حقوق بازنشستگان| واریز حقوق بازنشستگان| افزایش حقوق بازنشستگان
حساب این بازنشستگان پرپول شد / واریز حقوق بازنشستگان؛ امشب / رقم حقوق بازنشسته ها تغییر کرد
عصر روز گذشته حقوق مرداد بازنشستگان لشگری پرداخت شد.
بازنشستگان لشگری از واریز حقوق مرداد خبر دادند؛ از قرار، مستمری مرداد بازنشستگان لشگری از عصر دیروز آغاز شده است. با این حال، فیشهای حقوقی مرداد بازنشستگان تا آخرین لحظه صادر نشده است.
بازنشستگان لشگری میگویند: هر ماه از بیست و ششم، فیشهای حقوقی روی سامانه ساتا قابل رویت و دریافت بود اما این بار تا آخرین ساعات عصر بیست و نهم مرداد، هنوز فیش حقوقی مرداد روی سامانه بارگذاری نشده بود.
تعدادی از مستمریبگیران کمدرآمد لشگری از جمله بازماندگان دختر با اشاره به اظهارات اخیر مقامات دولت و طرح سازمان امور استخدامی میگویند: امیدواریم در این طرح، بیشتر به فکر کمدرآمدها و سطوح پایین مستمری باشند؛ مسئولان قول دادهاند از شهریور حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری زیاد میشود؛ انتظار داریم مستمری ما که زیر شش میلیون تومان است، افزایش یابد.
به گفته آنها، تعداد زیادی از مستمری بگیران کشوری زیر شش میلیون تومان درآمد ماهانه دارد در حالیکه هزینههای زندگی بالای ده میلیون تومان است.
فیش حقوقی بازنشستگان صادر شد
هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی برای سال ۱۴۰۱ مستمری بازنشستگان این سازمان را مطابق با مصوبه دستمزدهای شورای عالی کار افزایش داد. بر این اساس، میبایست از ابتدای سال ۱۴۰۱ حداقل مستمریها به میزان ۵۷ درصد و مستمریهای سایر سطوح نیز به صورت پلکانی به میزان ۳۸ درصد زیاد میشد. با این وجود، دولت بر خلاف مصوبه شورای عالی کار و همچنین نظر هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، میزان مستمری بازنشستگان را کمتر از مقدار مصوب و در حدود ۱۰ درصد ابلاغ کرد که این موضوع منجر به شکایت از دولت در دیوان عدالت اداری شد؛ تا اینکه در نهایت ۲۹ تیرماه امسال محمدباقر قالیباف، رییس مجلس طی نامهای رسمی، از ابطال مصوبات اخیر هیات دولت در این رابطه خبر داد. این در حالی است که تا یکی دو هفته دولت نسبت به این موضوع هیچگونه واکنشی نشان نداد و در نهایت ۱۳ روز بعد علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت اعلام کرد: پیرو دستور رییسجمهور برای پیگیری بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و پس از برگزاری نشستهای مکرر معاون اول با نمایندگان بازنشستگان، هیات دولت برای تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان، اختیارات خود را به وزرای عضو هیات امنای سازمان بازنشستگی تامین اجتماعی تفویض کرد. سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز دوازدهم مردادماه اعلام کرد: براساس بررسیهای کارشناسی صورت گرفته و در پی پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی مقرر شد در چارچوب پایداری منابع و اعتبارات این سازمان، مستمری سایر سطوح اصلاح شود. محمدهادی زاهدیوفا با بیان اینکه رییسجمهور بر اصلاح میزان افزایش سنواتی مستمری سایر سطوح بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، تاکید دارند، متذکر شد: بر این اساس هیات وزیران، تصمیمگیری در این خصوص را به وزرای عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی تفویض کرد. او با اشاره به جلسات متعدد با نمایندگان بازنشستگان و مسولان مربوط، به منظور اجرای دستور رییس جمهور تصریح کرد: برابر تفویض انجام شده و بررسیهای کارشناسی صورت گرفته و در پی پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی مقرر شد در چارچوب پایداری منابع و اعتبارات این سازمان، مستمری سایر سطوح اصلاح شود. کارشناسان بازار کار اعتقاد دارند؛ دولت تمایلی به حل و فصل سریع، شفاف و قانونی مساله افزایش مستمری بازنشستگان ندارد، بنابراین برای حل موضوع هم هیچ تعجیل و برنامه دقیقی نشان نمیدهد. حمید حاجاسماعیلی در این خصوص گفت: این به نظر من نگرانکننده است؛ اینکه دولت خود را بینیاز از مذاکره، همکاری و همفکری میبیند و به صورت خودرای برای خیلی از مسائلی که بخش عظیمی از جمعیت کشور در آن دخیل هستند، تصمیمگیری میکند. به باور او، دولت علاقهمند است که افزایش حقوق بازنشستگان مشمول مرور زمان شود و آن را بین بخشهای مختلف به صورت پاسکاری حواله کند تا زمان بگذرد. علی دهقانکیا، رییس کانون بازنشستگی استان تهران گفت: هیات امنای سازمان تامین اجتماعی باید روی مصوبه قبلی خود پافشاری کند؛ غیر از این باشد، در جامعه این برداشت میشود که هر تصمیمی که آقایان میگیرند، ممکن است غلط از آب در بیاید.
مبلغ حقوق بازنشستگان برای مرداد ماه
درست است که تا به اینجا همه نقل قولها از پیروزی بازنشستگان معترض حکایت دارد اما مادامی که دولت مصوبه جدید را ابلاغ نکند، خبری از افزایش حقوق نیست. علاوه براین مصوبه قبلی نیز به دلیل معیوب بودن از سوی مجلس باطل اعلام شده است و این یعنی حتی ادامه افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان برای ماه مرداد با اشکال قانونی روبرو خواهد بود. این سردرگمی میتواند به معنای رجعت احتمالی سازمان تامین اجتماعی به مصوبهای باشد که در سال ۱۴۰۰ برای افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح تعیین شده بود. این اتفاق به کاهش موقت و مقطعی مستمریها منجر میشود. هرچند این احتمال هم وجود دارد که سازمان تامین اجتماعی با اغماض و ارفاق همچنان حقوق بازنشستگان معترض را بر مبنای مصوبه ابطال شده به صورت علی الحسباب پرداخت کند تا بعد از تصویب و ابلاغ مصوبه جدید، تکلیف مابه التفاوت ماههای معوقه روشن شود.
دیدگاه تان را بنویسید