خبر بد برای متقاضیان مسکن ملی/مبلغ آورده افزایش یافت؟
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: تغییر قیمت مصالح ساختمانی باعث افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی آورده متقاضیان میشود، اما تلاش میکنیم هزینههای ساخت را کاهش دهیم.
اکبر نیکزاد رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در برنامه صف اول درباره آخرین وضعیت واحدهای مسکن روستایی وشهری توضیحاتی داد:
سوال: عملکرد بنیاد مسکن در طرح نهضت ملی مسکن را توضیح دهید.
نیکزاد: اصلیترین وظیفه بنیاد مسکن تهیه مسکن برای محرومان و عمران روستایی است. از سال ۸۴، ۷ درصد از واحدها نوساز و مقاوم بود، اما هم اکنون با همکاری تمامی دستگاهها از جمله مجلس، استانداران سالیانه ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی رقم خورده است. نصف واحدهای مسکن روستایی مقاوم سازی شده است.
در مسکن شهری به ساخت ۱۰۰ هزار واحد نزدیک میشویم علی رغم مصوبه از ۲۵ آبان سال گذشته برای پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۵ درصد و سفته زنجیره کار نشده است.
از نیمه دوم امسال ماهیانه افتتاح پروژهها را خواهیم داشت. از شهریور ماه استان به استان این بهره برداری ها انجام می شود.
ساخت مسکن ویلایی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزا ر نفر را اجرا کرده ایم. در شهرهای کوچک که از لحاظ زمین مشکل نداشته باشد تحت نظارت ناظران، مسکن به صورت ویلایی ساخته خواهد شد، اما اگر مشکل زمین وجود داشته باشد در این شهرها ساخت مسکن به صورت طبقاتی را در دستور کار خواهیم داشت.
سوال: از لحاظ کیفیت با افزایش قیمت مصالح ساختمانی مشکلی ایجاد نمیشود و یا قیمت مسکن افزایش نمییابد؟
نیکزاد: افزایش قیمت مصالح ساختمانی باعث افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی آورده متقاضیان میشود، اما تلاش میکنیم هزینهها را تقلیل دهیم با استفاده از خرید مستقیم مصالح از کارخانه و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا تلاش میکنیم قیمت را کاهش دهیم، اما افزایش قیمت و آورده خواهیم داشت.
سوال: چرا تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی تاکنون پرداخت نشده است؟
نیکزاد: مسئولان سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده بودند که پرداخت ۱۳ درصدی مابه التفاوت تسهیلات مسکن روستایی توسط دولت تورم زا خواهد بود اما باید بگوییم که عدم پرداخت این تسهیلات باعث ایجاد متروپل های دیگر در روستاها می شود چرا که مردم روستاها از پرداخت این تسهیلات نا امید شده و به سمت ساخت مسکن غیر اصولی می روند .
رئیس جمهور بر این موضوع همواره تاکید دارد. ۷ ماه است که وام پرداخت نمی شود اما آیا تورم در حوزه روستایی کاهش یافته است؟ خیر.
امیدوار هستیم هرچه زودتر این تسهیلات پرداخت شود و ما منتظر نامه ضمانت ۵درصدی با دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه هستیم.
سوال: کسانی که پیش از این وام ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت کرده اند می توانند مابه التفاوت را دریافت کنند؟
نیکزاد: بله مابه التفاوت ۱۰۰ میلیون تومانی که به تمامی روستاییان که تاکنون ساخت را آغاز کرده اند پرداخت می شود .
سوال: طرح هادی روستایی در چه مرحله ای است و آیا در این طرح ها به شرایط اقلیمی و ابنیه های فرهنگی توجه می شود؟
نیکزاد: در طرح های هادی روستایی به تمامی ابنیه و مسائل فرهنگی و تاریخی همچنین به مسائل کشاورزی توجه ویژه ای می شود. تعامل و همکاری در میراث فرهنگی بسیار زیاد شده و اعتبارات خوبی در این حوزه و برای حفظ بافت های تاریخی اقدامات لازم صورت گرفته است.
سوال : ارائه کاربری مسکونی در روستا توسط دلالان زیاد شده است چه اقداماتی برای کاهش این موضوع در دستور کار قرار گرفته است؟
نیکزاد: استان های گیلان، مازندران و گلستان جزو استان های مهم کشور هستند و اگر این اراضی جنگل از بین برود دیگر محیطی برای این استان ها باقی نمی ماند. برای ساخت در داخل بافت مسکونی مجوز ۲ روزه صادر می شود اما اگر زمین خارج از بافت مسکونی باشد، متقاضیان به صحبت های دلالان توجه نکنند چراکه کاربری صادر نمی شود.
سوال: پروژه متوقف شده ای دارید؟
نیکزاد : تعداد پروژه های متوقف شده در بنیاد مسکن به اندازه تعداد انگشتان دست نمی رسد و پروژه بلاتکلیف نداریم. در پروژه متروی خط ۴ ما همکاری می کنیم و تا نیمه دوم امسال خط ۴ افتتاح می شود و در قالب همکاری با شهرداری تهران در خصوص ارائه کاربری مسکونی و پروانه این همکاری صورت می گیرد.
سوال: آخرین وضعیت بازسازی واحدهای خسارت دیده را توضیح دهید.
نیکزاد: در ۱۴ نقطه کشور بازسازی را شروع کرده ایم وبخش عمده ای از این واحدها از منابع داخلی کشور بوده است . ۲۰ هزار و ۵۰۰ واحد تخریب و نوسازی ۱۵ هزار واحد تعمیراتی است از این تعداد ۳۶ هزار واحد در حال بازسازی است. امسال تمامی واحدهای باقی مانده به اتمام می رسانیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران
دیدگاه تان را بنویسید