردشگری و حمایت از فعالیتهای بخش خصوصی جهت معرفی کشور خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین کمیسیون تلفیق سازمان مناطق آزاد را مکلف کرد تا در راستای ایجاد اشتغال محرومین و نیازمندان بومی و به منظور زدودن فقر، یک درصد منابع حاصل از وصول عوارض ورود کالا و خدمات سازمانهای مناطق آزاد را بر اساس بند الف ماده ۸۳ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به صورت سه ماهه از طریق ردیف شماره ۱۶۰۱۷۴ به خزانه واریز نماید، خزانهداری مکلف است بلافاصله این مبالغ را در ردیف اعتباری کمیته امداد امام خمینی رحمة الله، ۶۰ درصد و سازمان بهزیستی کل کشور ۴۰ درصد واریز نماید.
وی بیان کرد: همچنین کمیسیون مصوب کرد تا کلیه طرح (پروژه های) زودبازده و عام المنفعه که توسط نیروهای داوطلب بسیجی و بسیج سازندگی و گروههای جهادی در مناطق محروم و کمبرخوردار روستایی و شهری و استانی اجرا میشود از پرداخت هرگونه مالیات و عوارض معاف می باشند.همچنین کمیسیون تلفیق مصوب کرد تا کلیه رده های بسیج مستضعفین (پایگاه ها و حوزه های بسیج) پاسگاهها،کلانتریها و موزه های دفاع مقدس از پرداخت حق انشعاب برق، گاز، آب و فاضلاب معاف شوند.
وی بیان کرد: همچنین کمیسیون تصویب کرد تا هزینه دادرسی شورای حل اختلاف در دعاوی مالی به معادل ۸۰ درصد هزینه دادرسی رسیدگی به این دعاوی در محاکم دادرسی شود و افزایش یابد.
زارع تصریح کرد: همچنین براساس تصمیم کمیسیون تلفیق شرکتهای خودروساز داخلی موظف شدند تا بر اساس برنامه تولیدی که وقف بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به تصویب شورای رقابت می رسد، از ابتدای سال ۱۴۰۲ خودروهای تولیدی خود را از طریق بورس کالا و بر اساس ضوابط مربوطه عرضه کنند.
وی در ادامه این مصوبه بیان کرد: شورای رقابت موظف است وفق بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی حداکثر تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۲ قیمت جدید خودروها را بر اساس آنالیز هزینه قیمت تمام شده و با در نظر گرفتن هزینههای تحقیق و توسعه و هزینههای مالی مرتبط با فعالیتهای تولیدی مورد تایید حسابرس محاسبه و در بازههای حداکثر سه ماه مجدداً به روز رسانی کنند.
وی در ادامه این مصوبه گفت: شرکت بورس کالا موظف است ۸۵ درصد مابه التفاوت قیمت کشف شده در بورس کالا و قیمت مصوب شورای رقابت را به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریها واریز نماید تا به منظور توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری متناسب با شاخص جمعیت و محرومیت در قالب پرداخت به ذینفع نهایی با نظارت وزارت کشور در اختیار شهرداریها قرار دهد.
زارع تاکید کرد: همچنین براساس مصوبه کمیسیون تلفیق کلیه واحدهای آموزشی دولتی در صورت رعایت الگوی مصرف از پرداخت هزینههای آب و برق معاف شدند.
فارس
دیدگاه تان را بنویسید